|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
~Ocean Breeze- niewypal~
Mial byc przyjemny makijaz w niebieskawej tonacji, a wyszedl: potworek
![]() Nie wiem czy to moja zla technika czy te kolory sa po prostu nie dla mnie? W kazdym razie nie wyszlo to ciekawie ![]() Wyglada na to, ze turkusowe i niebieskie cienie sa dla niebiesko- ew. zielonookich. Uzylam: podkladu Lovely a'la baze, sypkiego pudru MB, czarnej kredki Miss Sporty magic, bialego cienia INGLOT, 3 odcieni niebieskiego RR, bialego cienia RR polyskujacego na niebieski, zalotki (wczesniej rzesy wytuszowane tuszem Avon daring curves).
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ~Ocean Breeze- niewypal~
Mi się wydaje, że właśnie do brązowych oczu pasują niebieksie cienie, tylko u Ciebie jest go za dużo. Spróbuj nałożyć ten niebieksi ytlko w kącik oka, a resztę powieki pokryć czymś mniej błyszczącym.. Efekt powinien być dużo lepszy. Ale specjalistka ze mnie żadna, więc mogę się mylić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kolejnej proby chyba sie nie podejme, bo w ogole sie sobie nie podobam w tych kolorkach. Adze BJ na przyklad slicznie w niebieskich i turkusach, a ma niebieskie oczy, wiec juz sama nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wklejam zdjecie makijazu, ktory bardzo mi sie podoba. Szkoda, ze nie mam takich odcieni niebieskiego, moze wyszloby lepiej?
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja jetsem niebieksooka i mi niebieksi nie pasuje ani trochę. Ewentualnie turkus w połączeniu z innym kolorem, a najlepiej to wogóle jako akcent. A niebieksi sam w sobie na mnie wygląda tragicznie. Także nie generalizuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hmm, no moze jesli potraktuje niebieskim tylko dolna powieke, to nie bedzie to tak zle wygladac.
Jednak karnacja, oprawa oczu jest wazna w doborze kolorowki, wiec rzeczywiscie odcien teczowki to nie wszystko. A opory w zwiazku z niebieskim mam tez dlatego, ze niebieski na powiekach i roz na ustach, to byl trend lat 80tych, ktorych nie cierpie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mam brązowe oczy i czasem się maluję na niebiesko
![]() Ale u mnie to jest taki niebieski połączony z szarym, bardziej przygaszony - może spróbuj takiego połączenia? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na podstawie samego oka cięzko ocenić czy pasuje czy nie - ogólnie ten niebieski wydobywa kolor tęczówki ale uważam, że jest za zimny
![]() Z technicznych : bardziej wyciągnęłabym cień pod brwi. Jeżeli decydujesz się na położenie cienia powyżej załamanie powieki to także górna powieka - powinna być lekko zaznaczona cieniem - niekoniecznie niebieskim, może byc cielisty beżyk -tak by nie była widoczna granica żadnego z połozonych tam cieni (mówimy o makijażu dziennym ![]() ![]() Dołożyłabym jakiś granat przy linii rzęs w zewnętrzym kąciku oka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda,że nie ma zdjęcia całej buzi, samo oczko wygląda ciekawie i ładnie, a nie jak niewypał
![]() Wklejaj tą całą buzię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na więcej "Pocahontas" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Masz piękny kolor oczu, ale faktycznie ten odcień niebieskiego gasi trochę to piękno. Jak na moje oko, to cień jest zbyt perłowy i zbyt jasnoniebieski. Ktoś juz napisał, że mógłby być niebieski złamany szarością - podpisuję się obiema łapami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
oczywiścię się zgadzam z moną i dziewczynami
![]() I moja prośba.. dodawaj choć jedno zdjęcie twarzy (no może trzy ![]() Bo masz piekną buzie i fajnie będzie się zdjęcia oglądało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Same oczka to za mało
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
tak jak juz pisaly dziewczyny,same oko niewiele daje.
Byc moze gdybys pokazala cala bużke efekt bylyby inny niz sie Tobie wydaje. Mi się podoba ten kolor i technika wykonania. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
La Moderatoiure
|
No szkoda że buźki nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a mi sie bardzo podboa ten kolorek w polaczeniu z Tw. oczkiem
![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a ja się wyłamię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Gothic_Daisy- w szarym chyba jednak mi lepiej, ale jakos nie moge sie przelamac do chlodnych makijazy
![]() Cytat:
![]() Chcialabym kiedys zobaczyc sie w granacie. Szkoda, ze nie mam ladnego odcienia ![]() Aga_xy, Madziunia- bardzo dziekuje ![]() Apsik9- masz racje, za bardzo perlowe te cienie (w koncu to RR ![]() ![]() Rei- sliczna buzie to Ty masz zdecydowanie, ja ciagle mam opory, zwlaszcza, ze fatalnie wychodze na zdjeciach ![]() Tapcia, ten tusz Avonu jest faktycznie do ![]() ![]() Ruda, La Monica, nAtaL!a- bardzo Wam dziekuje za opinie. Aga, zgadzam sie z Toba ![]() ![]() Mi tez ten makijaz nadal sie nie podoba, to nie byla zadna prowokacja z tym "niewypalem". Zle sie czuje w chlodnych kolorach i dlatego tak napisalam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Makijaż sam w sobie nie jest zły i na podstawie jednego oka
![]() ![]() ![]() TO zrobiłam wykład jak trzeba i żałuję, że nie mogłam zobaczyć jak na całej buzi leży ten makijaż. Szkoda... MOże się jeszcze kiedyś skusisz i pokażesz nam całą siebie w niebieskim malunku. ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niebieski rzeczywiscie jest zdradliwy, na dodatek ja nie mam wprawnej reki i czesto albo przeholuje albo wrecz odwrotnie- wychodzi make-up "no make-up".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Berry: Za perłowe w błękicie. Jestem pewna, że w innych "błyskotkach" będzie Ci ślicznie! L'oreal robi takie wspaniałe złotości. A Joko brązy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A L'oreala podpatrze, chociaz przesadzam z tym zlotym- to jakas moja mania mala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.