|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stan zapalny, brak bakterii
Cześć dziewczyny, w cytologii wyszedł mi stan zapalny (grupa 2), a w posiewie z pochwy nie było żadnych grzybów i bakterii. Czy jest sens robić jeszcze posiew z szyjki? Położna powiedziała mi, że nie za bardzo, bo bakterie byłyby też w pochwie, ale sama nie wiem. Chlamydia, mycoplasma i onkogenne HPV zostały wykluczone w innym badaniu. Dodam, że odczuwam świąd w okolicy warg sromowych już od długiego czasu mimo prawidłowych wyników, leki na grzybicę i bakterie nie pomagały wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Stan zapalny, brak bakterii
Cytat:
A robiłaś badanie ogólne moczu? Bo ja np. mam złe wyniki moczu, a posiew wyszedł ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Albo zakazenie moze byc spowodowane bakteriami beztlenowymi, ktore nie wychodza w zwyklym posiewie. Posiew jest tylko w kierunku bakterii tlenowych i grzybow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
![]() Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2018-04-20 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ani tlenowe, ani beztlenowe, grzyby też. No po prostu nic . Wcześniej miałam Gardenellę ale brałam na nią leki. Upławów nie mam, zapach w normie. Może to HPV nieonkogenne, ale czy by powodowało pieczenie? Tak naprawdę to pomagają mi tylko probiotyki dopochwowe - kiedy je brałam, miałam spokój. Mimo że wyhodowali liczne pałeczki kwasu mlekowego już dwa razy kiedy nie brałam nic dodatkowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak i to całkiem sporo bo ponad 4 tys ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ogólne badanie moczu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.