i jeszcze jeden i jeszcze raz... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-18, 21:08   #1
costes
Raczkowanie

i jeszcze jeden i jeszcze raz...

jeszcze raz wam polecam dziewczyny zapach "eau de italie" oraz "rose paestum" sa to podobnie jak "costes" zapachy bardzo unikalne exkluzywne nie dostepne w masowej sprzedazy .tj costes mial byc zapachem firmujacym tylko jedno miejsce -luksusowy ,tajemniczy legendarny hotel "costes " w paryzu ,tak"eau de italie "ma byc synonimem srodziemnomorskich wloch i hotelu "sireneuse".wszystkie te zapachy jakoscia, kunsztem , klasa warte sa swej ceny a ich zadkosc wyjatkowosc oraz wykonanie z przeznaczeniem do nie masowej produkcji (np tj amouage do tysiaca sztuk flakonow jednego zapachu i kazdy flakon oznaczony pojedyncza sygnatura ) dodaja im uroku i pikanteri ich posiadania jako dziel sztuki perfumeryjnej zaden z nich nie znajdzie sie w "discount shopie" -gdzie wyprzedaje sie juz nie modne w sezonie zapachy designerow,gdyz o zapachach tych unikalnych wiedza zazwyczaj tylko kolekcjonerzy a 90%ludzi nie wie o ich istnieniu.ja stwozylem sobie liste perfum najlepszych z najwyzszej pulki a nad nimi jeszcze wyzej mam "arystokracje perfumeryjna" zapachy kture sa klasa same dla siebie.
Stary 2006-07-18, 21:12   #2
Nakretka
Raczkowanie

Dot.: i jeszcze jeden i jeszcze raz...

Cytat:
Napisane przez costes
.ja stwozylem sobie liste perfum najlepszych z najwyzszej pulki a nad nimi jeszcze wyzej mam "arystokracje perfumeryjna" zapachy kture sa klasa same dla siebie.
Wiem, że "off topic", ale bardzo proszę, postaraj się chociaż odrobinkę podciągnąć ortografię, bo aż mnie "otrzącha"
Szczerze mówiąc, wypowiedź z tyloma błędami brzmi dla mnie co najmniej niewiarygodnie
Nakretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 21:37   #3
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
jeszcze raz wam polecam dziewczyny zapach "eau de italie" oraz "rose paestum" sa to podobnie jak "costes" zapachy bardzo unikalne exkluzywne nie dostepne w masowej sprzedazy .tj costes mial byc zapachem firmujacym tylko jedno miejsce -luksusowy ,tajemniczy legendarny hotel "costes " w paryzu ,tak"eau de italie "ma byc synonimem srodziemnomorskich wloch i hotelu "sireneuse".wszystkie te zapachy jakoscia, kunsztem , klasa warte sa swej ceny a ich zadkosc wyjatkowosc oraz wykonanie z przeznaczeniem do nie masowej produkcji (np tj amouage do tysiaca sztuk flakonow jednego zapachu i kazdy flakon oznaczony pojedyncza sygnatura ) dodaja im uroku i pikanteri ich posiadania jako dziel sztuki perfumeryjnej zaden z nich nie znajdzie sie w "discount shopie" -gdzie wyprzedaje sie juz nie modne w sezonie zapachy designerow,gdyz o zapachach tych unikalnych wiedza zazwyczaj tylko kolekcjonerzy a 90%ludzi nie wie o ich istnieniu.ja stwozylem sobie liste perfum najlepszych z najwyzszej pulki a nad nimi jeszcze wyzej mam "arystokracje perfumeryjna" zapachy kture sa klasa same dla siebie.
To ja chyba wolę takie wody z "discount shopu" niż te ekskluzywne, które są - jak piszesz - "klasą same dla siebie"
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 21:53   #4
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nakretka
Wiem, że "off topic", ale bardzo proszę, postaraj się chociaż odrobinkę podciągnąć ortografię, bo aż mnie "otrzącha"
Szczerze mówiąc, wypowiedź z tyloma błędami brzmi dla mnie co najmniej niewiarygodnie
hehe, costes niektóre proste wyrazy pisze koszmarnie , a inne o dziwo trudniejsze zupełnie poprawnie jakby zapominał ...zrobić bląd
Stary 2006-07-20, 02:30   #5
costes
Raczkowanie

no wy babska wstretne wszystkie mnie krytykujecie za ortografie.zaluzmy ze jestem dyslektykiem.ale merytorycznie nikt nie odwazy sie z was rozmawiac bo...macie za mala wiedze po prostu.piszcie tj ja o zapachach nieZnanych kture trudno znalezc a nie o liniach zapachowych designerow dostepnych w kazdej perfumeri bo ja je znam i mam w 1 palcu.kon jaki jest kazdy widzi.sprubujta znalezc cos szokujacego...nowego...cz y naprawde jedynymi znawcami perfum sa snobistyczni zmanierowani geje z greenvich village z nowego yorku ,czy tez znajdzie sie jakas kobieta? jestem zalamany zaczynam wiezyc moherowym babciom-koniec swiata nadchodzi ratunkuuuuu!!!!
Stary 2006-07-20, 12:50   #6
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
no wy babska wstretne wszystkie mnie krytykujecie za ortografie.zaluzmy ze jestem dyslektykiem.ale merytorycznie nikt nie odwazy sie z was rozmawiac bo...macie za mala wiedze po prostu.piszcie tj ja o zapachach nieZnanych kture trudno znalezc a nie o liniach zapachowych designerow dostepnych w kazdej perfumeri bo ja je znam i mam w 1 palcu.kon jaki jest kazdy widzi.sprubujta znalezc cos szokujacego...nowego...cz y naprawde jedynymi znawcami perfum sa snobistyczni zmanierowani geje z greenvich village z nowego yorku ,czy tez znajdzie sie jakas kobieta? jestem zalamany zaczynam wiezyc moherowym babciom-koniec swiata nadchodzi ratunkuuuuu!!!!
Costes, moja cierpliwość w stosunku do Twojej osoby się kończy, ale postaram się napisać grzecznie i jasno. Wielką sympatią darzę forum Perfumy, wchodzę tu głównie dla przyjemności. Nawet łączenie wątków jest dla mnie formą relaksu . Poznałam tu wiele wartościowych, życzliwych, dowcipnych osób, które łączy jedno - kochają piękne zapachy, niezależnie od tego, w jakim przedziale cenowym się mieszczą. Na nasze indywidualne preferencje zapachowe nie wpływa bowiem (z reguły) ani marka, ani cena, ani opakowanie, ani nawet kwestia dostępności danych perfum.

Co zaś do Twojej osoby, to jesteś dla mnie wyłącznie nickiem i avatarem, zawieszonym gdzieś w sieci "costesem". Twoja wiedza mi zupełnie nie imponuje, mało tego - jest dla mnie niewiarygodna i czasem mam wrażenie, że oparta wyłącznie na informacjach zawartych na rozmaitych internetowych stronach i forach. Ale to jest wyłącznie moje zdanie, nie twierdzę, że tak jest, a jedynie przypuszczam...

Nie podejmujesz dyskusji, a jedynie wpisujesz od czasu do czasu zlepki słów. Z premedytacją ignorujesz cudze wypowiedzi i prośby do Ciebie skierowane. Twoje posty są chaotyczne, uprawiasz bezładny słowotok. A powyższa Twoja wypowiedź jest po prostu nietaktowna, obraziłeś nią wszystkich uczestników tego forum. Domyślam się, że nie zapoznałeś się nawet z regulaminem obowiązującym na Wizażu, a powinieneś to zrobić w pierwszej kolejności. Zapraszam zatem do jakże fascynującej lektury: http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13, zwróć szczególną uwagę na pkt. 1 i 2.

Ubolewam nad tym, że swój pobyt tutaj zacząłeś od osobistych wycieczek, nagminnego podważania zdania innych użytkowników i stawiania siebie na pozycji zapachowego guru. Niestety, muszę Cię brutalnie zdjąć z wyimaginowanego piedestału – guru, prócz wiedzy, musi mieć duże pokłady empatii i charyzmę.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 12:56   #7
homyk
Zakorzenienie

Wielkie brawa, Moniko
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 13:02   #8
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonik
Costes, moja cierpliwość w stosunku do Twojej osoby się kończy, ale postaram się napisać grzecznie i jasno. Wielką sympatią darzę forum Perfumy, wchodzę tu głównie dla przyjemności. Nawet łączenie wątków jest dla mnie formą relaksu . Poznałam tu wiele wartościowych, życzliwych, dowcipnych osób, które łączy jedno - kochają piękne zapachy, niezależnie od tego, w jakim przedziale cenowym się mieszczą. Na nasze indywidualne preferencje zapachowe nie wpływa bowiem (z reguły) ani marka, ani cena, ani opakowanie, ani nawet kwestia dostępności danych perfum.

Co zaś do Twojej osoby, to jesteś dla mnie wyłącznie nickiem i avatarem, zawieszonym gdzieś w sieci "costesem". Twoja wiedza mi zupełnie nie imponuje, mało tego - jest dla mnie niewiarygodna i czasem mam wrażenie, że oparta wyłącznie na informacjach zawartych na rozmaitych internetowych stronach i forach. Ale to jest wyłącznie moje zdanie, nie twierdzę, że tak jest, a jedynie przypuszczam...

Nie podejmujesz dyskusji, a jedynie wpisujesz od czasu do czasu zlepki słów. Z premedytacją ignorujesz cudze wypowiedzi i prośby do Ciebie skierowane. Twoje posty są chaotyczne, uprawiasz bezładny słowotok. A powyższa Twoja wypowiedź jest po prostu nietaktowna, obraziłeś nią wszystkich uczestników tego forum. Domyślam się, że nie zapoznałeś się nawet z regulaminem obowiązującym na Wizażu, a powinieneś to zrobić w pierwszej kolejności. Zapraszam zatem do jakże fascynującej lektury: http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13, zwróć szczególną uwagę na pkt. 1 i 2.

Ubolewam nad tym, że swój pobyt tutaj zacząłeś od osobistych wycieczek, nagminnego podważania zdania innych użytkowników i stawiania siebie na pozycji zapachowego guru. Niestety, muszę Cię brutalnie zdjąć z wyimaginowanego piedestału – guru, prócz wiedzy, musi mieć duże pokłady empatii i charyzmę.

Demoniku
I cóż teraz będzie bez tego, który ma "niemasową klasę z najwyższej niszowej półki sam w sobie" ?
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 13:40   #9
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk
Wielkie brawa, Moniko
Ja równiez dołączam się do braw. Podczytywałam ten wątek i bardzo zniesmaczyła mnie wypowiedź Costesa.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 13:58   #10
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
no wy babska wstretne wszystkie mnie krytykujecie za ortografie.zaluzmy ze jestem dyslektykiem.ale merytorycznie nikt nie odwazy sie z was rozmawiac bo...macie za mala wiedze po prostu.piszcie tj ja o zapachach nieZnanych ktÓre trudno znalezc a nie o liniach zapachowych designerow dostepnych w kazdej perfumeri bo ja je znam i mam w 1 palcu.kon jaki jest kazdy widzi.sprubujta znalezc cos szokujacego...nowego...cz y naprawde jedynymi znawcami perfum sa snobistyczni zmanierowani geje z greenvich village z nowego yorku ,czy tez znajdzie sie jakas kobieta? jestem zalamany zaczynam wiezyc moherowym babciom-koniec swiata nadchodzi ratunkuuuuu!!!!
Każdy kto pisze w internecie z błędami zastawia się dysleksją... Ja myślę, że to zwykłe lenisto!

Piszesz jednym ciągiem, nie szanując podstawowych zasad ortografii i interpunkcji. I jak tak piszesz to i twoja rzekoma wiedza na temat perfum traci wszystko, bo jak wierzyć czlowiekowi w to, że się zna na perfumach, a nie umie napisać słowa "które". Przykłady można mnożyć.

Wiem, że nie powinnyśmy zajmować się problematyką błędów, ale nie da się czytać tego słowotoku... Niestety.

I nabierz trochę luzu w kolanach...
Stary 2006-08-27, 23:54   #11
twister_male
BAN stały

Talking Dot.: i jeszcze jeden i jeszcze raz...

Kochany demoniku, teraz dopiero czytam posty costasa(wczesniej na nie odpwowiedalem, ale nie zwracalem uwagi ze to on).

Kobieto , jak ty mnie moglas do niego porowac. Toż to typowe beztalencie jest. Najprawdopodobniej jakias osoba pokrzywdzona przez los, zawieszona miedzy realnym swiatem w ktorym mu sie nie uklada, a wirtualnym w ktorym gra(ł) wielkiego pana.

Jak ja bym był moderatorem, to niestety już dostałabys bana

Dwie wizazanki rowniez mnie do niego porownaly.Jestem zniesmaczony.

Ps. Przy jego postach niamal spadlem z krzesła. teraz wiem co czujecie, jak wy czytacie moje niektore wypowiedzi
twister_male jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-28, 09:22   #12
poissonivy
Zakorzenienie

Costas ja powiem jedno. To, że masz dysleksję nie zwalnia Ciebie z wiedzy na temat zasad pisowni. Istnieją jeszcze takie fajne rzeczy, które zwą się słownikami ortograficznymi (tak tak książki jeszcze są na tym świecie). Jeżeli natomiast tak bardzo przesiąkłeś siecią, to nic trudnego włącz sobie worda, wpisz żądany tekst i słownik wyłapie Ci ortografy. Potem ctrl+C, a następnie ctrl+V, to takie proste.Jeśli jeszcze na to nie wpadłeś, to za przeproszeniem leniem jesteś. Dałabym bana, gdybym mogła.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-28, 10:04   #13
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twister_male
Kobieto , jak ty mnie moglas do niego porowac.
Tak jakoś wyszło...

Cytat:
Napisane przez twister_male
Ps. Przy jego postach niamal spadlem z krzesła. teraz wiem co czujecie, jak wy czytacie moje niektore wypowiedzi
Ja się tak dobrze nie bawiłam .

Cytat:
Napisane przez poissonivy
Dałabym bana, gdybym mogła.
Costes dał już sobie spokój z Wizażem .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-28, 10:08   #14
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
Oczywiście nie będę dyskutować nt. tych zapachów, bo ich nie znam po prostu. Chyba, że wzorem twoim, przetłumaczę kilka tekstów z zagranicznych forów o perfumach - i myślę, że nie mylę się w swoich przypuszczeniach, prawda? Tylko jak już tłumaczysz, to posługuj się słownikiem ortograficznym, ok?

I przystopuj trochę, bo złość piękności szkodzi
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości