![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co myślicie o eksperymentowaniu z ubraniami?;)
Hej dziewczynki
![]() Witam Was w tym oto plotkowym wątku ![]() ![]() Co myślicie o przerabianiu starych ubrań? Jesteście za czy przeciw? A może same tak eksperymentujecie com? ![]() Ja muszę się przyznać, że czasami myślę o takim małym eksperymencie w mojej garderobie ![]() ![]() ![]() Dzieczyny zapraszam do gorącej dyskusji! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Co myślicie o eksperymentowaniu z ubraniami?;)
Ja osobiście nie przerabiam ciuchów, może brak czasu, może brak pomysłów.. Wolę iść na zakupy i dokupić np. jakiś fajny dodatek i już strój odświeżony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, masz rację, aczkolwiek myślę, że czasami takie eksperymentowanie może być fajne i zabawne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja nie mam pomysłów na takie rzeczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ostatnio kupilam sobie maszyne do szycia i troche eksperymentuje pomyslow mi nie brakuje jednak nie bardzo umiem cokolwiek zrobic heheh no ale powoli powoli ucze sie
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Małymi kroczkami, ale do przodu
![]() mtlk - ja mam propozycję, może my będziemy się jakoś wspólnie wspierać ![]() salamanca - widzę, że nie marnujesz odzieży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
zgłaszam się, ja uwielbiam przerabiać rzeczy,
kiedyś przerabiałam je tak żeby perfekcyjnie na mnie leżały, teraz sama wykrawam, projektuję i szyję, są to moje początki w projektowaniu, a szyciu któryś już rok z kolei, moje początki były już w gimnazjum może pamiętacie jak był taki szał pał na doszywane trójkąty do dzwonów najlepiej z innego materiału żeby dół był mega szeroki?- to były moje początki w szyciu ![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swietny pomysl, jak sie ma talent...ale jak sie nie ma, to lepiej w tym potem nie wychodzic na ulice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja jedynie przerobiłam szersze spodnie na rurki i skróciłam kilka spódnic, ale to u krawcowej..
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Uuuu rozkręcamy się powoli dziewczyny
![]() Zdecydowanie zgadzam się - trening czyni mistrza ![]() A może będziemy wklejać zdjęcia i jakieś instrukcje co Wy nna to? Może uda nam się w ten sposób zachęcić do eksperymentowania?:rolley es: Jest jakaś pierwsza odważna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
bluza- naszyłam naszywkę dla mojego TŻ-ta
kamizelka skóra jeans- własne wykonanie na oko jeszcze bez wykrojów ![]() pas ze skóry- własne wykonanie tunika- też na oko bez wykrojów ;p jeszcze szara spódnica też na oko ;p sukienka w groszki też na oko ;p więcej zdjęć dodam później ale to będą już moje orginały z wykrojów ![]() ![]() czekam na was moje drogie
...Nie ma brzydkich ubrań i butów, są tylko źle dobrane i beznadziejnie wystylizowane... Czasu już nie cofniesz, więc korzystaj w pełni z każdej chwili... Edytowane przez majka_mulatka Czas edycji: 2009-04-02 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zdecydowanie za
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaka śliczna ta tuniczka ![]() ![]() ![]() ![]() a wcale nie potrzeba maszyny, chociaż wiadomo - z maszyną efekty są lepsze ![]() A ja wczoraj poszerzyłam spódniczkę, która była na mnie trochę za ciasna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja jestem za, ale nie mam na to czasu, wolę pójść do sklepu i pobuszować między wieszakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
W 100% popieram eksperymentowanie z modą. Muszę się przyznać, że czasami gdy mnie coś natchnie przerabiam swoje ciuchy, nie potrafię jednak nic uszyć od początku (no poza torebką z materiału bo już kilka takich mam na swoim koncie). U mnie zaczęło się w 2 klasie LO, kupiłam sobie cudne dzinsy, takie lekko rozszerzane wyglądałam w nich cudownie i niestety już tego samego dnia zsiadając z roweru wyrwałam w nich dziurę z przodu łydki - wyglądało to paskudnie
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kocham eksperymentować! Zawsze idąc ulicą w moich oryginalnych sukienkach czy innych ciuchach słyszę złośliwe komentarze i spojrzenia, ale nie obchodzi mnie to, szczególnie, że słowa padają od osób - będę szczera - ubranych tragicznie.
U mnie w mieście jest niewiele osób oryginalnie ubranych, więc jesteśmy w pewnym sensie ewenementem. Szyję jakieś drobne dodatki, skracam, domalowuję, dorabiam co nieco, ale czegoś zupełnie własnego jeszcze nie zrobiłam bo w takich bardziej zaawansowanych rzeczach mam dwie lewe ręce. No, ale grunt to być pewnym siebie, mieć własne zdanie i nie patrzeć na zdanie innych. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Rozeznanie
|
warszawianka tak ja jestem na tych zdjęciach, mam nadzieje że to nie zabronione zdjęcia są mojego autorstwa... :/
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() jesteś ewenemanetem ja też się czasami tak czuje, ale też się tym nie przejmuje ważne jest żeby dobrze się z tym czuć... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() poszerzyłaś spódnice a jak ty to kochana zrobiłaś, zwężać i skracać rozumię, ale poszerzać? dodawałaś jakiś materiał ozdóbkę, czy za dużo materiału było we szwach (w szwach) zabieram się właśnie za szycie szmizjerki, może skończe dzisiaj to przedstawie efekty- moja pierwsza z wykrojów ;p;p
...Nie ma brzydkich ubrań i butów, są tylko źle dobrane i beznadziejnie wystylizowane... Czasu już nie cofniesz, więc korzystaj w pełni z każdej chwili... Edytowane przez majka_mulatka Czas edycji: 2009-04-03 o 09:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też zazwyczaj szyję na oko ![]() Przerabiam ubrania, lubię mieć coś innego niż reszta. Przeważnie są to rzeczy mojej mamy z dawnych czasów, albo ubrania z lumpków ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A oto moja poszerzona mini
![]() Z góry przepraszam za jakość zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jak jeszcze mieszkalam z rodzicami, to Mama czesto mi przerabiala jakies ciuchy. Zazwyczaj zwezanie, albo robienie z rurek - dzwony. Jako ze wychowalam sie w rodzinie krawieckiej, to bylo dla mnie naturalne, choc chyba talentu do szycia nie odziedziczylam (niestety)
![]() Niedawno dorobilam sie maszyny do szycia i jedyne, co udalo mi sie przerobic, to moja wiekowa sukienke studniowkowa przerobilam na sukienke "odswietna" dla mojej coreczki (moze jak uda mi sie znalezc jakies zdjecie, to wstawie, ale tylko juz na mlodszej modelce ![]() majka_mulatka: jestem pod wrazeniem, masz talent do szycia, a poza tym - piekna z Ciebie dziewczyna ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-04-04 o 03:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny, co z Wami?
![]() Dzielcie się śmiało swoimi pomysłami na przerabianie starych ubrań ![]() Oczywiście miło widziane także linki do stron, gdzie takowe przeróbki są prowadzone ![]() 21 dni do wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
hehe dobre
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- chciałam ostatnio poprzyszywać cekiny na bluzke, ale tak ręcznie to mi się nie za bardzo chce z 500 przyszywać, macie na to może jakiś sposób, mam maszyne ale jakoś tego nie widze....
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=majka_mulatka;11775 763]hehe dobre
![]() ![]() ![]() ![]() Ja lubię i spodenki i mini ;D Wszystko dobre, co odsłania nogi ![]() A co do mini to ona była na mnie za mała (rozmiar xs ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No, i takim sposobem wykonałam wręcz identyczną koszulkę jak w załączniku. Oryginał - Lanvin; 150 funtów. Moja - lumpeks, markery; 10zł Trzeba być kreatywnym. ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
fajnie fajnie, myślałam że kombinujesz coś farbkami
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.