![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Kto nie lubi swojej pracy?
Hej
![]() Czy jest tu ktoś, kto nie lubi swojej pracy? Z jakich powodów? Myślicie o jej zmianie? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kto nie lubi swojej pracy?
Oo coś o mnie. Właśnie o zmianie myślę szykując się do pracy na nocną zmianę w jedynym w mieście sklepie monopolowym. A powod? Stale tzreba być milym, usmiechnietym. Czasem po prostu nie mam na to ochoty, nie chce mi sie z nikim gadać. No i miec nerwy ze stali szarpiąc się z pijanymi złodziejaszkami, to nie dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
u lala ja lubie swoja prace bo mam regularny tryb, bez zmian. nie przezy;abym systemu zmianowego :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja do nedawna nie lubilam pracy i dlugo se zastanawialam czy zmienic ale dostalam oferte z wyzsza wyplata i lepszymi warunkami i jestem bardzo zadowolona, ze sie zdecydowalam.
Niestety jak ktos nie lubi pracy to potem bardzo to se odbija na zyciu prywatnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie moglam zniesc swojej pracy (bedac studentką) jako telemarketer. Bylo mi slabo jak tam szlam, ciagle patrzylam na zegarek i odliczalam czas do końca. Kombinowalam jak sie da. Ale musialam tam pracowac przez pewie dluzszy czas poniewaz byly elastyczne godziny pracy, a ja studiowalam wtedy dwa kierunki. Brrr
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nie lubię swojego jeszcze nieoficjalnego bezrobocia, ale to się chyba nie liczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja coraz mniej lubię swoją pracę (pracuję w banku). Mamy nierealne plany sprzedażowe, pogarszają nam się przez to premie, pół dnia spędzam na wypełnianiu durnych raportów, które nie mają sensu, a drugie pół dnia wydzwaniam jak idiotka ciągle do tych samych osób oferując niezbyt korzystne pożyczki.
Chyba pora na zmiany....
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas są chore normy sprzedażowe do wyrobienia miesięcznie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
4 miesiące pracuje w nowej pracy i jestem mega zadowolona. Stałe godziny pracy, wolne popołudnia, wieczory i weekendy.
Nie ma co się męczyć, rozumiem jak to jest mieć męcząca pracę i nielubiana. Z czegoś trzeba żyć, ale warto szukać czegoś lepszego.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie nie wiem. zależy od okresu. ale coraz bardziej jestem zmęczona rosnącymi wymaganiami, które stają się aż absurdalne
![]() może inaczej: nie lubię tego, że umiem wyluzować i myślę i analizuje każdą swoją wpadkę.
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2015-10-20 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, zdajemy sobie z tego sprawe. Zwlaszcza ze np. ja nie pracuje w pracy zgodnej z moim wykształceniem. Jednak w niektorych regionach nie mozna przebierac w ofertach pracy, bierze się, co jest, zwlaszcza jak oferują umowę o pracę i stałe godziny pracy.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz się wyzywac na mnie za to, że nie pracujesz w swojej branży. Ja też nie pracowałam długi czas i jadem nie plulam na innych
![]() Logiczne że wiem że nie zawsze da się przebierać w ofertach. 5 lat pracowalam w pracach poniżej moich oczekiwań, także mam do powiedzenia w tym wątku więcej niż myślisz ![]()
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Super Ekstra Spoko ALE Temat jest skierowany do ludzi którzy swojej pracy nie lubią, posty "ja swoja lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Praca zmianowa po 10 godzin dziennie, czasami 12. Pracujące weekendy, po powrocie do domu jest ochota tylko na spanie, ciężko nawet się zebrać iść pod prysznic, a ze zmęczenia głód sam przechodzi. Człowiek chodzi wiecznie przymulony, jak zombi , kiedy zmiany są nocne. W pracy nalata się co niemiara, czasami jest tyle rzeczy na raz do zrobienia, że nie ma czasu na przerwę i złapie się coś do jedzenia w biegu. Gorąco i hałas przeplatane z zimnem. Plus ludzie ciągle mający o coś pretensje. Kto da więcej?
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy teoretycznie rozliczani indywidualnie, ale oddział musi zrobić plan żebyś ty dostała swoją premię, czyli ty możesz harować cały miesiąc, koleżanka ma plan w nosie i premii nie ma nikt. Słyszałam, że podobno nie można zwolnić pracownika z powodu nie wyrobienia planu, ale nie wiem czy to prawda.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pracowałam jako telemarketerka. Musiałam zrezygnować, bo panicznie boję się rozmawiać przez telefon i nienawidziłam każdego dnia.
Potem parę miesięcy w salonie z butami, z którego odeszłam niedawno i do dziś nie dostałam ostatniej wypłaty (żeby się człowiek musiał o swoje wykłócać jeszcze i latać za nimi? ![]() W przyszłym tygodniu zaczynam nową pracę. Spełnienie marzeń to to nie jest, ale płaca lepsza, godziny w porządku, zobaczymy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja swojej obecnej nie lubię, ale do końca roku mam nadzieję ją zmienić. Nie podobają mi się horrendalne wymagania, ogromny stres i ciągłe nadgodziny spowodowane nadmiarem pracy. Poza tym pieniądze są niezłe, ale za takie wyrzeczenia powinny być o wiele większe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech zgadnę, pracujesz w TK-Maxx? Bo jakbym o swojej byłej pracy czytała ![]() Jeżeli tak, to współczuję gorąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykładowo, ja w listopadzie będę miała do zrobienia 25000, a koleżanka, której jest dłużej stażem 100 000 zł. Pomijam fakt, że liczby liczbami, a rzeczywistość jest inna, zwłaszcza, że to specyficzna branża ![]() Niestety u mnie w pracy nie ma rzeczy niemożliwych... za niewyrobienie utargu jak najbardziej można wylecieć..
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że na kontrakcie Brutto za etat ( 40 h/tydzień) plus na przykład 10 ( lub więcej) dyżurów na sorze, gdzie się nie sypia z pielęgniarkami ale nie sypia wcale. ( czyli praca-dyżur-praca i powrót do domu po ponad dobie lub dwóch). Pensja lekarza przez pierwsze 5-6 lat, na rezydenturze jest jawna i wynosi niecałe 2.5 tysiąca. Tak wiem w sklepie jest mniej. ( o stresie, potrzebnej wiedzy i odpowiedzialności się już zapomina) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ale później się odkujesz?
Fakt, mój facet jest informatykiem i wyciąga czasami nawet 8k netto (zależy ile zleceń weźmie). Ale też sporo pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie ma problemy zarobić i te 14 brutto, wystarczy że pójdę na 15 dyżurów na SOR.( tyle, że później sama na ten SOR trafię)
I jeśli przez odkucie się rozumiesz zarabianie dwóch średnich to tak odkuję się . O zarobkach rzędu 20 i więcej marzą i piszą tylko pismaki. ( Tak jest grupa lekarzy tak zarabiających, właściciele klinik, niektórzy profesorowie, chirurdzy plastyczni czy neurochirurdzy ale większość lekarzy zarabia koło 5-6 tysięcy za wszystkie miejsca pracy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona tam wpiera, zedoktorro wyrabia 30 000 zł miesięcznie, choc na wielce ogarniętego w zawodzie to nei wyglada osobnik. :/ A w temacie, był czas,kiedy nienawidziąłm swojej pracy. U mnie to był chyba syndrom wypalenia. Bo pracowałam jak lubiłam, na swoim. Ale w pewnym momencie tak tego nienawidziąłm, ze jak dostawałam zlecenie, to zamiast się cieszyć że mam parce i zarobię, to potrafiłam się popłakać. W końcowym okresie towarzyszyły temu bardzo silne objawy psychosomatyczne. Wystarczyło ze siadałam przed komputer i pojawiał się mega ból głowy, mdłości, drżenie rąk, płacz. Cos potwornego to było.
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.