Sukces w życiu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-03-02, 20:48   #1
kai555
Rozeznanie

Sukces w życiu

No to kolejne pytanie
Czym dla was jest sukces i co to dla was oznacza odnieść sukces w życiu?
PZDR N
Stary 2005-03-02, 21:03   #2
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Re: Sukces w życiu

Sukces... hmm... dla mnie to możliwość realizowania własnych marzeń. Życie takie, jakiego się pragnie, zgodne z zasadami. Dla jednych sukcesem może być szczęśliwa, pełna rodzina, dla innych wysoka pozycja zawodowa- ale w obu przypadkach chodzi o realizację wartości, które ceni się najbardziej. O osiągnięcie tego, do czego usilnie się dąży.
Chyba nie osiągnęłam do tej pory sukcesu... może drobne, malutkie kroczki, ale nie czuję się usatysfakcjonowana.
Filozoficzny temat
Stary 2005-03-02, 21:10   #3
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Natalia napisał(a):
> No to kolejne pytanie
> Czym dla was jest sukces i co to dla was oznacza odnieść sukces w życiu?
> PZDR N

No to zaczelas temat
Dla mnie jak na razie sukcesem zyciowym jest:
- ulozenie sobie zycia na obczyznie, bez pomocy rodziny (rodzicow, dziedkow itd.),
- gdy spojrze na moje dzieci to.... tez dla mnie ogromny sukces,
- po 2-letniej meczarni wyjscie z silnej depresji i stanow lekowych Teraz znow zyje
To sa dla mnie (na razie) najwieksze sukcesy zyciowe, reszta sie dla mnie nie liczy

Becia69

http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 21:56   #4
CzarnyElf
Zakorzenienie

dla mnie sukces to:
praca w wymarzonym zawodzie ,satysfakcja z tego co sie robi
dziecko
Na razie nie mam ani pierwszego ani drugiego no ale pozyjemy zobaczymy
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 22:16   #5
Ines1985
Zakorzenienie

Sukces jest dla mnie czymś do czego warto w życiu dążyć

Ja zbyt wiele tych sukcesów nie odniosłam... Za którko żyje .
Ale zdarza mi się uważać za osiągnięcie takie drobne rzeczy jak udana rozmowa kwalifikacyjna czy przekonanie jakiegos uparciucha do swoich racji (oczywiscie nie mam na mysli narzucania komus swojego zdania tylko przykładowo przekonanie wroga zimowych dodatków ubraniowych do noszenia czapki w mrozne dni ).
Takie "sukcesiki" odnosi kazdy z nas i trzeba je doceniać tak samo jak te poważne osiągnięcia.

Jesli chodzi o cos co uznam za swoj zyciowy sukces to na pewno bedzie to zdobycie dobrej (lubianej przeze mnie!) pracy i zalozenie szczesliwej rodziny.
I oczywiscie umiejetne godzenie tych dwoch spraw.
Taki sukces jest chyba marzeniem kazdej kobiety .
Niektore juz go odniosly- pogratulować

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-03, 10:33   #6
sylwoonia
Raczkowanie

Hmmm... Sukces to dla mnie poczucie spełnienia jakie towarzyszy nam gdy osiągnęłyśmy coś naszą ciężką pracą i tylko my wiemy ile wysiłku nas to kosztowało. Dla każdego sukcesem może być co innego bo niejednokrotnie znajdowałam się w sytuacji gdy myslałam o kimś: np..o to jest dziewczyna sukcesu-godzi naukę z bujnym życiem towarzyskim, ma zaokchanego w niej po uszy chłopaka, ćwiczy codziennie 2h i jeszcze wystarcza jej czasu żeby perfekcyjnie malować paznokcie , a tymczasem dowiadywałam się póżniej że dziewczyna owa czuję się kompletnie niespełniona w żadnej dziedzinie. Kiedyś gdy rozpadł się jeden z najwspanialszych moich związkówi w tzw. szoku pourazowym (znacie to pewnie szukałam szczęscia u boku różnych facetów usłyszałam że ta to ma szczęscie ledwo z jednym zerwała już ma 10 innych, a ja tymczasem czułam się w tym czasie tak okropnie nieszczęśliwa i samotna,że aż bolało i wydawało mi się że każdy następny facet jest tylko moją porażką a nie sukcesem. Tak więc pojęcie sukcesu jest bardzo osobiste, a sukces odnosimy dla siebie nie dla otoczenia...
sylwoonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-03, 11:12   #7
PATIS_79
Rozeznanie

GG do PATIS_79

hmm a jak ja prosiłam o pomoc w ankiecie... to nie chciałyście odpowiedzieć mi na te właśnie pytania dotyczące sukcesu
może zaglądniecie na mój stary, ale odkopany wątek.. i mi tam też pomożecie
Już idę teraz cytać to co tu napisałyście i jak pozwolicie wykorzystam to w swojej pracy dyplomowej
dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-03-03, 11:13   #8
PATIS_79
Rozeznanie

GG do PATIS_79

heh linku nie wkleiłam, proszę: http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...%20artystyczny
Stary 2005-03-03, 11:29   #9
kai555
Rozeznanie

Oooo Patis przepraszam za zdublowanie
Pytałam bo myślę że nam wszystkim przyda się wykrzesać z siebie pozytywną energię
Powodzenia z pracą!
PZDR N
Stary 2005-03-03, 11:32   #10
paula78
Zakorzenienie

mysle ,że dla każdego z nas sukces to cos innego ,znam też ludzi którzy odniesli sukces i wszyscy im zazdroszczą ale kuleja ich inne sfery zycia najczesciej rodzina.

nie da rady miec wszytskiego i pogodzic wszystkich sfer zycia tak aby coś lub ktos na tym nie ucierpał.

dla mnie sukcesem jest dziecko i to ,że mogłam byc z nim w domu przez pierwsze 4 lata jej zycia co wcale nie oznacza,że mój TZ zarabia tysiące ba gdy okazało sie ze jestem w ciazy to on stracil prace a jednak nadal jestesmy razem.

rodzina i zdrowie to mój sukces a sukcesy w pracy to miły dodatek

pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-03, 11:56   #11
PATIS_79
Rozeznanie

GG do PATIS_79

Natalia napisała:
> Oooo Patis przepraszam za zdublowanie
nie nie wcale nie odebrałam tego jak zdublowanie Nie masz za co przepraszać...
sama miałam znowu wyciągnąć na wierzch mojego posta, ale byłaś szybsza..i cieszę się, że to odżyło
> Pytałam bo myślę że nam wszystkim przyda się wykrzesać z siebie pozytywną energię. Powodzenia z pracą!
dzięki a pewnie pewnie, popieram..dlatego też piszę taką pracę ale uff jakoś nie mogę jej skończyć..no myślę, że w tym roku się obronię po reaktywacji...

no to ja się pochwalę swoim małym sukcesem... jako, że studiuję na kierunku malarstwa i jest to również moje zainteresowanie, postanowiłam brać udział w różnych konkursach, wystawiłam swoich 5 prac (obrazy olejne)na nieprofesjonalny konkurs - wszystkie zostały powieszone, a jedna z nich zdobyła pierwszą nagrodę..ale byłam dumna.. było to opisane w regionalnej gazecie, a później po tej wystawie miałam propozycję swojej indywidualnej wystawy, z której oczywiście skorzystałam..tylko to było w 2001 roku, później już się to nie powtórzyło choć dalej wystawiałam swoje prace na ten konkurs, jedynie 2 lata po tej wygranej również było jakieś tam wyróżnienie - i to taki mój mały sukces w życiu...jak na razie, może będzie ich więcej... mam nadzieję i podoba mi się odpowiedź Lukrecji, bo tak samo uważam i mam nadzieję, że spełni się również jedno z moich małych pragnień, marzeń życiowych, nie zawodowych ...
Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-03-03, 12:03   #12
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Bardzo fajny wątek
Największym dla mnie sukcesem jest mój, trwający od 14 lat, bardzo udany związek z kochanym mężczyzną - ale jest to nasz wspólny sukces;
Moich dzieci nie mogę nazwać sukcesem, ale moim szczęściem - bo tak naprawdę na sukces trzeba zapracować. Będzie sukcesem jak wyrosną na mądrych, dobrych i zaradnych facetów
NIewątpliwym sukcesem jest powstanie wizażu. Ale jest to zasługa wielu ludzi - wszystkich współpracowników i Was wizażanek. Także też nie jest to mój sukces. Za sukces sobie raczej poczytuję moją wytrwałość w tworzeniu portalu. Bo raczej mam słomiany zapał.

To są chyba najważniejsze.

Pozdrowionka

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-12, 14:42   #13
sabotażystka
Raczkowanie

Dot.: Re: Sukces w życiu

Dla mnie sukces to moliwođ rowijania sie,realiyacji swoich planw.
Teray odniosam sukcesŁ dostaam sie na 4 powane ucyelnie na studia dyienneŁ=

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości