|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dobry krem na skóry wieloproblemowej mieszanej?
Przepraszam z gory, jesli powielam wątek, ale wydaje mi sie, ze nigdzie nie ma odpowiedzi wprost do mnie....
Moze ktos mi doradzic jakis dobry krem na dzien do cery mieszanej ze sklonnoscia to rozszerzonych por, troche naczynek i miejscowym swieceniem? Uzywalam juz wielu kremow: Garnier, Nivea Visage Young, Pharmaceris normalizujacy i na noc zluszczajacy, AA do cery naczyniowej..... Aktualnie wlasnie uzywam Pharamacerisy (dwa wyzej wymienione kremy + pianka oczyszczajaca) i choc swiecenie swietnie zlikwidowaly i czasami dobrze maskuje pory, ale ostatnio mam bardzo sciagnieta skore a nos przesuszony ![]() Nie wiem co robic, czy to wina kremu normalizujacego, pianki czy zelu delikatnie zluszczajacego....i ktory z nich zmienic? Za kilkanascie dni skoncza mi sie wszystkei trzy naraz i nie chce powielac swoich bledow i pchac sie w cos co mi nie pomaga..... Chcialam kupic Normaderm Vichy, ale wyczytalam bardzo zle opinie o nim.... Poradzcie cos prosze ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry krem na skóry wieloproblemowej mieszanej?
polecam wątek do przejrzenia:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183599 nie wysuszaj skóry, bo jeszcze bardziej będzie Ci sie przetłuszczać, a pory będą jeszcze bardziej rozszerzone - to jej reakcja obronna na wysuszanie - zaczyna nadmiernie wydzielać sebum, żeby się nawilżyć... zresztą... w tym wątku znajdziesz naprawdę pomocne rady... ![]() pozdrawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry krem na skóry wieloproblemowej mieszanej?
Cytat:
Chciałabym doradzić Ci przy wyborze kosmetyków. Kremy których dotychczas używałaś, badź używasz mają mało skoncentrowane składniki aktywne a przy tego typu problemach należy używać kremów bardziej skoncentrowanych! Polecam włoską firmę Gerard's i dokładniej linię Oilyfree, idealną dla Twojej cery. Osobiście sama korzystam z tych kosmetyków i jestem zachwycona ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.