|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zainspirowana kolezankami....
Hej znalazlam tutaj na forum, jak robi sie sliczne roze z lisci. Jednoczesnie widzialam prace niektorych z was....no to pokarze Wam, co zrobilam na grob dla dziadka:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zainspirowana kolezankami....
jeszcze jedno zdjecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wow..bardzo ladny bukiet
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
No bardzo ładny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Strasznie mi się podobają takie własnoręcznie wykonane stroiki. Ale słuchajcie - jak to u was jest: ja mieszkam w Warszawie gdzie powszechnie znanym procederem jest okradanie grobów (głównie robią to ci, którzy sprzedają pod cmentarzami). Czy nie zakosił ktoś wam kiedys stroika? Chciałabym sama zrobić coś w przyszłym roku, ale obawiam się, że długo nie poleży...Moja sąsiadka stosuje "patent" polewania woskiem, no ale jakbym się mordowała ze stroikiem parę godzin to nie chciałabym go od razu niszczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja w tym roku tez zrobiłam swoj własny stroik...na grob dla dziadków mojego Skarba...tyleze nie był az tak sliczny jak Twój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Bardzo fajny ten stroik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-05
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cztery róże i ten wielki kwait na srodku są sztuczne,reszta to sama natura ![]() Bordowe małe kwiatuszki to dąbki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Super te stroiki, chyba w przyszłym roku też sama zrobię. Co do kradzieży na cmentarzu to mama stosowała zasadę żeby kłaść stroiki dopiero 1 listopada bo wcześniej to raczej jest duże ryzyko że pokradną, a po święcie to nie będzie już komu kradzionego towaru sprzedać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]()
wow sliczne te kwiatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z lisci w zeszlym roku zrobilam kosz pelen lisciastych kwiatkow - do tej pory sie trzymaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
bardzo ladny pierwszy stroik (ja bym nie dala tylko tych bialych klosow i w takiej kolorystyce jesinnej, cieplej bylby najladniejszy
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
sliczne, a do tego jaka wielka wartosc maja takie stroiki. Chyba w przyszlym roku tez zrobie cos sama. Istotka - bardzo ladny Twoj stroik, chociaz przychylam sie do opini Karoliny - zamiast bialych klosow, dalabym np. bezowe, albo zolte albo w kolorze naturalny. Mimo to, jestem pod wrazeniem!!!
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
o jak zawsze wizazystki potrafia dowartosciowac czlowieka
![]() MARIKA Twoj pomysl tez mi sie bardzo spodobal.... U mojej babci tez kradna.....dziadek lezy niedaleko bramy to doslownie sepy co lepsze zaraz wynosza ![]() Ale moze z godzinke tam postal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Bardzo ładne są oba stroiki. Ja swego czasu robiłam krzyżyk na grób mojej babci. Robiłam go z pozbieranych latem kwiatów i traw zasuszonych na strychu. Mama zresztą specjalnie siała kwiatki do suszenia. Najpierw robiłam konstrukcję ze zwinietych gazet, związywałam je żeby utworzyły krzyż i wtedy przywiązywałam zwykłą nitką kwiaty. Jest z tym trochę pracy, ale efekt jest naprawdę super. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Rewelacja
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Piękny bukiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie oba sa rewelacjyjne. Moze sama cos takiego zrobie. A co do okradania, to naprawde powszechne zjawisko. Bylam ostatnio na cmentarzu w Warszawie i tam chyba ten problem jest rozwiazany - ochrona cmentarza jezdzi rowerami alejkami i wszystko ma pod kontrola.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.