|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czeskie koraliki.
Niedługo jadę na wycieczkę do Czech. Chciałabym obkupić się całą masą koralików, jednak nie wiem gdzie dokładnie ich szukać...Znacie może jakieś namiary??Bo szkoda byłoby stracić taką okazję
![]() Pomóżcie dziewczynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Joanna d'Moder
|
Dot.: Czeskie koraliki.
a gdzie konkretnie jedziesz?W Pradze z tego co wiem,to są jakieś sklepy firmowe Jablonexu.Natomiast blisko granicy są fabryki ze sklepami firmowymi,a i pewnie tubylcy też tym handlują
![]() Adresy sklepów masz podane na oficjalnej stronie Jablonexu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja mama mi przywiozła z czech 3 pary lampworków czeskich. Kupiła je na złotej uliczce w Pradze. Korale przepiękne- takich tutaj nie widziałam, ale ceny koszmarne. Wiem, ze sa tam sklepy jablonexu, ale gdzie to nie mam zielonego pojecia. Tez się wybieram niedługo w tamte strony i też zamierzam się obłowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest gdzieś niedaleko jakiś godny polecenia sklep?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Joanna d'Moder
|
niestety Ci nie pomogę.W Skalnym Mieście byłam dawno,a poza skałam widziałam tylko budkę z frytkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tata mi kupuje co roku koraliki w Desnej, nie wiem szczerze mowiac gdzie to jest, ale w kazdym razie tam jest fabryka szkla i drobnica kosztuje 17 koron za taka klasyczna paczke, jakie 50g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to witam u mnie, jestem z Kudowy, niestety musze Cię zmartwić, nie ma tu żadnego sklepu, a Skalne Miasto, hmmmm jakby ci to powiedzieć, to taka... dziura, nie ubliżając oczywiście ![]() ![]() Inaczej sprawa wygląda jeśli chodzi o Pragę, tam można się obkupić, ceny nie zawsze są przerażające, jak już kiedys tu wspominałam kupiłam tam za grosze mnóstwo kaboszonów, caaały worek, i chyba zacznę to do akwarium wrzucać, bo nie mam już pomysłów co z nich zrobić, adresów konkretnych Wam nie podam , bo tam się chodzi jak po pchlim targu, szczególnie w sezonie, place, placyki, małe sklepy, naprawdę można się zgubić, przy odrobinie farta można kupic takie cuda, że hej. Skończyłam, dziękuję ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
NIE POMYŚLAŁAM ![]() ![]() Vildi a więc tak, nie będę Cię molestować mapkami mojego wyrobu, bo ładnie to umiem tylko pisać, z rysowaniem gorzej ![]() http://www.mestonachod.cz/turistika/mapy/defaultpl.asp Ten sklep jest dokładnie w tym samym budynku co informacja (na mapce jest to zaznaczone zielonym " i " dosłownie dzieli je 5 metrów, napewno znajdziesz, a tak na chłopski rozum to jeśli jestes na rynku to z tamtąd wchodzisz w uliczkę Palackeho i to jest naprawdę kawałeczek, na wystawie są instrumenty, jakieś rzeźby i drewniane zabawki, za ladą są dwie smieszne miłe babcie. Są pakowane w zwykłe woreczki nie wiem ile tego będzie na wage, ale po przesypaniu wychodzi mi około półtora pudełeczka po kliszy, cena za woreczek to przeważnie 40 koron, acha i publicznie ogłaszam, że jeśli trafisz na mały wybór to żeby nie było na mnie, ja akurat z miesiąc temu kupiłam 5 woreczków , 3-4 mm, ze srebrnymi środkami i było jeszcze dość dużo, ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że pomogłam. ![]() PS koraliki to po czesku koralky, ale po polsku tez Cię skumają ![]() EDIT na górze mapki, tam gdzie jest wybierz ulice, musisz wybrać Palackeho, lub Kamienice
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
40 koron za koraliki 3-4 mm?? Hmm....to wychodzi koło 6zl...troche drogawo chyba....
A gdzie kupują ci, co sprzedają koraliki na allegro?? ![]() ![]() ![]() Czasem mają naprawde ładne, czeskie koraliki w paczuszkach po 1zł..... A przecież musza miec na tym jeszcze jakiś zysk.... Liczyłam że za kilka koron cuda kupie... Chyba sie przeliczyłam....buuu....: ( |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Joanna d'Moder
|
Vildi oni po prostu dzielą taką paczkę na kilka mniejszych.Na allegro możesz zwykle kupić paczki po 750-1000 koralików.Tu na pewno będzie więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
czeskie koraliki,zakupy w Czechach
mieszkam bardzo blisko czeskiej granicy,w strefie nadgranicznj . podobno w czechach są bardzo tanie hurtownie koralików ,tylko gdzie ich szukać?może ktoś wie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Dot.: gdzie znajde?
Tak, w google. Najłatwiej i najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
w google już zaglądałam ,chodzi mi o konkretne adresy i wiadomości jak dojechać
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
a w wyszukiwarke forumowa?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czeskie+sklepy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ciekawe, co można zrobić z kilkoma kilogramami takich samych koralików....to są hurtownie (bo o nie pytasz) a nie sprzedaż detaliczna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: czeskie koraliki,zakupy w Czechach
Heh, ja tez sie kiedys napalalam, zeby pojechac do jablonca nad nysa, ale po rozmowie z kikaaa, ktora oswieciła mnie w kwestii hurtowni, to raczej nie ma sie tam po co wybierac... po 5-6 kg z kazdego rodzaju to chyba by nam do konca zycia starczyło...
Sklepiki okoliczne raczej nie wpadly mo do glowy. Chetnie sie dowiem czy macie jakies obczajone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czeskie koraliki,zakupy w Czechach
ja jadę do Bratysławy i Wiednia, z dotychczasowego googlania dobre wieści płyną :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.