|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prawo czy stosunki??? ;-(
Witam, postanowilam tu napisać z nadzieją ze moze wy mi cos pomozecie....
Mianowicie dostalam na umcs do lublina na 2 kierunki studiow- wspomniane w temacie prawo oraz stosunki miedzynarodowe... No i chyba wolałabym dostac się na tylko jeden z nich -los by zdecydował ;-/ a tak mam dylemat. Kompletnie nie wiem co wybrac - a czasu bardzo niewiele - do 4 sierpnia... Moze sa na wizazu jakies studentki wyżej wymienionych kierunkow i zgodzilyby sie podzielić wrażeniami. Bardziej interesujące wydają mi sie stosunki, ale po prawie chyba (???) jest wieksza zansa na zlalezienie pracy, to bardziej konkretny kierunek..... Z jednej strony jestem happy zeudało mi sie tam dostać mimo takiej konkturencji a z drugiej dalej nie wiem co ja chce.... Bylabym wdzieczna za jakąkolwiek pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawo czy stosunki??? ;-(
ja tu bede nieobiektywna, bo sama sobie prawo odpuscilam (stwierdzilam, ze duzo ludzi na prawie, ciezko w tym kraju o aplikacje, prawnika w rodzinie nie mam, a wkuwania tyle ze ojej) i marzylam o stosunkach. teraz juz mi troche zapal stosunkowy opadl, ale i tak wolalabym je chyba od prawa. to zalezy co chcesz robic w przyszlosci, czym sie bardziej interesujesz i czego wolisz sie uczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To znaczy: jesli chodzi o program studiów i zamiłowanie a w pewnej mierze i predyspozycje ( nie bardzo umiem się uczyć idealnie na pamięć - wszystko kojarze, probuje zrozumieć ) to wolałabym chyba stosunki ale po tym PODOBNO cieżko z pracą i PODOBNO sa to studia na tyle mało konkretne ze uczą wszystkiego po trochu ze nie ma się po tym konkretnego zawodu...
No chyba za źle słyszałam - to rozwiej moje obawy hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja co prwada jestem jeszcze w LO ale w przyszłości chciałabym na Prawo iść
![]() wydaje mi się że to jes bardziej konkretny kierunek i nawet jeśli będą problemy ze zrobieniem aplikacji to zawsze na początku jakos łatwiej złapać pracę w administracji itp. ![]() te stosunki jakos mnie nie przekonują bo szczerze nie wiem za bardzo co można po tym robic konkretnego ![]() ![]() ale oczywiście Ty musisz zadecydować co chcesz w życiu robić ![]() Powodzenia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
xtalciax - o kierunkach mysle dokładnie to samo co ty ;-p ząb w ząb poza tym ze ja to własnie jakoś zdecydowac sie nie moge hehe
poki co prawo - stosunki 1:1 hihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole to zastanow sie kim chcialabys zostac w zyciu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No własnie nie wiem dokladnie co bym chciala robic ;-p
ale na pewno nie moze byc to nic monotonnego......... no nic - jakąs decyzje bedę musiala podjac - dam znac co wybrałam hehe ale jakby jeszcze ktoś mogl mi coś doradzic to bylabym wdzieczna ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Prawo czy Stosunki Miedzynarodowe?
Bardzo prosze o rade.
Dostalam sie na prawo i stosunki miedzynarodowe na UMCS w Lublinie i teraz nie wiem co wybrac. Zaskoczylo mnie to, bo tego drugiego kierunku nie bralam az tak pod uwage, chociaz mnie interesowal( nie wierzylam ze sie dostane- w koncu limit byl 90 miejsc). Co do prawa- mialam przez kilka miesiecy stycznosc z praca w gronie prawnikow i 'zarazili mnie' tym kierunkiem. Chociaz nie mam w rodzinie zadego prawnika ![]() Powiem szczerze ze teraz nie wiem co zrobic. ![]() Moze wypowiedza sie dziewczyny ktore studiuja te kierunki i choc troche pomoga mi w wyborze, bo wiadomo ze wyobrazenie o studiach to jedno, a realia kierunku to drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawo czy Stosunki Miedzynarodowe?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście studiuję coś z zupełnie innej beczki, ale mam znajomego, który skończył prawo na KUL-u 3 lata temu. I narzeka, bo dotąd nie może znaleźć pracy w zawodzie. Stwierdził, że jest sens studiować ten kierunek tylko wtedy gdy ma się pieniądze (duże) na późniejszą aplikacje oraz niestety znajomości.
Jednak weź poprawkę na to, że ja powtarzam tylko zasłyszaną opinię ![]() P.S. Jeśli będziesz studiowała prawo na UMCS-ie to współczuję profesorów...
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Założyam IDENTYCZNY temat pare tygodni temu
![]() ![]() Nie lubie tej obecnej wyszukiwarki ale jak ty umiesz w niej coś znaleźć to możesz tam zajrzeć... Pare osób sie wypowiedziało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mimo wszystko wybrałabym prawo.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspomina się tam o niezbyt konkretnym programie studiów. Studiuję na tamtejszym/tutejszym ![]() Zdawałam na prawo, gł. pod presją rodziny, ale się zbuntowałam i po zdanym pisemnym nie poszłam na ustny i jestem zadowolona ![]() Ale rób, jak chcesz ![]() Jeśli chodzi o przedmioty na studiach mogę służyć pomocą, ew. poszukaj sobie na str. wydziału -> www.politologia.pl Edit. I sam wydział pol. jest przyjemniejszy (Pałac Radziwiłłowski) -> http://www.politologia.pl/index.php?strona=galeria&id=4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A tak wogóle ja zapomniałam dodać, ze w końcu wybrałam stosunki:P
Więc jakbyś też tak zdecydowała to daj znac - zawsze to juz jedna przyjazna dusza wśród tych 60 :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dzieki za rady
![]() Musze na spokojnie usiasc i przemyslec sprawe ![]() P.S. Aneta507 czy Ty jestes ta sama anetka z forum UMCS'u ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
anetka, dobra zes decyzje podjela z tymi stosunkami <hahaha> jak kiedys to znajdziesz to daj znac, ale znajac twoj zaplon to bedzie to najwczesniej za trzy miesiace ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Gdybym była na Twoim miejscu wybrałabym prawo
![]()
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nawet szybiej przytrybiłam <hahaha> ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie wiem nic o żadnym forum UMCS-u ;-p
A tak poza tym to napisałam Ci wiadomość na priva ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.