|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() jeden wielki MĘTLIK!
Witam,
piszę w sprawie matury '07, a dokładniej chodzi o WOS. Chciałam go zdać na poziomie podstawowym, a wiecie czego się doszukałam?! TEGO: "Język polski i języki obce mogą być zdawane na poziomie podstawowym albo na rozszerzonym, zaś dodatkowe "nieobowiązkowe przedmioty" tylko na rozszerzonym. Takie przedmioty, jak: historia muzyki, historia sztuki, wiedza o społeczeństwie, wiedza o tańcu, mają być zdawane tylko na rozszerzonym. Jeśli ktoś będzie zdawał na poziomie rozszerzonym i nie uzyska magicznych 30 proc., które dzielą przegranych od wygranych, to każdy uzyskany procent w rozszerzonym będzie traktowany jako 1,5 proc. w podstawowym. I taki też zostanie podany wynik. Innymi słowy wystarczy uzyskać na poziomie rozszerzonym 20 proc., by zdać na podstawowym. Wprowadzenie zdawania z dodatkowych przedmiotów tylko na rozszerzonym ma skrócić i uprościć cały egzamin." Czyli, że co? Jak to w końcu ma być? Moge zdawać podstawę czy nie? Zdaję j.pol. i j.ang. na rozszerzonym i nie wiem co robić z tym WOSem... Proszę o pomoc i rozwianie mych wątpliwości, z góry dziękuje : )
„Don`t be affraid - Taddy`s home!” ![]() Edytowane przez Wafelina :) Czas edycji: 2006-09-09 o 16:19 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: jeden wielki MĘTLIK!
Mozesz zdawac samą podstawę. Jeśli wyjdzie tak, że zdając rozszerzony poziom nie zaliczysz min. 30%, dostajesz tylko małą maturę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
To jeszcze nie weszło w życie, mówisz o rozszerzonej złożonego z jednego testu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że możesz zdawać.
Prawo nie działa wstecz ( teoretycznie ![]() Zmiany zaczynają obowiązywać od 1 klasy żeby nauczyciele wiedzieli jak uczyć a w późniejszych klasach już się nie zmienia żeby nie mieszać.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a własnie że sie zmienia
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dziękuje za odp.,ale dlaczego każdy ma własną teorie?
ciekawe kiedy się dowiemy o CO właściwie chodzi w tej całej 'giertychowskiej' maturze :/ i czuje, że szlag mnie trafi niedługo ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zapytaj w szkole, tam powinni wieziec co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
hej!
łatwo powiedzieć 'zapytaj'...na razie nikt nic nie wie bo pan szanowny R.G. robi w oświacie co chce i kiedy chce... ważne pytanie: może ktoś mógłby mi doradzić z jakiej książki powinnam sie przygotować do matury? jaka jest Waszym zdaniem najlepsza? z góry dziękuje! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.