|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
PRACA i NAUKA - czy ktoś też musi łączyć te dwie rzeczy?
Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam niczego podobnego...
Dziewczyny jak łączycie te dwie rzeczy? Jak sobie radzicie? Ja przed momentem wróciłam z pracy, jest prawie 18 i dopiero teraz siadam do nauki, czekają mnie jeszcze 2 najgorsze egzaminy na uczelni no i obrona... do pierwszego egzeminu jeszcze 2 mc czasu... ale już mam wrażenie że ze wszystkim nie zdążę na czas ![]()
Go Vegetarian Edytowane przez Jula84 Czas edycji: 2010-03-31 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: PRACA i NAUKA - czy ktoś też musi łączyć te dwie rzeczy?
tak, studiuje dziennie i pracuje, nie jest znowu tak źle. Czuje że wykorzystuje swoje żcyie w 100%. I praca i studia bardzo mi odpowiadają. Oczywiscie są chwile słabości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Praca, nauka i zaawansowana ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW polecam Mozillę Firefox, podkreśla błędy ortograficzne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
szajajaba to nieźle... jak Ty sobie radzisz?
Ja jestem na 5 roku prawa - roku który zresztą powtarzam, z powodu pracy właśnie. Nie mogę z niej zrezygnować, bo muszę zarabiać pieniądze. A muszę zrobić wszystko żeby te studia w tym roku skończyć... W ogóle powinnam mieć już dawno te egzaminy za sobą, a tak mi się wszystko niepoukładało ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Większość dziewczyn tak ma. Grunt to pamiętać o jakiejś rozrywce od czasu do czasu bo inaczej łatwo się szybko wypalić. Dla mnie lekiem na przepracowanie jest kino i muzyka- koncerty. Miałam etap kompletnego wypalenia się z przepracowania ale mam go już za sobą. Fakt, lekko nie jest ale jak to mówią :dla chcącego nic trudnego. Uszy do góry!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a mogę spytać gdzie pracujecie studiując dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Uczę w przedszkolu i jednocześnie studiuję na 1 roku studiów magisterskich zaocznie. Pracę przynoszę do domu, bo dużo materiałów muszę przygotować wcześniej. Ale daję radę. Studia poza miejscem zamieszkania, także mój tydzień wygląda tak, że od pon- piątku jestem w pracy a już w piątek po przedszkolu jadę do innego miasta na 3 dni. Wracam wieczorem w niedzielę i wstaję o 5 do pracy.
Ale podoba mi się to ![]() Dzięki nauce i pracy nauczyłam się lepiej gospodarować swoim czasem ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tematu - najważniejsze to rozplanować czas, wszystko sobie rozpisać i trzymać się planu dorby plan i wszystko można pogodzić a no i jeszcze dużo chęci do działania
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dasz radę, myslę że większość z nas musi łączyć te dwie rzeczy
![]() ja studiuję dziennie, pracuję na cały etat na dość odpowiedzialnym i czasochłonnym stanowisku i dodatkowo rozkręcam własną firmę ze znajomymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Oj da się, jesli trzeba.
Ja pracuję, studiuję i zajmuje sie wychowywaniem 2,5 letniego syna. Plus oczywiscie wiekszosc rzeczy w domu jest na mojej glowie ;-) Da się. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętajmy też, że zależy co się studiuje, jak i na którym roku ![]() Niemniej, podziwiam dziewczyny, które dają radę to łączyć. A jak u was wygląda kwestia sesji? Znaczy bierzecie na ten czas urlop czy "polubownie" dogadujecie się z pracodawcą, że przez te 2 tygodnie będziecie musiały wychodzić w środku dnia na egzaminy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jula - muszę sobie radzić, to daję radę
![]() ![]() ![]() W domu siłą rzeczy sporo małż robi. Obiady wykupione były ze stołówki szkolnej (teraz drugi tydzień już na l4 jestem, to gotuję sama). W wakacje sporo przetworów zrobiłam, np. leczo, które znacznie ułatwia codzienne kucharzenie ![]() ![]() Żeby nie było - wbrew pozorom w ciąży jest mi nieco łatwiej, psychicznie - bo nie ciągnie mnie na żadne imprezy czy na piwko do knajpki ![]() No i ważna rzecz - ja robię wiele rzeczy jednocześnie: piszę pracę mgr, do tego piszę pracę zaliczeniową, piszę na wizażu, oglądam film... ![]() Eyo, dziękuję ![]() Abraxas - ja, chociaż zaocznie studiuję, nieraz w środku tygodnia musiałam coś na uczelni załatwić. Szłam do dyrekcji i mówiłam, że potrzebuję z tego i tego powodu zwolnić się z 2 lekcji, dajmy na to. Albo - że się spóźnię. Zawsze otrzymałam zgodę. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-03-31 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jestem na 1 roku studiów dziennych i pracuje na 1/2 etatu w sklepie odzieżowym
![]() No i za dobrze mi z tym nie jest,bo kończe zajęcia zazwyczaj o 15 więc biegiem do pracy i tam do 20... o 21 jestem w domu ;/. Wszystkie weekendy pracujące,a wolne mam wtedy kiedy mam zajecia do 17 albo do 18:30 więc wtedy i tak jestem padnięta ![]() Ogólnie mówiąc,poza mną w mojej grupie pracują może jeszcze 2 osoby. To mi się za bardzo nie podoba,ale za coś trzeba żyć ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
ja rok temu zaczęłam pracę na cały etap studiując jednocześnie dziennie dwa kierunki (jeden na 5, drugi na 3 roku), jakoś ten jeden udało mi się skończyć - co prawda obrona nie w czerwcu jak większość grupy, ale we wrześniu - ale najważniejsze dla mnie, że do przodu. Teraz został mi tylko ten drugi więc jest luźniej - generalnie wszystko jest do przejścia, ważne tylko by okoliczności były sprzyjające - rodzice, przyjaciele, druga połówka... no i szef
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
żeby wszystko było najbardziej miarodajne i porównywalne wypadałoby podać ile godzin na uczelni a ile w pracy spędzamy np tygodniowo
bo prawda jest taka że studia studiom nierówne tak samo jak wykonywana praca ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.