|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Centrum Nauki i Biznesu "Żak"
Czy ktoś wie coś więcej na temat tej szkoły ? może któraś z Was ją ukończyła i mogłaby mi coś więcej o niej napisać. CZy ma dobrą renomę, ciężko ją zrobić, itp.
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Centrum Nauki i Biznesu "Żak"
Witaj Smerfetko01
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moniko ja zamierzam wybrać się na kierunek "kosmetyka", trwa 2 lata. Czy możesz mi jeszcze napisać w jakie dni i jak często miałaś zajęcia ( z tego co mnie Pani poinformowała to te z kosmetyki są co 2 tyg. ), w jakich godzinach miałaś zajęcia ? Czy po tej szkole można gdzieś załapać pracę ? Chciałabym być kosmetyczką. Czy dużo miałaś przedmiotów, a potem egzaminów ? Czy w tej szkole odbywają się również jakieś praktyki, czy są to raczej suche zajęcia, czy też bardziej praktyczne ? Pozdrawiam gorąco
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Smerfeta odradzam Ci tą szkołe!! Ja skończyłam Katowickiego Żaka rok temu. Organizacja do niczego plan zajęć podawany z dnia na dzień warunki w gabinecie kiepskie- prywatny gabinet, z dwoma łóżkami którym dzielił się cały pierwszy i drugi rok w weekendy. Około 15 osób na zajęciach w takim gabinecie. Praktyki zawodowe miesięczne w tym samym miejscu, wszytko zrobione "po łebkach"- zresztą i tak może 3-4 dziewczyny z grupy pracowały na klientkach. Egzaminu praktycznego w ogóle nie było. Próbowano nas naciągnąc na zapłatę za zalany na praktykach nawilżacz - 1800 zł !! Nie wiem jak jest w innych miastach, ale widać Dyrekcja nie kontroluje tego za bardzo.
Lepiej wybrać inną szkołe taką która jest ukierunkowna ściśle na kosmetykę, albo np. Studium Medyczne o kierunku Kosmetologia, a nie szkołę która otwiera wszystkie możiwe kierunki po to żeby zarobić jak najwięcej kasy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W trybie zaocznym miałam zajęcia co dwa tygodnie w sobotę i niedzielę,przeważnie w godzinach od 8.00 do 15.00,przedmiotów miałam 11 i ze wszystkich był egzamin w sumie dwa jeden w styczniu a drugi w czerwcu,niewiem jak na innych kierunkach ale no moim nie było praktyk,wszystko co robiliśmy to w szkole,w domu lub w terenie,a myslę że na kosmetyce będą jakieś praktyki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
chyba jednak zrezygnuję z tej szkoły i wybiorę beskidzką szkołę sztuki użytkowej w Bielsku-Białej o kierunku kosmetyka ze sztuką wizażu i charakteryzacji
![]() o żaku też słyszałam parę niepochlebnych opinii, wolę nie ryzykować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Centrum Nauki i Biznesu "Żak"
wiesz co, wszystko jest kwestią gustu ale je też znam ten kierunek i uważam że beznadzieja totalna. Każdy ma wprawdzie inne oczekiwania, ale ja uważam, ze do zawodu nie przygotuje, nauczyciele są żałośni i kompletnie niekompetentni - wtedy było ich aż dwóch na wszystkie przedmioty, nie byli za bardzo przygotowani, a wręcz się miało wrażenie że są tam przypadkiem. Ja ta szkołę odradzam każdemu, chyba, że nie ma co robić, ma namiar kasy i chce się uwstecznić. ale to moje zdanie. pozdrawiam zainteresowanych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dot.: Centrum Nauki i Biznesu "Żak"
Ja sie zastanawiam nad tym by sie zapisac w tym roku na kosmetologie (2letnie) do Zaka w Krakowie. Wie ktos cos na temat tego kierunku w Zakie? Warto? Czy moze w Krakowie wybrac sie do jakiegos innego studium w ktorym jest kosmetologia? Jesli tak, to gdzie? Bede wdzieczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.