|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Zachowania Naszych zwierzaków
Właśnie dałam jeść mojemu zwierzakowi, a on tylko podszedł powąchał i zaczął w śmieszny sposób trzeć nosem o dywan co odrazu skojarzyło mi się z zakopywaniem nosem jedzenia, co to może oznaczać?? myślicie że jedzenie mu nie smakuje?? Co do jedzenia proszę doradzcie mi co mam dawać mojej psinie do jedzenia ( raczej gotowane ) gdyz zupełnie nie mam pomysłu. Za wszelkie uwagi baaardzo dziękuje
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zachowania Naszych zwierzaków
up up
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moj pies tez tak robi i to bardzo czesto. Nie wiem o co chodzi, moze zapach mu nie pasuje?? Bo on tak robi jak wybrzydza troche...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Ja swoim dzieciakom gotuję taką potrwakę ryżowo-kurczakowo-warzywną ![]() Kupuję ćwiartki kurczaka i np. 4 gotuję w dużym garnku- kiedy mięsko jest udotowane-wyciągam je- i w tej wodzie gotuję ryż -trezba go troszkę dłużej pogotować-aby był kleisty i aby nie było w nim wody, mięsko kroję w kawałki( moje dzieciaki mają 4 miesiące), w międzyczasie na tarce trę dwie duże marchewki i dwie pietruszki; Kiedy ryż jest gotowy-garnek sciagam z kuchenki, wrzucam do niego starte warzywa i miesko, czasem dodaję łyżkę oliwy z oliwek i łyżkę zmielonego lnu- mieszam- i...gotowe ![]() Raz w tygodniu kupuję mielone, wołowe mięsko i podaję im w małej ilości- to taki deser ![]() czasem można gotować kaszę również z warzywami i mięsem- biorąc pod uwagę, że jest dość kaloryczna i nie można przesadzać z podawaną jednorazowo ilością. Nie piszesz, w jakim wieku, jakiej rasy jest Twoj piesek- myślę, że powinnaś zajrzeć tutaj- na tej stronie są wspaniałe artykuły dotyczącre żywienia czworonogów ![]() Ps. mam książkę Pani Dr Doroty Sumińskiej, w której dużo miejsca poświęca żywieniu- jeśłi chcesz mogę przesłać Tobie ( w poniedziałek) skan tego rozdziału - podaj tylko swój adres mailowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.