|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pasek na brzuszku ;( heelp
Witam
![]() Moj problem dotyczy brzuszka ;( pare lat temu przed wystepem stwierdzilam ze moje wlosy na brzuchu pod pepkiem sa ciemne i je widac (tzw. sciezka milosc lub poprostu sciezka") dlatego postanowilam je zgolic ;( nie mam pieniedzy na zadne depilacje laserowe ani nic z tych rzeczy a wiadomo czasem jak stoje i bluzka niechcaco sie podwinie no to zaraz to widac...wloski neistety odrastaja ;( a golenie nie zalatwia sprawy bo widac ich cebulki czarne na mojej nieopalonej skorze ;( dopiero musze je wydepilowac ;( moze macie jakas porade jak przedluzyc to aby nie odrastaly albo chociaz zrobily sie jasniejsze p.s bardzo prosze o niedrogie spospoby bo neistety nie zbyt mnei stac ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pasek na brzuszku ;( heelp
up up
![]() jak bylam mala glupia i glupia przelacialam zyletka po "sciezce" i teraz wyrywam penseta ale szukam lepszego rozwiązania -pserror a penseta probowalas? lepszy efekt niz zyletą ale to jeszcze nie "to" czego szukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tak zwany hirustycyzm, a więc nadmierne owłosienie u kobiet, objawiąjaće się tym, że włoski występują w nietypowych miejscach - na brzuch, piersiach, lub pachwinach związany jest z zaburzeniami hormonalnymi ( nieprawidłowości w wydzielaniu hormonów nadnerczy). To co moge polecić jako kosmetolog to wizyta u endokrynologa (ginekologa) i badanie w kierunku hormonów androgennych - np. na poziom testosteronu. jezeli wydzie podwyższony - zapewne lekarz zaleci stosowane leczenie. takich włosów nie radzę golić ani wyrywać - skóra na brzuchu jest belikatna. wrażliwa na podrażnienia. Nieco "oszukańczą" techniką jest rozjaśnienie włósów, bądz za pomocą kwasu cytrynowego lub wody utlenionej - to rozwiązanie doraźne. najskuteczniejszy byłby laser - rozwiązane najbardziej radykalne, ale równiez koszrowne.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ale to normalne zebym do ginekologa poszla z wloskami przy pempku ??
cukierasku no to szukamy porad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() na laser mnie nie stać, chciałbym zaoszczędzić najpier na epilację nóżek ale chyba sie nie doczekam ![]() tak z ciekawości jaki masz kolor włosów? ja blondynką jestem wiec (teoretycznie?) nie powinnam mieć takich problemów, a jednak.. ost. zauwazyłam ze jakis włos rośnie mi na klacie! normalnie tarzan ze mnie bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja mam ciemny blad ale wloski na brzuszku sa ciemne (prawie ze czarne) ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wosk to inne rozwiązanie
![]() +'y : włoski stają się osłabione i jaśniejsze -'y : ból ;| Kremy do depilacji +'y : bez boleśnie i szybko ![]() -'y : włoski odrastają dość szybko ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
w takim razie sprobuje a jakis konkretny wosk mi polecisz czy poprostu jakikolwiek??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
pserror - nie uwazasz ze jesli wywoskujesz pasek to bedzie on wiekszy (szerszy)? Moze sie mylę ale wg mnie penseta i wyrywanie poszczegolnych wloskow daje lepsze rokowania na przyszlosc niz smarowanie pasem wosku..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no ja pensetka wyrywam ... no nie wiem zobacze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
spróbuj może plastrów z woskiem ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja polecam każdy wosk z Veet na 100% i odradzam Joanne
![]() Powodzenia ![]() Pserror - to bardzo pracochłonne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a wiecie jak nazywa sie ten krem co ostatnio reklamowali ze wloski staja sie jasniejsze i wypadaja...w tv to lecialo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Cukierasek Bez Cukru ja myslę tak jak Paola28, że powinnaś wybrać się do endokrynologa i zbadać poziom homonów. Bo przecież włosy na "klacie" jak to określiłaś to nie jest norm,alne zjawisko u kobiet. Tu mi przychodzą na mysl zaburzenia homonane
![]() No i zgadzam się z wcześniejszą radą, że woda utleniona rozjaśni włoski. Ja sama mam takie włoski na brzuchu, które od pepka zmierzają w stonę wzgóka lonowego, są one jednak jasne.
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Morfina, może faktycznie sie przejdę -jeden włosek to nie taki problem ale jak zacznę zarastać to dopiero będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.