|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() świnka morska i kot
Mam pytanie, otóż od 4 lat ma świnkę morską, przeurocze stworzonko, no i właśnie zastanawiam się czy mogłabym zaadoptować jeszcze małego kota? Z jednej strony zdaję sobie sprawę,że świniaczek to gryzoń i to bardzo delikatny,a kot jak to kot instynkt łowiecki ma,ale może gdy przygarniemy takiego maluszka to jakoś razem uda im się funkcjonować jak myślicie?
Czekam na wasze opinie, gdyż sprawa jest dość nagląca. Pozdrawiam.
![]() |
#2 | |
Raróg
|
Dot.: świnka morska i kot
Cellaris, myślę, że jak najbardziej możecie adoptować kotka. W końcu on będzie jeszcze młodziutki, da się go nauczyć, że na świnkę nie wolno polować
![]() ![]() Chciałam podsunąć Ci linki z miau.pl, ale widzę, że nie działają, na razie podrzucę więc temat nieco podobny: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16138 i poszukam później czegoś więcej ![]() I zdjęcia na zachętę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla potwierdzenia napiszę,że moja świnka i kot stworzyli zgrany team,spali razem w klatce świnki,słodko to wyglądało
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Oj dzięki to mnie uspokoiłyście
![]()
![]() |
#5 | |
Raróg
|
Cellaris, mam nadzieję, że się pochwalisz futrzastym nabytkiem
![]() I zawsze możesz liczyć na nas, gdybyś potrzebowała rad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No jasne że się pochwalę już w przyszłym tygodniu, bo "brzdąc"jeszcze kilka dni będzie u mamy (mamy kotki znaczy się
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie drogie właścicielki zwierzaków
![]() Mam pytanie: Jak wychować kota z gryzoniem, a konkretnie ze świnką morską? Mój kociak (Mysia) ma ok. 10 tyg., natomiast mój świniaczek ma 1,5 roku ![]() P.S. moze to taki wiek ze sie chce z nim bawic? Ostatnio kot sąsiadów (4 miesiące) traktował Maćka zupełnie inaczej, nie jak zabawke, a jak niebezpiecznego drapieżnika ![]() ![]() ![]() Zdjecia Mysi i Maćka (aktualne ![]() ![]() ![]()
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnio-Kocie wychowanie
Ja powiem tyle: Śliczni sa oboje
![]() Jak ich wychować, tak by sie lubili, hmm zastanawiam sie czy to mozliwe....chociaz musze przyznac, że mój pies zawsze lubił moja świnke morska, nigdy jednak nie zostawiłam biegajacej swinki razem z psem samych, balam sie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Julko123 było już kilka wątków na ten temat... Zerknij tutaj.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120332 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132300 Kotek jest prześliczny ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam swinke(5 lat) i mam mlodego kotka.Mam rowniez papuge (38 lat) mam krolika (2 lata),,3 zeberki i 3 golabki diamentowe.Czyli pol zoo.Kotek,jak widac,wszedl do tego zwierzynca ostatni,i na poczatku byl zafascynowany wszystkim,a teraz najbardziej przyjazni sie z krolikiem-poniewaz krolika wychowywalam wolno,jest czysty,i wolno mu wychodzic z klatki.Gonia sie po calej chacie,ze meble furkocza.
Wydaje mi sie-ze nie ma co forsowac na sile,swinki z natury sa dosyc bojazliwymi stworzeniami,od czasu do czasu pozwol im sie "kontaktowac",ale po nadzorem,i tylko tyle ,na ile tego slabszego-w tym wypadku swinki-na to stac. Ja tylko uwazam,zeby kot nie wlazl papudze po dzioba,bo jest spora i potrafi bardo mocno pokaleczyc,jak sie wqrzy,ale z jakiejs wyzej nieznanej przyczyny sam o tym wie,i nie ryzykuje,a ona mu sie tylko przyglada i nie zwraca na niego specjalnie uwagi. mysle,ze przyjaciolmi kot i swinka wielkimi nie beda,ale mozesz do tego doprowadzic,aby zyly w spokoju i tolerancji.W przeszlosci mialam tez kota,psa i chomika,i nie bylo nigdy najmniejszch problemow. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
cellaris i jak kotek ze świnką ?? interesuje mnie to bo sama 11.08.2006 wziełam kotka a ma już świnke.... Kotek tak obejmuje ją i wtula sie zeby sie z nią bawić..... u Ciebie tez tak jest?? jak sobie radzisz??
"If a black man is racist, is it okay? If it's the white man's racism that made him that way, By some sense they're all the same" ebiblioteczka.mojeforum.n et - nowe forum o książkach. ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.