|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Żaba na diecie:-)))Danuta Zawadzka Żaba na diecie Obok stawu, w trzcinie żaba zamieszkała, Która jak to żaby ciągle rechotała. A od innych żabek tym się wyróżniała, Że całe swe życie tylko narzekała. A to, że ma nogi długie jak dwa kije, A to, że jej brzuszek wciąż tyje i tyje. Więc pewnego razu wnet postanowiła, Że przecież nie będzie całe życie tyła, Że trzeba jej diety żeby się odchudzić By się móc figurą znakomitą chlubić. Więc postanowiła: "Nie jem tydzień cały, Choćby mi najlepsze muszki tu latały I choćbym przekąskę pyszną schrupać miała, Nie przełknę nic! Basta! Muszę być wytrwała!" Poniedziałek, wtorek- jakoś wytrzymała, Ale o przekąskach bez przerwy myślała. W środę zaś i czwartek ćwiczyła zawzięcie Po to, żeby nie jeść no i mieć zajęcie. W piątek zaś leżała strasznie wyczerpana, Bo ją po ćwiczeniach bolały kolana. W sobotę nie mogła z łóżka nawet wstać, Więc postanowiła cały dzionek spać. No, bo, po co komu martwić się wstawaniem, Skoro pusty talerz czeka na śniadanie. Jednak, gdy w niedzielę otworzyła oczy, Myślała, że z głodu ze skóry wyskoczy. "Na co mi to wszystko?"- żaba pomyślała. "Na co mi figura, gdym tak wygłodniała! No i z mej figury nie mam przyjemności, Ponieważ w mym brzuszku już tydzień głód gości." No, więc poszła biedna usiąść nad brzeg stawu, By nałapać muszek, najeść się obiadu. A gdy była syta poszła odpoczywać I przysięgła sobie diety nie zażywać. Nie wygląd a czyny muszą mnie odmienić, Więc zatem mi trzeba charakter odmienić, Bo przyjaciół nie mam nie ze złej figury, Lecz od marudzenia i mej złej natury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Żaba na diecie:-)))
hihi [img]icons/icon7.gif[/img] Cóż-prawda ja nic [img]icons/icon12.gif[/img] ale nie zmienia to faktu, że dla zdrowia figura musi być [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Żaba na diecie:-)))
heh super wierszyk BARDZO MI SIE PODOBA !! [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Żaba na diecie:-)))
Swietny wierszyk. Pasuje jak ulal w tym dziale
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Żaba na diecie:-)))
hehe fajny wierszyk
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.