![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Doradźcie coś, bo powoli się załamuję... :(
Mam taki problem. Ostatnio kupiłam spray Avene z dzieciaczkiem i coś czuję, że będzie to kolejny nietrafiony filtr.
Zawsze miałam na policzkach takie nierówności, maluteńkie grudki w kolorze skóry widoczne pod światło (nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa) i właśnie przeczytałam chyba wszystko co o tych grudkach było w archiwum i nadal nie wiem, co z nimi zrobić, ale nie o to mi chodzi. W każdym razie stosuję od kilku dni ten filtr i mam wrażenie, że tych grudek jest więcej i teraz są też na czole. Czy to możliwe, że to od tego filtra? ![]() Dodatkowo wyskoczyło mi kilka małych czerwonych krostek na policzkach i pieką mnie kiedy nakładam krem na noc - czy to jest podrażnienie? I ostatnia rzecz, która mnie dręczy. Otóż nie mogę używać filtrów z alkoholem, bo po kilku dniach mam podrażnioną twarz - czyli LRP, Bioderma, Vichy odpadają. Zostaje Avene, która albo mnie zapycha na czole (mleczko z dzieciaczkiem) albo robi to co opisałam wyżej (emulsja, spray z dzieciaczkiem). To co ja mam zrobić? ![]() ![]() Bardzo chciałabym używać filtrów - szczególnie, że chciałam stosować serum wit. C na naczynka, a bez filtrów chyba nie można - ale póki co każdy filtr mi bardziej szkodzi niż pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Doradźcie coś, bo powoli się załamuję... :(
Dziewczyny wiele razy pisaly,ze nie powinno sie mieszac filtrow roznych producentow...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Joey, po pierwsze, mnie się wydaje, że ta Avenka po prostu Cię zapycha - tak sądzę, skoro zauważyłaś więcej nowych grudek. Widocznie te filtry Ci nie służą:-( Zresztą, nie muszą wszystkie powodować wysypu - próbowałaś emulsji Avene...? Ona jest chyba najmniej spośród tych filtrów podejrzana o zapychanie.
Poza tym to nie tak, że tylko Avenki są bez alkoholu. Iwostin też nie ma alkoholu, a emulsja spf 40 ma opakowanie 100ml i kosztuje coś koło 30pln. Jest też LRP Creme Fondante, 50ml spf 50+ i ten barwiony też spf 50. Aqua Lait LRP ma niby alkohol, ale mnie osobiście on nie wysusza, a też mam naczynka skłonne do pękania, a wokolo nosa nawet popękane. Mój patent na to, żeby filtry z alkoholem mnie nie podrażniały (bo używam LRP i Vichy głównie) to stosowanie pod filtr jakiegoś lekkiego kremu - zauważyłam, że wtedy skóra pod tymi filtrami alkoholowymi nie przesusza mi się, nie pdrażnia, a nacznka nie rozogniają się. Ja lubię Active C lub Redermic, ale też antybakteryjny AA. Może spróbuj czegoś takiego...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moga sie chyba wzajemnie oslabiac
![]() Za malo wiem na ten temat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki Joasiu, trochę mnie pocieszyłaś. Będę próbować, tylko skąd ja znowu wezmę próbki, w aptece nie mają, a nie chcę kolejny raz kupować w ciemno. Spróbuję też z tym Twoim patentem, choc nadal mam obiekcje w stosunku do kosmetyków z alkoholem.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A z tymi dwoma filtrami to mnie się zdaje, że co innego, gdybyś chciała kłaść na przykład na LRP Avenkę lub odwrotnie, ale jeśli na policzki jeden, a na resztę twarzy drugi, to nie wiem, co mialoby się osłabić...?
Ja tak robię, jeśli chodzi o okolice oczne: pod oczy kładę mleczko Avene, a na resztę twarzy Vichy lub LRP. Wiadomo, że jakoś te filtry muszą się ze sobą zetknąć, ale nie przesadzajmy z tą ortodoksją filtrową w końcu...Toż to filtry są dla nas, a nie na odwrót ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
POwiem krótko.
Na grudki pomogą jedynie specyfiki od dermatologa, poniewaz jest to problem związany ze złym rogowaceniem mieszków wsłosowych. Wiem co mówię, bo niedawno i ja mialam z tym problem a teraz buzia gładka jak pupa niemowlaka. Dodam, że zapisano mi differin ![]() Przy tym trzeba używac filtrów i ja też to robię ![]() najlepsze wydają mi się te przeznaczone dla... dzieci... Mają lekką konsystencję i nie zapychają. Ja używam ZIAJKI. Nie ma żadnego problemu. Mam nadzieje, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Odnośnie mieszania filtrów różnych firm, opinia Basi Kwiatkowskiej:
http://www.biochemiaurody.fora.pl/vi...4609241940d58e Myslę, że nakładanie LRP na czoło, a na reszte buźki Avene jest dopuszczalne ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Joey, a może LRP anthelios tonujący? nie ma alkoholu, a pomino poczatkowej kleistości (dużej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie wiem o co ci chodzi - też takie mam
![]() ![]() Obecnie używam filtra Iwostin - ogólnie spisuje się nieźle, nie zapycha (mnie) i na obecność tych "dziwnych nierówności" nie ma wpływu. Używam kremu nie emulsji (50+) i jedyną wadą jest to, że bieli i to mocno... KIedy używałam emulsji Vichy dla dzieci nierówności znikały nawet pod jej wpływem... hmmm ![]() Taki Off Topic mały : większość podkładów jakich używam sprawia, że te "nierówności" (jak ja nie lubię powtórzeń ![]()
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2006-07-30 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety nie mogę Ci doradzić żadnego podkładu, ponieważ rzadko się maluję - miałam chyba z dwa podkłady w swoim życiu ![]() A mam jeszcze do Ciebie pytanie, Rambo, chodzi Ci o MLECZKO Vichy dla dzieci, takie jak na zdjęciu? Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale Ty chyba masz AZS? Jeśli tak, to nie szkodził Ci ten filtr (bo ma alkohol)? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o to mleczko mi chodzi
![]() Dobrze kojarzysz ![]() ![]() Zdziwiło mnie to też ze względu na fakt, że kosemtyki Vichy z reguły mi nie odpowiadają, ponieważ zawierają wodę termalną Z Vichy, która fatalnie na moją cerę oddziałowuje... A jeśli chodzi o Iwostin naprawdę godny polecenia - szczególnie biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Krem Iwostinu SPF 50+ dobrze chroni, trochę pobiela, ale niestety mocno wysusza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie po pierwszych użyciach już czułam, że jest nie dla mnie. Teraz stosuję go do rąk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gość
|
A jak sie na łapkach sprawdza? nie wysusza aż tak? jak z bieleniem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Iwostin też mnie wysusza lekko, ale to jak większość filtrów niestety
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dłonie jak mi się chce lub/i mam czas aplikuję pod Iwostin inszy krem. Co do pobielania to na początku skóra jest ślicznie bialutka, ale w miarę wsmarowywania kremu biel znika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Tu tez prosze o pomoc!
![]() Jutro wyjezdzam na urlop i mam olbrzymi problem: ![]() kupilam Bioderme tonujaca - jest super, ale nie sadze ze daje jej wystarczajaca ilosc na twarz-chyba sie tego nieda, wiec dokupilam Fluid tej samej firmy do cery mieszanej zeby je ze soba mieszac ![]() ale ta druga B. ma alkohol-o czym nie wiedzialam wczesniej. I co mam robic, probowac? Mam cere mieszana i troche naczynek i sucha skore pod oczami. Boje sie tego alkoholu, po co on dodaja alkohol (w wersji do skory suchej tez tam jest)!! ryzykowac, tyle kasy juz wydalam i nie wiem czy nie kupic czegos innego?? prosze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Mimo alkoholu nie musi Cię podrażniać. Ja miałam fluid i naczynkom się nic nie działo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
keyka, wszystkie Biodermy mają alkohol, tonująca też. Nie miały stare wersje, w nowych wszędzie władowali, nawet do AR przeznaczonego do cery naczynkowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No a Ziajka - z całym szcunkiem jest tyle warta ile kosztuje.. ![]() Joey - mi tak właśnie robi gliceryna w składzie....takie drobne krostki podskórne, jak odstawię krem z gliceryną raz - dwa i znikają. Jedynym kremem Avenki bez gliceryny w składzie jest albinos. Antki wszystkie (?) sa z gliceryną - to gliceryna powoduje kleistość i cięzkość kosmetyków.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
to co my may uzywac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja tez chcialabym jakis blokerek, przeszlam wszystkie apteki w jeleniej gorze bo chcialam pozbierac probki i jedynie co mi sie udalo zdobyc to Vichy +60. nie chce kupowac w ciemno, bo mnie na to po prostu nie stac
![]() na razie sie boje...bo mam cere tradzikowa i boje sie ze jak posmaruje to na nastepny dzien bede wygladac jak potworzyca!!!! czytam posty i w koncu nie wiem jaki bloker jest najlzejszy, jaki mnie nie zatka na amen...zglupialam chyba :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Joey jeśli chodzi o filtry to ja ze swojej strony radzę spróbować emulsji Avene, może ta okaże się dla Ciebie strzałem w 10-tkę
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124555 Jeśli chcesz mogę podesłać na przetestowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.