![]() |
#1 |
xxyy
|
![]() czy znajomi wiedza o tym ze sie odchudzacie?:)
u mnie jest tak, ze jedna kolezanka ze studiow wie.. chcialam ja namowic na odchudzanie ze mna, tzn nie jedzenie slodyczy ale sie nie udalo
![]() ![]() moj chlopak wie, na poczatku mowil ze nie musze sie odchudzac.. ale w koncu wyciagnelam od niego ze gybym byla troche chudsza to nie bykoby tak zle ![]() i to tyle... ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy znajomi wiedza o tym ze sie odchudzacie?:)
Wiedzą. Trudno nie zauważyć. 10 kilogramów w dół, jedzenie sucharków lub pieczywa chrupkiego i jogurtów... Rzuca się w oczy głównie w pracy, gdy odmawiam np. zjedzenia ciasta imieninowego kolegi/koleżanki. Na uczelni też już parę rzeczy usłyszałam na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wiedzą, ale nie robią tego ze mną
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie trudno bylo zauwazyc... Znajomi chca isc na pizze, a ja nie chce, wszyscy jedza slodycze, a ja nie. W szkole jogurciki light itp. Niektorzy sie przyzwyczaili inni walą tekstami, ze przesadzam
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ja dopiero zaczynam wiec nie widac ![]() ![]() a ja wlasnie nie odmawiam.. idziemy na piwo.. to pije, idziemy na lody to jem ![]() ![]() tak sobie to tlumacze ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wiedzą, ale razej nie akceptują... Mój mąż wczoraj latał za mną ze smażonym żółtym serem nabitym na widelec....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- za każdym razem, gdy Cię widzę, jesteś chudsza - masz nogi jak patyki - jak tak dalej pójdzie to jakąś anorektyczką zostaniesz - przesadzasz - może już wystarczy tego odchudzania I tym podobne ciekawostki. Pomijam fakt, że moje nogi nie wyglądają jak patyki (47,5 cm w udach, 33 cm w łydkach przy 156 cm wzrostu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też tego nie ukrywam (tak w ogóle to chyba wszyscy są już przyzwyczajeni bo ja często się odchudzam). Teraz odchudzamy sie razem z koleżankami z pracy. Czasem jest ciężko (pracuje w hotelu0restauracji) ponieważ kuchnia gotuje nam obiady takie jak pozostałym (tłuste) i robią nam łaske jak ugotuja dla nas coś dietetycznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A moi wiedzą bo mnie mobilizuje takie gadanie do innych, że niby "nie moge ich zawieść" po tym co gadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Akane w ogóle się nie przejmuj tymi docinkami (zapewne się nie przejmujesz
![]() ![]() ![]() ![]() Co do tematu głównego - nikt ze znajomych mnie nigdy nie wspierał - wręcz przeciwnie, wszyscy uważali, że tracę czas na "ruch", i "że to jest bez sensu", "że robię głupio, że nie idę z nimi na piwo" itp. Jedyna osobą, która we mnie wierzyła był mój facet, wówczas przyjaciel ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
hmm...suzana nie wiem dlaczego, ale jakos po przeczytaniu tego postu bardzo sie zmotywowalam...ja sie troche wstydze tego, ze sie odchudzam, a z drugiej strony wszystkim mowie - nie bede tego jadla bo bede taaaka gruba. to zachowanie mnie bardzo denerwuje, i wynika z jakis kompleksow i perfekcjonizmu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Moi znajomi nie wiedzą. Niezbyt czesto widuje sie niektórych
![]() ![]() ![]() Wie tylko jeden mój kumpel ![]() No i wiedzą moi rodzice - a skoro mama wie ![]() ![]() ![]() Tjaaaa... ![]()
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Moi znajomi, nażeczony i rodzina wiedzą, że się odchudzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Suzana jestem trochę zaskoczona, że prawie nikt Cię nie wspierał. Przyjaciel i mama to oczywiste ale czemu znajomi tak jakby olali Twoje plany? Naprawdę nie rozumiem ludzi momentami :/
Kiedy zaczęłam się bardziej interesować ruchem [wakacje 2005 ![]() Gdy już wiedziałam co nieco więcej dało się to zauważyć w moim wyglądzie ![]() ![]() Gdy się dowiedziałam, że mój przyjaciel nie jest w stanie zrobić 20 brzuszków załamałam się. Wzięłam się za jego ćwiczenia, dietę, jeździlismy dużo na rowerze. Schudł 7 kilo i do dzisiaj mnie meczy kiedy mu się mięśnie na brzuchu zaczną uwydatniać ![]() Gdy odmawiam chipsów, batonów, frytek, ogólnie mak donalda czasem ciagną mnie na siłę :/ Wtedy daję za wygraną, idę i jem loda bo kurczę NIE LUBIĘ tego świaństwa i tyle. Denerwuje mnie w ludziach właśnie to, że jak się nie lubi przetoworzonego żarcia to z pewnością się odchudzam nie jedząc NIC. Zdziwiliby się zapewne, że jem kalorycznie wiecej od nich ale zdrowiej. Nigdy nie twierdziłam przed nikim, że się odchudzam, jedynie zmieniam nawyki by w przyszłosci było mi łatwiej [u mnie stres = obżarstwo, ale pokonałam to i jestem dumna!]. Ależ się rozpisałam ![]() Dobrym sposobem jest namówienie kogoś znajomego na wspólna walkę z kilogramami, jeśli oczywiście tego chce ;]
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Grudniowa a mnie najbardziej w ludziach denerwuje jak wlasnie namawiaja tak bezmyslnie i zupelnie nie widza w tym nic zlego. mnie to raczej namowic sie nie da bo sie denerwuje odrazu takim zachowaniem. ale np. moj TZ ponad juz rok..oj! juz 2 beda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
moj boze?!! Akane przestan zmieniac te avatarki tak, bo ja sie zastanawiam dlaczego Cie na forum nie ma, a Ty sie tak ukrywasz bezczelnie hahaha. zauwazylam ze jestes bo suzana napisala akane cos tam cos tam...buahahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Napisze po raz kolejny... smutny jest taki stosunek do sportu, jaki opisala Suzana. Serce mi się kraja...
Mnie niestety również nikt nie wspierał. I nie wspiera. Jeszcze pociskają słodycze. Jedynie tata raz powiedział, ze mam gruby tyłek. I wtedy zaczęłam się odchudzać. Wiem, ze nie jestem gruba, ale nie czuję się dobrze. Tak więc zrobię wszystko by czuć się lepiej. I znajomi tego nie wiedzą. Tylko się mogą domyślać, bo gdybym powiedziała to pewnie znów chcieliby oddać mnie na leczenie...
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
moi znajomi wiedzą. I niektórzy mnie wspierają...niestety rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi mili "przyjaciele" mówią że nie jestem taka gruba... te taka mnie do szewskiej pasji doprowadza. Wiem, że nie jestem gruba, ale ze swopim cialem nie czuję sie dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mnie czesto uwagi moich znajomych doprowadzaja do złosci. Co im do tego, czy sie odchudzam czy nie. Ja rozumiem, ze moze sie martwia, ale bez przesady, bo do anoreksji mi daleko. Np.kumpela ma czasem problem, ze ja jem mniej, ze cos, ze w anoreksje popadne. Ale jak ja jej tlumacze, ze niech zacznie patrzec co jesc, a nie jej ,,dieta" opiera sie na owocach, to juz fochy
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Pyra dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Albo iles razy slyszalam, ze moj swiat opiera sie na liczeniu kalorii
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przypomniała mi się jedna osoba, która biegała ze mną przez 2-3 miesiące - przyjaciółka mojej siostry, Kasia. Dosłownie dziewczyna serduszko. Sama zaproponowała wspólne bieganie i pięknie się razem biegało. Aż mi się łezki tęsknoty zakręciły, bo Kasia studiuje pod Londynem i rzadko się widujemy. Pamiętam jak przy ostatniej wizycie podziwiała mój sprzęt
![]() Coś mi się przypomniało - bardzo niemiłego. Moja bardzo dobra koleżanka, można powiedzieć, że przyjaciółka, częstowała na uczelni czekoladą i mnie ominęła mówiąc: "aaa przecież ty i tak jesteś na diecie". A ja w głębi duszy pomyślałam: " To przykre, że w ogóle mnie nie znasz". Aj ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, Suz, bo teraz mi się zakręciły łezki w oczach :/ Niby głupia czekolada, ale przykre jest takie podejście ludzi, którzy traktują nas - ćwiczące i świadome tego co jemy - jak co najmniej trędowate! Nie jemy czekolady, siedzimy w domu i liczymy kalorie, piwa niet, cheeseburgera niet to JAK MY WOGÓLE ŻYJEMY?!
No jednak się da ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Jedyne co mi sie nasuneło to to, że jak robie zakupy i w koszyku leży jogurt light, płatki owsiane, woda mineralna i chleb razowy to pani eksedientka patrzy na mnie jak na idiotke:/ A przecież dla kogoś te prodykty są no nie?! To samo jest jak mama zrobi na obiad np. schabowe, a ja nie chcę,to słyszę od taty kazanie o tym że chuda jestem a mi odbija, bo takie pyszne mięsko itp. itd. No ale całe szczęście już pomalutku się przywyczaił i nawet mi kupuje np. chleb razowy. Jednak oparcie rodziny jest najważniejsze
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Moja mama na samym początku odchudzania jeszcze mnie wspierała, ale teraz ciągle słyszę, że wyglądam dobrze i "wygłupiam się" a chcę tylko dobrze się czuć w swoim ciele - ważąc 65 kg. przy 172 cm. wcale nie czuję się dobrze :/
Przykre jest właśnie to, że często osoby na których nam zależy i od których chciałybyśmy zrozumienia i wsparcia wcale nam tego nie dają a wręcz przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
U mnie rodzinka w domu wie, bo tylko ja jem chlebek raZOWY I TYLKO JA PIJE pU EHRA HEH. A w szkole nie, lecz odmiawiam czesto , kumpele tez nie wiedza. Ale pewnie niedługo sie powinni skapnac bo jak schudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze miałam wsparcie w rodzicach jesli chodzi o odchudzanie. Mój tato uwielbia sport i od małej zachęcał mnie do uprawiania róznych sportów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Wiedzą tylko domownicy i dwie najlepsze przyjaciółki. Jedna też się odchudza, ale wybrała złą metodę. POstanowiła, że codziennie będzie żygać po jedzeniu
![]() A druga mnie zielnie wspiera ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.