|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jakiego typu perfum szukać?
Witajcie!
Szukam zapachów dla siebie. Problem w tym, że jestem b. wybredna i dlatego nie używam właściwie żadnych, bo źle dobrany zapach niesamowicie działa mi na nerwy Dlatego dostaję prezenty i od razu oddaję. Niestety nie znam się na perfumach i dlatego panie w perfumeriach niewiele mi mogą pomóc, bo nie wiem, o co pytać.Łatwiej mi napisać, co mi się nie podoba: słodkie, kwiatowe zapachy, perfumy typu Chanel No5, świeże - zapach rosy i trawy, sportowe. Potrzebuję perfum, które pasują do silnej kobiety, pewnej siebie, o zdecydowanej osobowości, jednak kobiecej, lecz na pewno nie "Świtezianki." Jakiego typu perfumy kojarzą się Wam z taką osobą? Tak naprawdę potrzebuję 2 perfum - 1 do pracy (biznes, negocjacje, zapachem chcę podkreślić to, co napisałam powyżej) i 1 na wyjścia z tż (również zdecydowane, ale b. sexy). Czy macie jakieś typy?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakiego typu perfum szukać?
1. narciso rodriguez for her
2. thierry mugler alien |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
1. Chloe Intense Chloe
2. Dark Aoud Montale
|
|
#4 |
|
spin doctor
|
Z Twoim opisem skojarzyły mi się:
Pure Poison Dior Code Armani Narciso Rodrigues For Her CK Contradiction Najnowsza Coco Noir Chanel Gabriela Sabatini klasyczna granatowaAlien Therry Mugler Zen Shiseido Kenzo Le Monde Est Beau
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-11-27 o 04:32 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Serge Lutens Chergui, Balmain Ambre Gris, Tom Ford Black Orchid
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie Rodriguez jest delikatny i subtelny
![]() Za to mocny, zdecydowany jest moim zdaniem Le Baiser Du Dragon, Poison, Obsession, Shalimar, Agent |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
1. Poison
2. Alien EDP |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Mam podobne wymagania co do zapachów
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, dziewczyny, nie spodziewałam się tak konkretnych odpowiedzi
Będę teraz nawiedzać perfumerię z planem i notatnikiem
|
|
#10 |
|
Pani Mizantrop
|
Dla mnie Code wcale nie jest taki zdecydowany
Elegancki, ale nie przytłaczający.Le Baiser Du Dragon faktycznie powinien się spodobać autorce tematu, tak samo Poison (Poison zdecydowanie polecam na wieczór )
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam opisy w kwc i większość to zapachy orientalne lub drzewne. Sugerujecie ten kierunek? W komentarzach przeważają opinię o tym, iż wymienione perfumy najlepiej pachną po kilkudziesięciu minutach, czyli w perfumerii raczej się nie przekonam, ale na forum czytałam, iż w Douglasie można dostać próbki. A Wy najczęściej kupujecie czy dostajecie próbki?
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Przy zakupie dorzucają próbki, ale żeby tak ot po prostu rozdawali, to pierwsze słyszę
Ja często kupuję próbki na allegro.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
OK, w takim razie będę zamawiać.
Zastanawiam się jeszcze nad jedną sprawą. W biznesie perfumy nie mogą być łatwo wyczuwalne (ale to raczej kwestia ilości) i raczej nie powinny być kontrowersyjne. Ogólnie zaleca się energetyczne cytrusowe, bo są neutralne. Ja wolałabym jednak zapach inny, oryginalny, ale nie może kojarzyć się negatywnie, bo to nie sprzyja rozmowom. Piszę o tym, bo w komentarzach niektóre osoby pisały, iż kilka z powyższych zapachów mogą tworzyć takie wrażenie. Czy podane przez Was zapachy mogą się tak kojarzyć?
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
osobiście uważam że ani narciso rodriguez ani proponowany przez inną wizażankę code nie powinny budzić żadnych negatywnych emocji
a alienem może być już różnie ale to był zapach proponowany na te wyjścia z tż
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Niekontrowersyjne, nieagresywne biurowe zapachy:
The One Calvin Klein, Pure DKNY, Dune Dior, Eaudemoiselle Givenchy, Chloe Love, 212 Carolina Herrera, Elie Saab Le Parfum, Chanel nr 19 edp, Chanel Cristalle Eau Vert Zapachy na wieczór: Shalimar Parfum Initial, Angel, J'Adore Dior. specjalnie wybierałam tylko te zapachy, kt. można znaleźć w sieciówkach |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam tylko od siebie, że Code dla mnie jest bardzo "nieneutralny" , a Alien wydaje mi się słodki i agresywnie kwiatowy
Obstawiam Rodriqueza, tak, jak Marialisa, Cristalle Eau Verte Chanel do pracy no i swoje Chloe Intense. Wydają mi się "rasowe". A! jeszcze White Patchouli Toma Forda jest fajne, dość neutralne, stylowe i dobrze nastrajające. W Sephorze próbkę raczej zrobią, w Douglasie nie. I koniecznie napisz, jak ci poszło - strasznie jestem ciekawa opinii osoby nie znającej się na perfumach, ale zdecydowanej i wiedzącej, czego nie chce. Na wieczór stawiałam na Dark Aoud Montale - zapach bardzo specyficzny, wytrawny, dymny, zdecydowany i nie tak popularny, jak sieciowe, próbka do zamówienia w Quality przez internet
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
To i ja podrzucę Ci kilka typów z mojej szuflady
![]() Jonh Galliano edp, Yvresse, Pure Poison, Bottega Veneta, Shalimar, Poison i Habanita. W odpowiedniej ilości nikomu nic złego nie zrobią
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że rozmowie będzie sprzyjał zapach, który nie będzie za bardzo agresywny, nie będzie się wżerał na chama w nozdrza rozmówcy. Dlatego do pracy polecam wspomnianego przeze mnie Poisona (ale w rozsądnej ilości) oraz J'adore - klasyk, który prawie każdemu się podoba, ale wg mnie bardzo pasuje do pewnej siebie kobiety
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
bree_van_de_kamp - słusznie, uogólniłam opinie o perfumach przeznaczonych na 2 inne sytuacje.
marialisa - dzięki, najpierw sprawdzę Wasze pierwsze typy, a potem podane przez Ciebie spokojniejsze. Jeśli nadal to nie będzie to, to popytam o nie tak popularne zapachy. justynaneyman - napiszę, jak poszło, ale trochę mi zajmie testowanie. Rozejrzę się też za próbką perfum niszowych, o których piszesz, bo masz dar przekonywania ![]() Vanessa io - musisz mieć super szufladę ![]() mariamarysienka - dzięki, będę testować.
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie kupowała perfum pod wpływem pobieżnego testu w perfumerii. Jeśli próbka nie jest dostępna - w grę wchodzą też kwestie finansowe - poszłabym do perfumerii nie używając nic wcześniej tego dnia - najlepiej dość wcześnie - i popsikała się tak, jak to robisz używając perfum. Czasem zapach noszony dłużej męczy (ja miałam tak z Allure - od zachwytu po pobieżnym teście po mdłości po całym dniu noszenia), albo źle się z nim czujesz, albo jest bardzo nietrwały.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w Douglasie, niestety mieli może z 6 zapachów z podanych przez Was. Powąchałam wszystkie, co oczywiście nie było dobrym pomysłem, następnym razem będę dozować zapachy. Mam na sobie od kilku godzin Code Armani EDP i jest zdecydowanie za słodki, taki "ciepły."
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Radziłabym Ci zamówić próbki, zdecydowana większość jest dostępna na all albo na stronach z odlewkami perfum. Osobiście nigdy bym nie kupiła zapachu po teście w perfumerii, a już na pewno nie z bloterka
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Próbki to bardzo dobry pomysł. Ja dorzucę jeszcze swoje typy: na dzień Leau par Kenzo lub CK One, na wieczór Shalimar Guerlain lub Jadore Diora. Z wcześniejszych typów wybrałabym też Rodrigueza For Her - ja tego zapachu nie lubię, ale moja przyjaciółka uwielbia
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Podłączę się pod watek, jeśli można
![]() Szukam od dawna perfum idealnych dla siebie Z moim wymarzonym zapachem kojarzy mi się: ciepło, wanilia itp Nie chcę zapachów typowo kwiatowych, lekkie i orzeźwiające-tylko jak jest latem. Miałam: osez moi-dla mnie za lekkie lolita lempicka-trochę za korzenna, w kształcie liścia Inne zapachy testowałam na sobie w formie testerów/próbek, ale nic mnie nie powaliło.. Możecie coś polecić?
|
|
|
|
|
#27 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Może Kenzo Amour?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za Kenzo Amour, podobne do nich są też Vanille Noire YR
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wąchałam na skórze:
Shalimar perfum initial - pierwsze kilka minut b. zmysłowe, potem za słodkie, po paru h ładniejsze, b. ciepłe, ale szukam innego stylu. Za to TŻ zachwycony tak samo jak CODE ![]() jakaś nowa wersja Chanel nr 5 - nawet ładne, ale coś mnie w nich denerwuje, zbyt pudrowe Guerlain La petite robe noire - byłoby fajnie, ale zbyt pachnie mi lizakiem owocowym ![]() Wąchałam jeszcze Angela, Aliena, Rodroguez for Her, ale wszystko tylko minutę z papierka, co się nie liczy. Na razie bez rewelacji. J'adore z papierka - pierwsze 10 sekund ciekawe, ale szukam mocy ![]() Na papierku testowałam również Tom Ford Black Orchid - na razie zdecydowanie wywarł najmocniejsze wrażenie - lecz wąchałam pierwsze kilka minut, nie wiadomo, co będzie dalej. muszę koniecznie przetestować na skórze, bo pierwsze chwile super Ten zapach polecałyście na wieczór czy do pracy? Czy pozostawia "ogon"?I kusi mnie smok, ale nie mogę znaleźć w perfumeriach.
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2012-12-04 o 19:44 |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Smoka w perfumeriach nie znajdziesz
A Chloe intense? rzuciłaś nosem? Black Orchid wydaje mi się, ze na wieczór, ale często to tylko kwestia ilości. Sprawa jest umowna.
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2012-12-04 o 20:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Dlatego dostaję prezenty i od razu oddaję. Niestety nie znam się na perfumach i dlatego panie w perfumeriach niewiele mi mogą pomóc, bo nie wiem, o co pytać.

Elegancki, ale nie przytłaczający.