Kto nie lubi swojej pracy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 14:18   #1
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Kto nie lubi swojej pracy?

Hej

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi swojej pracy? Z jakich powodów?
Myślicie o jej zmianie?

Stary 2015-10-19, 15:10   #2
wissniowa
Raczkowanie

Dot.: Kto nie lubi swojej pracy?

Oo coś o mnie. Właśnie o zmianie myślę szykując się do pracy na nocną zmianę w jedynym w mieście sklepie monopolowym. A powod? Stale tzreba być milym, usmiechnietym. Czasem po prostu nie mam na to ochoty, nie chce mi sie z nikim gadać. No i miec nerwy ze stali szarpiąc się z pijanymi złodziejaszkami, to nie dla mnie
wissniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 15:31   #3
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wissniowa Pokaż wiadomość
Oo coś o mnie. Właśnie o zmianie myślę szykując się do pracy na nocną zmianę w jedynym w mieście sklepie monopolowym. A powod? Stale tzreba być milym, usmiechnietym. Czasem po prostu nie mam na to ochoty, nie chce mi sie z nikim gadać. No i miec nerwy ze stali szarpiąc się z pijanymi złodziejaszkami, to nie dla mnie
Również idę za chwilę na nocną zmianę i postanowiłam sobie że pierwszy i ostatni raz zdecydowałam się na pracę zmianową
Stary 2015-10-19, 15:33   #4
KaskaPacka70
BAN stały

u lala ja lubie swoja prace bo mam regularny tryb, bez zmian. nie przezy;abym systemu zmianowego :P
KaskaPacka70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 17:10   #5
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaskaPacka70 Pokaż wiadomość
u lala ja lubie swoja prace bo mam regularny tryb, bez zmian. nie przezy;abym systemu zmianowego :P

To super, szkoda ze nie umiesz czytać :c
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 17:14   #6
Zorzoli
Zakorzenienie

ja do nedawna nie lubilam pracy i dlugo se zastanawialam czy zmienic ale dostalam oferte z wyzsza wyplata i lepszymi warunkami i jestem bardzo zadowolona, ze sie zdecydowalam.
Niestety jak ktos nie lubi pracy to potem bardzo to se odbija na zyciu prywatnym.
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 18:05   #7
pannajoanna71
Zakorzenienie

Nie moglam zniesc swojej pracy (bedac studentką) jako telemarketer. Bylo mi slabo jak tam szlam, ciagle patrzylam na zegarek i odliczalam czas do końca. Kombinowalam jak sie da. Ale musialam tam pracowac przez pewie dluzszy czas poniewaz byly elastyczne godziny pracy, a ja studiowalam wtedy dwa kierunki. Brrr

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-19, 19:08   #8
pani-jesień
Zakorzenienie

Też pracowałam kiedyś na 3 zmiany. To był pierwszy i ostatni raz, kiedy zdecydowałam się na coś takiego. Wytrzymałam 13 m-cy.
Stary 2015-10-19, 19:29   #9
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Nie lubię swojego jeszcze nieoficjalnego bezrobocia, ale to się chyba nie liczy.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 21:25   #10
Asienka187
Zakorzenienie

Ja coraz mniej lubię swoją pracę (pracuję w banku). Mamy nierealne plany sprzedażowe, pogarszają nam się przez to premie, pół dnia spędzam na wypełnianiu durnych raportów, które nie mają sensu, a drugie pół dnia wydzwaniam jak idiotka ciągle do tych samych osób oferując niezbyt korzystne pożyczki.
Chyba pora na zmiany....
Stary 2015-10-20, 09:41   #11
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Ja coraz mniej lubię swoją pracę (pracuję w banku). Mamy nierealne plany sprzedażowe, pogarszają nam się przez to premie, pół dnia spędzam na wypełnianiu durnych raportów, które nie mają sensu, a drugie pół dnia wydzwaniam jak idiotka ciągle do tych samych osób oferując niezbyt korzystne pożyczki.
Chyba pora na zmiany....
U was też straszą zwolnieniem przy niewyrobieniu planów sprzedażowych? Jesteście rozliczani grupowo czy indywidualnie?

U nas są chore normy sprzedażowe do wyrobienia miesięcznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 09:55   #12
Jeannee
Zakorzenienie

4 miesiące pracuje w nowej pracy i jestem mega zadowolona. Stałe godziny pracy, wolne popołudnia, wieczory i weekendy.

Nie ma co się męczyć, rozumiem jak to jest mieć męcząca pracę i nielubiana. Z czegoś trzeba żyć, ale warto szukać czegoś lepszego.
Stary 2015-10-20, 10:03   #13
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

ja w sumie nie wiem. zależy od okresu. ale coraz bardziej jestem zmęczona rosnącymi wymaganiami, które stają się aż absurdalne niestety nie umiem po powrocie z domu się od tego odciąć i nie myśleć. czasami przez stres nie mogę zasnąć. nie jest to moja praca docelowa, ale jest dobrze płatna, dlatego boje się myśleć o zmianie.
może inaczej: nie lubię tego, że umiem wyluzować i myślę i analizuje każdą swoją wpadkę.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words

Edytowane przez boinnenazwybylyzajete
Czas edycji: 2015-10-20 o 10:05
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-20, 10:36   #14
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
4 miesiące pracuje w nowej pracy i jestem mega zadowolona. Stałe godziny pracy, wolne popołudnia, wieczory i weekendy.

Nie ma co się męczyć, rozumiem jak to jest mieć męcząca pracę i nielubiana. Z czegoś trzeba żyć, ale warto szukać czegoś lepszego.
No ale nas oswiecilas! Pani chyba ze zmiana pracy stracila umiejetnosc czytania ze zrozumieniem (Tytul watku).
Serio, zdajemy sobie z tego sprawe.
Zwlaszcza ze np. ja nie pracuje w pracy zgodnej z moim wykształceniem.

Jednak w niektorych regionach nie mozna przebierac w ofertach pracy, bierze się, co jest, zwlaszcza jak oferują umowę o pracę i stałe godziny pracy.
Stary 2015-10-20, 11:01   #15
Jeannee
Zakorzenienie

Nie musisz się wyzywac na mnie za to, że nie pracujesz w swojej branży. Ja też nie pracowałam długi czas i jadem nie plulam na innych

Logiczne że wiem że nie zawsze da się przebierać w ofertach. 5 lat pracowalam w pracach poniżej moich oczekiwań, także mam do powiedzenia w tym wątku więcej niż myślisz
Stary 2015-10-20, 13:16   #16
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Nie musisz się wyzywac na mnie za to, że nie pracujesz w swojej branży. Ja też nie pracowałam długi czas i jadem nie plulam na innych

Logiczne że wiem że nie zawsze da się przebierać w ofertach. 5 lat pracowalam w pracach poniżej moich oczekiwań, także mam do powiedzenia w tym wątku więcej niż myślisz

Super

Ekstra

Spoko

ALE

Temat jest skierowany do ludzi którzy swojej pracy nie lubią, posty "ja swoja lubię ' srednio pasują do tematu
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-20, 13:55   #17
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Super

Ekstra

Spoko

ALE

Temat jest skierowany do ludzi którzy swojej pracy nie lubią, posty "ja swoja lubię ' srednio pasują do tematu
O to mi chodziło, ale wiesz - pluje jadem
Stary 2015-10-20, 15:14   #18
syklamen
Zakorzenienie

Praca zmianowa po 10 godzin dziennie, czasami 12. Pracujące weekendy, po powrocie do domu jest ochota tylko na spanie, ciężko nawet się zebrać iść pod prysznic, a ze zmęczenia głód sam przechodzi. Człowiek chodzi wiecznie przymulony, jak zombi , kiedy zmiany są nocne. W pracy nalata się co niemiara, czasami jest tyle rzeczy na raz do zrobienia, że nie ma czasu na przerwę i złapie się coś do jedzenia w biegu. Gorąco i hałas przeplatane z zimnem. Plus ludzie ciągle mający o coś pretensje. Kto da więcej?
Stary 2015-10-20, 19:07   #19
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
U was też straszą zwolnieniem przy niewyrobieniu planów sprzedażowych? Jesteście rozliczani grupowo czy indywidualnie?

U nas są chore normy sprzedażowe do wyrobienia miesięcznie
Zwolnieniem nie straszą (jeszcze ), ale musimy 3 razy dziennie raportować ile spotkań, ile wniosków itp. Każą zostawać po godzinach i obcinają za wszystko premie.
Jesteśmy teoretycznie rozliczani indywidualnie, ale oddział musi zrobić plan żebyś ty dostała swoją premię, czyli ty możesz harować cały miesiąc, koleżanka ma plan w nosie i premii nie ma nikt.

Słyszałam, że podobno nie można zwolnić pracownika z powodu nie wyrobienia planu, ale nie wiem czy to prawda.
Stary 2015-10-20, 19:43   #20
Limonka2738
Zakorzenienie

Pracowałam jako telemarketerka. Musiałam zrezygnować, bo panicznie boję się rozmawiać przez telefon i nienawidziłam każdego dnia.

Potem parę miesięcy w salonie z butami, z którego odeszłam niedawno i do dziś nie dostałam ostatniej wypłaty (żeby się człowiek musiał o swoje wykłócać jeszcze i latać za nimi? ). Dodatkowo stanie i patrzenie czy klient nie potrzebuje pomocy (a zwykle nie potrzebował) przez 10 godzin było wyczerpujące psychicznie. Poważnie, nic tak nie wyczerpuje jak nie robienie NICZEGO i stanie jak pajac.

W przyszłym tygodniu zaczynam nową pracę. Spełnienie marzeń to to nie jest, ale płaca lepsza, godziny w porządku, zobaczymy.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-20, 20:25   #21
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Nie, nie masz. Bo lubisz swoją aktualną pracę.

Ja swojej obecnej nie lubię, ale do końca roku mam nadzieję ją zmienić. Nie podobają mi się horrendalne wymagania, ogromny stres i ciągłe nadgodziny spowodowane nadmiarem pracy. Poza tym pieniądze są niezłe, ale za takie wyrzeczenia powinny być o wiele większe.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 08:26   #22
triss_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Praca zmianowa po 10 godzin dziennie, czasami 12. Pracujące weekendy, po powrocie do domu jest ochota tylko na spanie, ciężko nawet się zebrać iść pod prysznic, a ze zmęczenia głód sam przechodzi. Człowiek chodzi wiecznie przymulony, jak zombi , kiedy zmiany są nocne. W pracy nalata się co niemiara, czasami jest tyle rzeczy na raz do zrobienia, że nie ma czasu na przerwę i złapie się coś do jedzenia w biegu. Gorąco i hałas przeplatane z zimnem. Plus ludzie ciągle mający o coś pretensje. Kto da więcej?

Niech zgadnę, pracujesz w TK-Maxx? Bo jakbym o swojej byłej pracy czytała
Jeżeli tak, to współczuję gorąco
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 11:23   #23
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Zwolnieniem nie straszą (jeszcze ), ale musimy 3 razy dziennie raportować ile spotkań, ile wniosków itp. Każą zostawać po godzinach i obcinają za wszystko premie.
Jesteśmy teoretycznie rozliczani indywidualnie, ale oddział musi zrobić plan żebyś ty dostała swoją premię, czyli ty możesz harować cały miesiąc, koleżanka ma plan w nosie i premii nie ma nikt.

Słyszałam, że podobno nie można zwolnić pracownika z powodu nie wyrobienia planu, ale nie wiem czy to prawda.
U mnie akurat każdy ma inną normę sprzedażową do zrobienia miesięcznie. Każdego miesiąca norma wzrasta o 5000 zł.
Przykładowo, ja w listopadzie będę miała do zrobienia 25000, a koleżanka, której jest dłużej stażem 100 000 zł.

Pomijam fakt, że liczby liczbami, a rzeczywistość jest inna, zwłaszcza, że to specyficzna branża

Niestety u mnie w pracy nie ma rzeczy niemożliwych... za niewyrobienie utargu jak najbardziej można wylecieć..
Stary 2015-10-21, 13:34   #24
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
36 godzin pod rząd praca fizyczna i umysłowa, w bonusie szarpanie z alkoholikami. Ludzie ciągle mają o wszystko pretensje. Za pensję, hmm początkującego informatyka. ( Tak mogłam iść na inne studia).
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 13:36   #25
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
36 godzin pod rząd praca fizyczna i umysłowa, w bonusie szarpanie z alkoholikami. Ludzie ciągle mają o wszystko pretensje. Za pensję, hmm początkującego informatyka. ( Tak mogłam iść na inne studia).
Ty, z tego co kojarzę, skończyłaś medycynę, prawda? Nie sądziłam, że aż tak źle to wygląda...
Stary 2015-10-21, 13:46   #26
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Ty, z tego co kojarzę, skończyłaś medycynę, prawda? Nie sądziłam, że aż tak źle to wygląda...
Nie no super wygląda, wiesz wybiórcza podaje zarobki rzędu 14 tysięcy miesięcznie.
Tyle że na kontrakcie
Brutto
za etat ( 40 h/tydzień)
plus na przykład 10 ( lub więcej) dyżurów na sorze, gdzie się nie sypia z pielęgniarkami ale nie sypia wcale.
( czyli praca-dyżur-praca i powrót do domu po ponad dobie lub dwóch).

Pensja lekarza przez pierwsze 5-6 lat, na rezydenturze jest jawna i wynosi niecałe 2.5 tysiąca. Tak wiem w sklepie jest mniej. ( o stresie, potrzebnej wiedzy i odpowiedzialności się już zapomina)
Stary 2015-10-21, 13:54   #27
tamrysi
Raczkowanie

Ale później się odkujesz?
Fakt, mój facet jest informatykiem i wyciąga czasami nawet 8k netto (zależy ile zleceń weźmie). Ale też sporo pracuje.
tamrysi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 14:01   #28
dacn
Zakorzenienie

Nie ma problemy zarobić i te 14 brutto, wystarczy że pójdę na 15 dyżurów na SOR.( tyle, że później sama na ten SOR trafię)

I jeśli przez odkucie się rozumiesz zarabianie dwóch średnich to tak odkuję się .

O zarobkach rzędu 20 i więcej marzą i piszą tylko pismaki. ( Tak jest grupa lekarzy tak zarabiających, właściciele klinik, niektórzy profesorowie, chirurdzy plastyczni czy neurochirurdzy ale większość lekarzy zarabia koło 5-6 tysięcy za wszystkie miejsca pracy).
Stary 2015-10-21, 16:40   #29
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie ma problemy zarobić i te 14 brutto, wystarczy że pójdę na 15 dyżurów na SOR.( tyle, że później sama na ten SOR trafię)

I jeśli przez odkucie się rozumiesz zarabianie dwóch średnich to tak odkuję się .

O zarobkach rzędu 20 i więcej marzą i piszą tylko pismaki. ( Tak jest grupa lekarzy tak zarabiających, właściciele klinik, niektórzy profesorowie, chirurdzy plastyczni czy neurochirurdzy ale większość lekarzy zarabia koło 5-6 tysięcy za wszystkie miejsca pracy).
Ciekawe, zwaszcza pod kątem tego co jest wypisywane o zarobkach "pana doktora od 6 lat" w watku: "brak chęci do zobowiązań przed 40tką"
Ona tam wpiera, zedoktorro wyrabia 30 000 zł miesięcznie, choc na wielce ogarniętego w zawodzie to nei wyglada osobnik. :/

A w temacie, był czas,kiedy nienawidziąłm swojej pracy. U mnie to był chyba syndrom wypalenia. Bo pracowałam jak lubiłam, na swoim.
Ale w pewnym momencie tak tego nienawidziąłm, ze jak dostawałam zlecenie, to zamiast się cieszyć że mam parce i zarobię, to potrafiłam się popłakać.
W końcowym okresie towarzyszyły temu bardzo silne objawy psychosomatyczne.
Wystarczyło ze siadałam przed komputer i pojawiał się mega ból głowy, mdłości, drżenie rąk, płacz.
Cos potwornego to było.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 16:50   #30
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Niech zgadnę, pracujesz w TK-Maxx? Bo jakbym o swojej byłej pracy czytała
Jeżeli tak, to współczuję gorąco
Nie, praca w moim wyuczonym zawodzie, w laboratorium. Tak też myślałam, że praca w laboratorium jest inna. Wszyscy, którym mówię o tym, jak to wygląda robią wielkie oczy.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

A w temacie, był czas,kiedy nienawidziąłm swojej pracy. U mnie to był chyba syndrom wypalenia. Bo pracowałam jak lubiłam, na swoim.
Ale w pewnym momencie tak tego nienawidziąłm, ze jak dostawałam zlecenie, to zamiast się cieszyć że mam parce i zarobię, to potrafiłam się popłakać.
W końcowym okresie towarzyszyły temu bardzo silne objawy psychosomatyczne.
Wystarczyło ze siadałam przed komputer i pojawiał się mega ból głowy, mdłości, drżenie rąk, płacz.
Cos potwornego to było.
Potrafię się popłakać po ciężkim dniu, albopo nocy, nawet na samą myśl, że mam tam znowu iść. jestem ciągle zła, drażliwa i bywam nieprzyjemna dla innych.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości