Edward Norton - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 11:48   #1
the_sania
Wtajemniczenie

Talking

Edward Norton

Nie znalazłam tego wątku, ale wydaje mi się, że jest baaardzo potrzebny
Uwielbiam tego aktora.
Za wszystko. Od gry aktorskiej, po głos, wygląd itp itd.

Jego najlepsza rola? chyba w filmie "american history X"

Co sądzicie na temat Nortona i czy też tak go uwielbiacie jak ja ?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 14:29   #2
milka90
Przyczajenie

Dot.: Edward Norton

aaa nie jestem sama:P Edward to moja milosc!!
Kazdy jego film jest rewelacyjny moje ulubione : american history x , 25th hour , the painted veil
Zaraz rozpoczynam ogladanie pride and glory

Uwielbiam gooo
milka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 15:23   #3
the_sania
Wtajemniczenie

ja niestety nie widziałam 25godziny, bo nie mam skąd ściągnąć
a pride and glory też mam zamiar dziś oglądać

niby nie jest typowym przystojniakiem, ale ma to COŚ, co sprawia, że serce mi szybciej bije

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-16, 16:39   #4
qaralajn
Raczkowanie

GG do qaralajn

jego najlepsza rola to moim zdaniem fight club(z zaznaczeniem, że jeszcze wszystkich jego filmów nie widziałam).
Stary 2009-02-16, 17:08   #5
Anuschka
Wtajemniczenie

Ja może do jakichś szczególnych fanek Edka się nie zaliczam, ale to jak zagrał Aarona w Primal Fear to więcej niż mistrzostwo świata.
Poza tym rzeczywiście - ma coś w sobie. Może nie jest jakiś nie wiem jak olśniewający (to w końcu i tak rzecz gustu), ale ma to coś nieuchwytnego, co sprawia, że potrafi skupić na sobie uwagę na ekranie
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 17:23   #6
Curly
Raczkowanie

I ja tak po cichu się dołączam Ajć ma w sobie coś co sprawia, że nie mogę oderwać wzroku. Myślę, że na prawdę się wykazał w ' american history X ' , może to głupie, ale najbardziej podoba mi się w filmie w którym gra księdza haha czyli w ' keeping the Faith '
Curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 17:41   #7
vilema
Rozeznanie

Świetny, utalentowany aktor, noi ma to coś w sobie co przyciąga, choć nie jest zniewalającym przystojniakiem. Podobał mi się w filmie "Czerwony smok" grał polijanta.

Edytowane przez vilema
Czas edycji: 2009-02-16 o 17:42 Powód: zapomniałam jednej literki:-)
vilema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 18:18   #8
innamoratissima
Raczkowanie

GG do innamoratissima

Jakby ktoś nie wiedział jak gość wygląda:

http://images.askmen.com/galleries/m...-picture-2.jpg

A mi się nie podoba (z wyglądu) a filmów z nim zbyt wielu nie oglądałam. Jakiś godny polecenia?

2012 - 6

"Chciałabym, żeby kiedyś ktoś tak na mnie czekał, że z tej wielkiej tęsknoty nie mógłby zasnąć"
T. Jonsson
innamoratissima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 21:50   #9
Cassandra 23
Zakorzenienie

Uwielbiam Nortona to jeden z moich ulubionych aktorów

Filmy z jego udziałem, które oglądałam to:

"Więzień nienawiści"
" Podziemny krag"
"Czerwony smok"
"Włoska robota"
"Iluzjonista"
"Malowany welon" MÓJ ULUBIONY

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 22:00   #10
Julkaaa777
Wtajemniczenie

uwielbiam Go

jak na razie: Malowany welon, Iluzjonista, Podziemny krąg, Czerwony smok.

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 06:25   #11
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez qaralajn Pokaż wiadomość
jego najlepsza rola to moim zdaniem fight club(z zaznaczeniem, że jeszcze wszystkich jego filmów nie widziałam).
oj to tak jak ja! uwielbiam go, ma cos takiego tajemniczego w sobie, ten uśmieszek hehe słodki jest, ale jest naprawdę dobrym aktorem najlepsze jest to że nie spotkałam osoby która by tak uważała jak ja, ze znajomych to go nikt nie kojarzy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 06:35   #12
the_sania
Wtajemniczenie

Staram się oglądać wszystkie jego filmy i jak patrząc na dorobek, to w sumie każdą pozycję widziałam. Wczoraj obejrzałam Pride and Glory, ale kiepski jak dla mnie. Norton oczywiście zagrał dobrze. jak zawsze zresztą ale cała ta fabuła... jakoś znudził mnie.

Cytat:
Napisane przez innamoratissima Pokaż wiadomość
a filmów z nim zbyt wielu nie oglądałam. Jakiś godny polecenia?
mogę polecić Ci np.
Lęk pierwotny (primal fear) - jego gra w tym filmie to mistrzostwo świata, podobnie jak w :
Więzień nienawiści (american history x)
fight club

Hazardziści
rozgrywka
czerwony smok
iluzjonista
malowany welon

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
oj to tak jak ja! uwielbiam go, ma cos takiego tajemniczego w sobie, ten uśmieszek hehe słodki jest, ale jest naprawdę dobrym aktorem najlepsze jest to że nie spotkałam osoby która by tak uważała jak ja, ze znajomych to go nikt nie kojarzy
też często się z tym spotykam... Ale może jest tak dlatego, że moi znajomi często oglądają mniej ambitne filmy

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-17, 08:42   #13
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja oglądałam "Hulk", "Iluzjonista", "Czerwony smok" i chyba cos jeszcze, ale nie pamiętam.
Interesujący facet i bardzo dobry aktor

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 10:19   #14
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Ten wątek i wypowiedzi Wizażanek jest dowodem na to, że kobiety w mężczyznach najbardziej cenią inteligencję i… wiarygodność. I słusznie.
Spojrzenie tego gościa mówi wszystko. Chciałabym się z nim zaprzyjaźnić, wyskoczyć na kawę lub sandwicza na mieście, przegadać wiele godzin, albo chociaż pobyć w jego towarzystwie. Ale mimo tego, że bardzo, bardzo go lubię i ogromnie cenię talent aktorski, to jednak miłość do typków spod ciemnej gwiazdy zwycięża. Edzio wygląda mi jednak na zbyt porządnego gościa;-)))
Mówię o Malkowichu, Oldmanie, Casselu i im podobnych. Oni także mają bardzo specyficzną urodę( swoją drogą ciekawe dlaczego w takich aktorach zazwyczaj się kocham ), ale zagrane przez nich role czarnych charakterów , wyrafinowanych drani lub szalonych chłopaków trafiają mnie prosto w serce. Ostatnio uginają się pode mną kolana, gdy oglądam to zdjęcie( KLIK) Cassela z filmu „Wróg publiczny numer jeden”. Może i to nie będzie jakieś arcydzieło sztuki filmowej, ale ta fizjonomia… Choćby tylko dla niej pójdę do kina;-))
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 10:36   #15
the_sania
Wtajemniczenie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11018301]Ten wątek i wypowiedzi Wizażanek jest dowodem na to, że kobiety w mężczyznach najbardziej cenią inteligencję i… wiarygodność. I słusznie.
Spojrzenie tego gościa mówi wszystko. Chciałabym się z nim zaprzyjaźnić, wyskoczyć na kawę lub sandwicza na mieście, przegadać wiele godzin, albo chociaż pobyć w jego towarzystwie. Ale mimo tego, że bardzo, bardzo go lubię i ogromnie cenię talent aktorski, to jednak miłość do typków spod ciemnej gwiazdy zwycięża. Edzio wygląda mi jednak na zbyt porządnego gościa;-)))
Mówię o Malkowichu, Oldmanie, Casselu i im podobnych. Oni także mają bardzo specyficzną urodę( swoją drogą ciekawe dlaczego w takich aktorach zazwyczaj się kocham ), ale zagrane przez nich role czarnych charakterów , wyrafinowanych drani lub szalonych chłopaków trafiają mnie prosto w serce. Ostatnio uginają się pode mną kolana, gdy oglądam to zdjęcie( KLIK) Cassela z filmu „Wróg publiczny numer jeden”. Może i to nie będzie jakieś arcydzieło sztuki filmowej, ale ta fizjonomia… Choćby tylko dla niej pójdę do kina;-))[/quote]

no mi się akurat Cassel nie podoba lubię bad boyów, ale ten akurat jakoś tak nieszczególnie do mnie trafia :P

fajnie opisałaś Edwarda. Moim zdaniem bardzo trafnie. Wygląda na porządnego, ale .... potrafi też pokazać pazur i wtedy jest taki seksowny Seksowna jest też jego inteligencja, spokój i głos...
mogłabym z nim być, jak dla mnie nie jest zbyt porządny

Marcelek 30.05.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 10:47   #16
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no mi się akurat Cassel nie podoba lubię bad boyów, ale ten akurat jakoś tak nieszczególnie do mnie trafia :P

fajnie opisałaś Edwarda. Moim zdaniem bardzo trafnie. Wygląda na porządnego, ale .... potrafi też pokazać pazur i wtedy jest taki seksowny Seksowna jest też jego inteligencja, spokój i głos...
mogłabym z nim być, jak dla mnie nie jest zbyt porządny

Sania, pisałam jednak z małym przymrużeniem oka. Myślę, że o tym wiesz, prawda? .Chodziło mi raczej o charakterystykę aktora, a nie faceta do życia. Do tego wydaję się być idealnym kandydatem. W kinie ciągnie mnie do czarnych charakterów, cóż mogę na to poradzić;-))))
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 10:57   #17
the_sania
Wtajemniczenie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11018736]Sania, pisałam jednak z małym przymrużeniem oka. Myślę, że o tym wiesz, prawda? .Chodziło mi raczej o charakterystykę aktora, a nie faceta do życia. Do tego wydaję się być idealnym kandydatem. W kinie ciągnie mnie do czarnych charakterów, cóż mogę na to poradzić;-))))[/quote]

wybacz, nie skapnęłam się, że akurat o to Ci chodzi
taaak w kinie czarne charaktery, ale właśnie Edward jest taki cudowny, bo i w kinie i do życia jest prawie idealny (prawie, bo mam przecież swojego TŻta)

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-17, 11:07   #18
Konto usunięte

Cytat:
wybacz, nie skapnęłam się, że akurat o to Ci chodzi
taaak w kinie czarne charaktery, ale właśnie Edward jest taki cudowny, bo i w kinie i do życia jest prawie idealny (prawie, bo mam przecież swojego TŻta)
W dzieciństwie zawsze podobały mi się baśnie barci Grimm, które ceniłam bardziej niż te Andersena. Myślę, że już wtedy widać było, że mam troszkę specyficzne poczucie estetyki i w ogóle gust. Ale to tylko, gdy chodzi o bohaterów książek , czy filmów. W życiu jestem grzeczna jak aniołek I odbijam to sobie w kinie.;-)))
A mój TŻ-et wcale nie jest zazdrosny o Malkowicha
Stary 2009-02-17, 11:18   #19
the_sania
Wtajemniczenie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11019043]W dzieciństwie zawsze podobały mi się baśnie barci Grimm, które ceniłam bardziej niż te Andersena. Myślę, że już wtedy widać było, że mam troszkę specyficzne poczucie estetyki i w ogóle gust. Ale to tylko, gdy chodzi o bohaterów książek , czy filmów. W życiu jestem grzeczna jak aniołek I odbijam to sobie w kinie.;-)))
A mój TŻ-et wcale nie jest zazdrosny o Malkowicha[/quote]

ja też wolę te Braci Grimm
jak aniołek mówisz

mój jest trochę zazdrosny, ale raczej obracamy to w żart. Wkurza się lekko jak oglądam film z Nortonem i ślina prawie mi kapie na dywan

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-17, 11:28   #20
Konto usunięte

Cytat:
ja też wolę te Braci Grimm
jak aniołek mówisz

mój jest trochę zazdrosny, ale raczej obracamy to w żart. Wkurza się lekko jak oglądam film z Nortonem i ślina prawie mi kapie na dywan
Pal licho zazdrość TŻ-ta , ale dywanu trochę szkoda. A wystarczy wydać 14.90 i możesz oglądać filmy z Nortonem ( KLIK) bez problemów.

Miłego dnia Saniu
Stary 2009-02-17, 11:33   #21
the_sania
Wtajemniczenie

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11019378]Pal licho zazdrość TŻ-ta , ale dywanu trochę szkoda. A wystarczy wydać 14.90 i możesz oglądać filmy z Nortonem ( KLIK) bez problemów.

Miłego dnia Saniu[/quote]

dzięki, może zakupię hehe

dziękuję i wzajemnie Kijanko

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-17, 14:26   #22
furby
Raczkowanie

GG do furby

uwielbiam Go jako aktora.
Za iluzjoniste i więźnia nienawisci.

W ogóle gość ma wszystko co powinien mieć.
Dobrze wygląda, dobrze gra, podobno jest mega mądrym człowiekiem.
No i głos...
Stary 2009-02-17, 14:59   #23
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: Edward Norton

Bardzo lubię tego aktora i kiedy ktoś mówi Edward Norton to pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy to Czerwony Smok.

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 15:12   #24
Opiumalfa
Zakorzenienie

witam dziwewczyny!! wiec jestem ogromná fanka Nortona i zgadzam sie z powyzszymi opiniami na temat seksownosci, inteligencji spojrzeniu itp. 100% prawda!!!

moja milosc zaczela sie od Fight Club. jego kreacje sa niesamowite a wiekszosc filmów naprawde dobra. dopiero niedawno ogladalam jego debiut Primal Fear i bylam poprostu w szoku jego talentu!

Na feceboooku nawet dolaczylam do grupy: Edward Norton should play in every movei

Hulk jedynie to totaln porazka ale jako film a nie gra aktorska Nortona. Ale obejrzalam, bo ogladam wszystkjo co z nim zwiazane

American History X, Iluzjonista, powtarzam sie ale to tez moje jedne z ulubionych ale rowniez Everyone says I love you, Smoochy, Czerwony smok, 25 godzina, Painted Veil.

Generalnie wszystko!! :P ciekawa jestem opinii innych i ciekawa dyskusji
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:46   #25
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Nie znalazłam tego wątku, ale wydaje mi się, że jest baaardzo potrzebny
Uwielbiam tego aktora.
Za wszystko. Od gry aktorskiej, po głos, wygląd itp itd.

Jego najlepsza rola? chyba w filmie "american history X"

Co sądzicie na temat Nortona i czy też tak go uwielbiacie jak ja ?
Jak dla mnei jego najlepsza kreacja była w "Lęku pierwotnym"-Edziu był jeszcze młodziutki,ale zagrał wręcz rewelacyjnie...
"American hisotry X"...spłakałam się na tym filmie i wiedziałam,że kocham Nortona
"Czerwony smok"...fantastyczna gra.
Uwielbiam go-ma taki chłopięcy wyraz twarzy,jest po prostu przeuroczy
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:58   #26
olla83
Rozeznanie

dopisuję sie do fanek Nortona.
najbardziej podobał mi sie w "Podziemnym Kręgu" i "Lęku Pierwotnym",.
W "Czerwonym Smoku" przyćmił go Ralph Finnes.
Najnowsze dzieła w których grał jakoś nie przypadły mi do gustu. "
Średnio podobał mi się" Iluzjonista" i Malowany Welon.
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:23   #27
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Norton był moim ulubionym aktorem ( no jeszcze Hopkins, ale on to gigant kina i jest poza konkurencją ) do czasów aż nastała in my life era Ryana Goslinga

Ale wciąż Edzia uwielbiam Moje uwielbienie rozpoczęło się od filmu "American History X" , jednego z najlepszych fimów ever! Genialna rola, genialny film... Potem także genialny "Fight Club". No i bardzo dobry "Iluzjonista" i "Malowany Welon". Co do reszt filmów to bywa lepiej i gorzej... Np. fatalne "Pride and glory", czy "Zakazany Owoc" ( NIE FARBUJCIE GO KURNA NA BLOND ), ale dobra rola w solidnym "Czerwonym Smoku", czy epizodyczna role w świetnym filmie jakim jest "Frida"....

Tak czy inaczej Edzia uwielbiam Za te piękne oczyska (piekny kolor mają ehhh) i męskość I trzymam kciuki i liczę na to, że weźmie rolę w jakimś naprawdę dobrym filmie

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 13:46   #28
the_sania
Wtajemniczenie

to coś dla oka

ostatnio wkurzyłam się, bo przeczytałam na filmweb komentarz na temat tego, że Norton nie potrafi grać twarzą/ma kiepską mimikę.

Co Wy na to
ja kompletnie się z tym nie zgadzam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27479.1.jpg (12,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 91288.1.jpg (54,0 KB, 18 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

Stary 2009-02-19, 13:55   #29
Opiumalfa
Zakorzenienie

to ja sie dolaczam

http://www.fest21.com/en/image/edward_norton_2
http://images.fanpop.com/images/imag..._1126_1428.jpg
ten ostatni mozna przegladac~!!

to w bialej koszuli, takie czarno biaøe...mniam

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2009-02-19 o 13:57
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 17:04   #30
Hultaj
BAN stały

Oj, bardzo go lubię. Bardzo interesujący facet, przystojny, dawno już zwróciłam na niego uwagę.
Plotkujem: Ciekawe, czemu rozstali się z Salmą, zdaje się, że byli ze sobą kilka lat i podobno on mial tzw. problemy z wiernością.
No i jest nieźle wyksztalcony, studiował architekturę i japonistykę, skończył historię, zdaje się zna hiszpański i japoński (chyba kiedyś nawet pracowal w japońskim oddziale jakiejs firmy).

---------- Napisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Ech, ci aktorzy...
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości