|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wszystko o Krakach!!!!!!!
A więc tak, postanowiłam założyć wątek o Krakach. Chodzi mi głównie o to żeby każdy kto takiego craka posiada wypełnił "ankietę" podaną poniżej.
1.Nazwa i firma craka 2.Rodzaj (jednoskładnikowy czy dwuskładnikowy) 3.Gdzie został kupiony 4.Ile kosztował 5.Jaki daje efekt(grube,chude pęknięcia) 6.Jak dokładnie go używacie + swoje spostrzeżenia 7.Czy były z nim jakieś kłopoty 8.Dodać zdjęcie efektu!! Myśle że w ten sposób zrobimy spis wszystkich znanych nam craków i każdemu łatwiej będzie dokonać zakupu. Im więcej tym lepiej,a jeśli ktoś będze miał krack już wcześniej podany a uzyskał nim inny efekt niż poprzednik, lub crack nie działa lub coś innego niezgodnego też niech pisze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Krakach!!!!!!!
hi to pierwsza bedę
1 contury style crackle - stamperia 2 jednoskładnikowy 3 w papierniczym mają stoisko z produktami ze stamperii - andrychów 4 18 zł 5 efekt zadowalający, grubość pęknięć zależy od grubości farby i jeszcze zależy od malowania, inne spękania wychodzą gdy malujemy pionowo a inne gdy malujemy poziomo 6 można go używać zamiast crackla clasic 9dwuskładnikowego) daje taki sam efekt a kosztuje o połowe mniej. nakłada się pierw farbę np. jasną potem crackla potem ciemną farbę i odrazu pęka. 7 nie * jeśli z serwetką to pierw podłoże z cracklem i na gotowe naklejałam serwetkę potem lakier którego na zdjęciu jeszcze nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Baaardzo dobry wątek! Dlaczego padł?! Piszcie! Wyjasni wszystkie wątpliwości!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Skoro to wątek o crackach to pytam.
Mam już polakierowane decu, czy mogę na to nałożyć crack Sottile? Poza tym, jaką warstwę nakładąć. Boję się że spłynie mi z obłych powierzchni (jajko) i co się w tedy stanie w tych grubszych miejscach? Czy można poprawiać to miejsce w którym nałożyło się już step 1 i 2, tzn. jak rozsmarowuję warstwę to czy mogę kilka razy przejechać pędzlem w tym samym miejscu? Edytowane przez Golden Czas edycji: 2007-03-26 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.