|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zacząć?
Kochane Wizażanki!
Wiele z was może mnie zwyczajnie uznać za dziecko, ponieważ mam 11 lat! Nie ukrywam razi mnie to. Jednak jestem ambita i szybo sie uczę. Chciała bym teraz spróbować techniki deco. Mam nie wielkie fundusze 5,6 zł, mieszkam w malutki mieście... Obecnym arsenałem są serwetki, pudełka, nożyce, klej (magick, w sztywcie, w płynie) Mama nie pozwala mi tykać żelazka, a więc jak mam zacząć!!!??? Proszę o pomoc! Bardzo mi na tym zależy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zacząć?
Znalazłam jeszczę farbkę (właściwie to rozjaśniacz), który po nałożeniu tworzy twardą skorupę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
to masz wzystko co jest potrzebne na początku, klej magic najlepiej rozrobic z wodą (oczywicie nie cale opakowanie tylko troszkę) co do żelazka to uzywaj go do klejenia duzych motywow i na przyklejana serwetkę kladz papier do pieczenia i dopiero na tym papierze zelazkiem nic sie z zelazkiem nie stanie. mniejsze motywy mozna spokojnie naklejac pędzelkiem
a co do farb zapytaj rodzicow czy nie maja zadnej akrylowej ktora zostala po malowaniu mebli, drzwi, okien itd. na koncu musisz pracę zalakierować a więc musisz uzbierać pieniazki na mały lakier akrylowy (ok 10-15 zł) w sklepie budowlanym, nie smierdzi i nie jest szkodliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja mam lat więcej sporo a i tak na moje początki przeznaczylam niewiele większe fundusze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jest kurs na forum gazety, ale tam jest taki strasznie profesjonalny, jak zobaczyłam to sie przestraszyłam. w rzeczy samej można mieszać akryle z plakatówka akwarelami, temperami, wszystkimi farbami, które sa wodne, czyli w praktyce wszystkimi, których używa sie w szkole na pracach recznych. Powodzenia Sejenko
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.