|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc i radę (tkaniny)
Dawno, dawno temu pozbyłam się krótkich spódniczek, a teraz koniecznie chcę coś takiego posiadać bo jest gorąco.
![]() Pytanie moje brzmi jaki model krótkiej spódniczki ładnie wyglądałby uszyty z płótna bawełnianego (bez domieszek) takiego jak na zdjęciach? Jestem raczej szczupła rozm. 38. Zaznaczyłam, że płótno jest naturalne co oznacza, że ma skłonności do gniecenia. Proszę o rady, a jeśli macie to najlepiej fotki. Mam jeszcze jedno pytanie, skąd zdobywać informajce w jaki sposób rozróżniać tkaniny? Zwykle kupuję metodą "na macanego", ale w niektórych sklepach towar podaje sprzedwca i czasem trudno mi wytłumaczyć o co mi chodzi, a już rzadko wiem jak to się nazywa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o pomoc i radę (tkaniny)
najprostszą - w kształcie litery A , falbanki raczej odpadają przy takim deseniu ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o pomoc i radę (tkaniny)
cześć!
W moim wątku "przywitanie" zamieściłam zdjęcia spódniczek, pod spodem lik do jednej z nich. Uszyta jest z tak zwanej surówki, która również ma skłonności do gniecenia się. Tą spódniczkę po praniu prasuję tylko w pasie, resztę zostawiam bo przy tym kroju nawet nie idać, że się pogniotła ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1155923586 A jeśli chodzi o kupowanie tkanin, to przyznam szczerze, że szyję już dość długo i nie znam się zabardzo na nazwach tkanin ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.