|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Seks w praktyce - higiena i wszystko z tym zwiazane...
Hej! Poszukiwalam juz na internecie odpowiedzi na moje pytania ale nie znalazlam.. mam 29lat i niestety jeszcze nie wspolzylam.. stad brak doswiadczenia w temacie.. nie mam sie w sumie do kogo z tym zwrocic
![]() powiedzcie jak to jest z tym seksem, podzielcie sie doswiadczeniami.. - Co jesli kobieta jest bardzo mokra - zapas husteczek i osuszanie za kazdym razem? - Czy to "mokro" wlasciwie jakos pachnie (tak jak sperma zresztą) i jaka powinna byc "prawidlowa konsystencja"- zdradze ze u mnie zazwyczaj jest to ciagnacy sie sluz w duzej ilosci i martwi mnie jak zobaczy to facet... (tak, pewne rzeczy z ciekawosci sprawdzalam ![]() - Co z wyciekaniem spermy po stosunku - to sie dzieje od razu czy po jakims czasie i co z tym wlasciwie zrobic?? - Czy seks ma jakis zapach? Mozna go jakos polepszyc? - Uzywacie dezodorantow intymnych, perfum itp? Moze glupie pytania ale przeraza mnie ta fizjologia ludzka, nie dosc ze kompleksy i rozbieranie sie przed ukochanym to jeszcze takie niespodzianki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Konto usunięte
|
Dot.: Seks w praktyce - higiena i wszystko z tym zwiazane...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
2. Zapach ma, raczej delikatny, dla mnie neutralny. Chociaż tu też sporo zależy: od dnia cyklu i stężeń hormonów, od diety, od leków (w tym antykoncepcji). Oczywiście zmiana zapachu na nieprzyjemny czy rybi sugeruje infekcję. Wygląd śluzu też mocno zależy od dnia cyklu. Najbardziej wodnisty i obfity będzie w czasie owulacji, w drugiej fazie cyklu będzie bardziej gęsty. Podczas przyjmowania antykoncepcji hormonalnej jego wygląd tez będzie się różnił. 3. Część od razu, część po czasie. Wystarczy ubrać wkładkę higieniczną. Albo stosować prezerwatywy. 4. Tak. Pot, sperma, wydzielina z pochwy, czasami jakieś lubrykanty, substancje, z których zrobione są gumki - to wszystko tworzy specyficzną mieszankę zapachową. 5. Nie używam nic poza tymi perfumami i dezodorantem, których używam na co dzień. Z takich praktycznych informacji: warto po stosunku pójść się wysikać. Niestety kobieca anatomia jest taka, że seks sprzyja zapaleniom dróg moczowych i pęcherza, a częste oddawanie moczu działa ochronnie, "wypłukuje" bakterie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Polecam chusteczki nawilżane dla dzieci do wytarcia się po stosunku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 - ma zapach, ale moim zdaniem łagodniejszy niż sperma. Oczywiście mówimy o sytuacji kiedy nie ma infekcji, bo przy infekcjach zapach się zmienia na bardziej intensywny i nieprzyjemny. A ogółem i tak ma na to wpływ faza cyklu i pewnie cechy osobnicze. 3 - u mnie bywa różnie. Zależy to od pozycji w jakiej uprawiałam seks oraz od tego co robię po stosunku. Zazwyczaj jeśli ja jestem na górze to sperma wypływa praktycznie zaraz po, a jeśli na dole, to potrafi utrzymać się dłużej. Zazwyczaj po stosunku idę siku i wtedy się jej pozbywam. Mam również w zwyczaju brać prysznic po stosunku, więc nawet jeśli mam rozmazaną spermę na udach, to po prostu ją zmywam. A jeśli nie ma warunków na prysznic, albo jestem zbyt wyczerpana po, to ogarniam sprawę nawilżanymi chusteczkami. Powyższe dotyczy stałego partnera. W przypadku partnerów "bardziej tymczasowych" używam prezerwatyw, więc tego problemu nie ma. 4 - sam seks to raczej nie. Ale pot i inne wydzieliny już tak, więc wszystkie zapachy towarzyszące zależą od indywidualnych cech osób które się w danym łóżku znajdują. 5 - nie. Dla mnie to murowana infekcja lub podrażnienie. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje serdecznie za wasze wypowiedzi! Troche przyblizylyscie mi temat.
Z tym "pozbywaniem sie wilgoci" nie do konca mialam to na mysli, bardziej taką kwestie ze moze jej byc na tyle duzo, ze np.znajdzie sie na poscieli, na partnerze itp.a to moze byc zwyczajnie krepujace (byc moze nie?) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
2. od razu. co z tym zrobisz Twoja sprawa. załóż wkładkę w majtki. 3. seks nie ma zapachu. zapach wydzielają ludzie. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja tylko jeszcze dodam, bo nie wiem, czy już gdzieś o tym czytałaś, że w czasie stosunku do pochwy może się dostać powietrze i to powoduje różne dźwięki, żebyś nie była zaskoczona, to dość częste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wilgoć z pochwy wg mnie mężczyzn bardziej podnieca, świadczy o tym że jesteś gotowa na seks, podniecona. Nawet jak się gdzieś rozmaże to nic ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#13 |
Szop pracz
|
- Co jesli kobieta jest bardzo mokra - zapas husteczek i osuszanie za kazdym razem?
Chcesz uprawiać seks na sucho? Ja rozumiem brak doświadczenia, też długo byłam niedoświadczona ![]() Doczytałam Twój komentarz i co Ci moge powiedziec... po naszym seksie prześcieradło jest zawsze mokre. Seks to nie jest sucha przyjemność, ale pamiętaj - to normalne. Sama tworzysz krępujące sytuacje. - Czy to "mokro" wlasciwie jakos pachnie (tak jak sperma zresztą) i jaka powinna byc "prawidlowa konsystencja"- zdradze ze u mnie zazwyczaj jest to ciagnacy sie sluz w duzej ilosci i martwi mnie jak zobaczy to facet... (tak, pewne rzeczy z ciekawosci sprawdzalam ![]() To zależy od dnia cyklu. W dni płodne śluz jest dużo bardziej płynny i jest go więcej. W dni niepłodne u mnie śluz jest na tyle gęsty, że musimy używać dodatkowego lubrykanta. Zapach lekki może być, nie powinien być intensywny, ani rybi czy inny podejrzany. Rybi/serowy zapach świadczy o infekcji. - Co z wyciekaniem spermy po stosunku - to sie dzieje od razu czy po jakims czasie i co z tym wlasciwie zrobic?? Jak leżysz to wycieka po wstaniu. Jak na jeźdźca czy pieska to od razu. My używamy chusteczek lub papieru toaletowego. - Czy seks ma jakis zapach? Mozna go jakos polepszyc? Tak, seks ma zapach. Tzn jak ktoś powiedział, nie sam seks pachnie, ale cała kombinacja ciał, śluzów i potu pachnie dla mnie seksem. - Uzywacie dezodorantow intymnych, perfum itp? Nie mamy żadnych fobii na temat naturalnych zapachów i naszych wydzielin wiec nie używamy. Edytowane przez annabelka Czas edycji: 2017-12-26 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Szop pracz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Soki żeńskie/męskie są i być powinny ![]() ![]() Jeśli jest potrzeba ograniczenia zabrudzeń pościeli czy też, co nawet bardziej istotne materaca poniżej, są metody. Kiedyś nabyłem taką absolutnie nieprzepuszczalną narzutkę. (chyba o nazwie fascination throe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Gazela inteligencji
|
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
W końcu jesteśmy zwierzętami, nie?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
mnie również !
![]() napisałam tak, bo czasem ludzie piszą że to może być krępujące czy coś ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Co do wylizywania po tym jak facet skończy, to moje marzenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Gazela inteligencji
|
Mój były nawet nie chciał mnie pocałować, jak skończył mi w ustach albo na twarz, wrrr... Teraz bym go chyba zostawiła po pierwszej takiej akcji
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z mojego doświadczenia z kobietami wynika że w ich przypadku nie jest już tak różowo. Jak widać po opisie Patiasym facetów można nauczyć wszystkiego. Tak jak niektóre kobiety oczekują że facet w ich WC przestanie sikać na stojąco i będzie to robił na siedząco. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja spijalam juz wiele razy kobiece soki. nie da sie tego lubiec. ale trzeba byc bardzo uległa żeby to robic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.