|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mój pies nie potrafi nauczyć się samodzielności
Mój pies nie potrafi nauczyć się samodzielności
![]() Ja wiem, że problem wydaje się być banalnym i stosunkowo śmiesznym, ale uwierzcie, że takim nie jest ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pies nie potrafi nauczyć się samodzielności
Suzana może zapytaj na forum wiZOOż??
Biedny ten Twoj piesek ![]() A ile ma lat?? Jak długo go masz??
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tam jest taki mały ruch, dlatego wybrałam to forum
![]() Piesek jest malutki, ma prawie 5 miesięcy. Jest moim drugim pieskiem - z poprzednim w ogóle nie było tego problemu.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
suzana nie mam pojęcia co Ci poradzic
![]() Szkoda mi Twojego malenstwa bo kiedys byłam sąsiadką takiego pieska i tak mi było szkoda tego boskiego stworzenia ![]() Może zapytaj na jakims psim forum.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Problem Twojego pieska jest napewno do rozwiązania, najlepiej, zeby pomógł Ci jakiś behawiorysta. Poszukaj może na np. www.forum.dogs.pl . Mam nadzieję, że Ci tam pomogą (troszkę to forum zeszło, ekhm.. na psy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To przez poprzednich właścicieli...Rozpieścili go i teraz pies nie jest nauczony zostawać sam.
Nie wiem,czy to by coś pomogło,ale możesz zrobić tak,że wychodzisz za drzwi i kiedy pies nie szczeka,nagradzasz go jakimś smakołykiem.Z czasem może skojarzy,że jeśli nie będzie szczekał,jak wrócisz dostanie nagrodę.Ale to bardzo mozolne,tak mi się wydaje. Zapytaj weterynarza przy najbliższej wizycie z psiakiem,on na pewno coś poradzi ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie jestem specem w tych sprawach, ale sama mam sąsiadów którego pies jeszcze niedawno cały czas ujadał podczas ich nieobecności... strasznie denerewujące
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy to, co napisałam jest logiczne, ale sąsiedzi tak robili no i poskutkowało ![]() powodzenia ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się jeszcze, że te zabawki i gryzaki powinny być dawane tylko i wyłacznie podczas nieobecności włascicieli, tak, żeby było to takie "święto" dla psiaka - "nie ma pani, ale są zabawki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Suzana, nic tylko dokupic drugiego psiaka do towarzystwa
![]() no oczywiescie zartuje, ja mam w domu dwie bokserki a pomimo tego ze dwie to same nie lubia siedziec, tez szczekają, z tym ze ja mieszkam w domku i nikomu to nie przeszkadza. A moze to wynika z jego charakteru, jaka to rasa? Trzeba psiakowi dawac do zrozumienia ze zle robi, byc moze jest tak ze jak psiak zaszczeka, wszyscy sie zjawiają, zaczynaja przytulac glaskac i pieskowi wlasnie o to chodzi. Potem sobie zakoduje ze jak tylko zaszczeka zaraz ktos sie zjawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny serdecznie dziękuję za odzew
![]() Przed chwilą przyszłam do domu i pies rzucił się dosłownie na mnie w wielkiej radości, że już ktoś jest. Nigdy nie widziałam, żeby pies się aż tak cieszył - jest mały a potrafi w tym ferworze wskoczyć mi na głowę. Musimy jakoś mu pomóc, bo kiedy przyjdzie rok akademicki będzie musiał zostawać sam. Wiecie co sobie jeszcze pomyślałam? Może pies wyczuwa, że ja jestem taka empatyczna, że mi serce pęka jak jemu dzieje się „krzywda” i wykorzystuje moją słabość tak by załatwić swój interes – by ktoś ciągle z nim był. Jakiś czas temu dochodziło do takich paranoi, że zabierałam go ze sobą wszędzie, byle nie był sam i nie cierpiał. Ale stwierdziłam, że tym bardziej wyrządzam mu tym krzywdę.
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Miałam kiedyś sukę, która nauczyła sie załatwiać na dworze dopiero w wieku 8 miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ag nes zastanawiałam sie czy nie zostawiać go z bokserem chłopaka, ale ten jest już starszym psem i boję się czy nie zrobiłby mu krzywdy - chociażby w zabawie. Bo mój pies to mały pudelek. Jest strasznie strachliwy (przez pierwszy miesiąc panicznie bał się wychodzić na podwórko), mimo że charakter ma dosłownie jak diabełek - zawsze postawi na swoim, jest zaczepny, podobno najsilnieszy i największy wśród swojego rodzeństwa.
Z tym karaniem za szczekanie to nie mam pojęcia co zrobić. Bo jak karać pieska wchodząc do domu, gdy on rzuca się na mnie i tak bardzo się cieszy. Czy on zrozumie, że kara dotyczy szczekania?
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zrobię tak jak piszecie
![]() Nie przywitam się z pieskiem od razu, dam mu czas, aby ochłonął. Przynajmniej tak radzą na forum psim. Zobaczymy co z tego wyniknie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.