![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Marszobieg,zdrowe jadło-klucz do sukcesu.
Witam wszystkich od prawie 3 msc walczę o prawidłową masę ciała.
Na razie idzie mi nie żle,na minusie ok 12 kg. Nie ćwiczę jakoś intensywnie za to codziennie maszeruję i próbuję biegać tzn 1min marszu 1 min biegu i tak do upadłego.Jak już nie mam siły to spacer. Ktoś ma ochotę powalczyć ze mną?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Marszobieg,zdrowe jadło-klucz do sukcesu.
Ja chętnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj 60 min szybkiego marszu,dziś jeszcze nic.....
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki, tez chetnie się dolacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziś równiutkie 3 miesiące mojego odchudzania.Na minusie 13,5 kg i 75 cm w obwodach.
Jeżeli chodzi o ruch to 35 min biegu i 160 min marszu.Dzień uważam za udany.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
75 min szybkiego marszu zaliczone.Pora na sniadanie-jaglana z pieczarkami plus 1,5 szkl kubusia
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wyniki imponujące!
![]() Może zdradzisz np. wagę wyjściową, obecną itd., jak również napiszesz parę słów o swojej diecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jasne to żadna tajemnica.Moja waga wyjściowa to aż 90 kg.Zapasłam się jak prosię nawet nie wiem kiedy i w jakich okolicznościach.Mam wrażenie,ze to nastąpiło z dnia na dzień.Dążę do wagi 57 kg.
Jeżeli chodzi o diętę to jedyne czego nie tykam to mięso(jestem wege)natomist jem wszystko inne ze słodyczami włącznie jednak w ilościach minimalnych np zamiast całego batona 1/3 itd.Jem 3-4 posiłki dziennie. Przez 1,5 msc praktycznie się nie ruszałam(moze ze 3 razy skalpel zrobiłam i wsio)potem zaczęłam maszerować,najpierw kilka minut,z dnia na dzień coraz więcej,do tego doszedł bieg,rower stacjonarny i skakanka.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Boczki Tiffani razy dwa zrobione,dojdzie jeszcze z godzinka marszu i na dzis wsio
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz gratuluję i oby dalej do przodu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo,zyczę tego samego
Wczoraj 195 min w ruchu ![]() Z dietą tez jak najbardziej ok.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, masz super wyniki, gratuluję samozaparcia i siły!!! Naprawdę robisz świetną robotę: ja też tak zaczęłam 2-3 lata temu, dosłownie minutę biegłam, minutę szłam, za to codziennie. Ja walczyłam wtedy nie o schudnięcie, tylko próbowałam poradzić sobie z emocjami po trudnym rozstaniu. I efekty (humor, energia, wiara w siebie) przyszły szybko.
Także: "Marszobieg,zdrowe jadło-klucz do sukcesu". Zgadzam się w 100%!!! ![]() Jeszcze tylko dodam, że sama się nie zorientujesz, gdy zaczniesz biec dłużej i zmniejszać przerwy na marsz. Trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;51438433]Dziewczyno, masz super wyniki, gratuluję samozaparcia i siły!!! Naprawdę robisz świetną robotę: ja też tak zaczęłam 2-3 lata temu, dosłownie minutę biegłam, minutę szłam, za to codziennie. Ja walczyłam wtedy nie o schudnięcie, tylko próbowałam poradzić sobie z emocjami po trudnym rozstaniu. I efekty (humor, energia, wiara w siebie) przyszły szybko.
Także: "Marszobieg,zdrowe jadło-klucz do sukcesu". Zgadzam się w 100%!!! ![]() Jeszcze tylko dodam, że sama się nie zorientujesz, gdy zaczniesz biec dłużej i zmniejszać przerwy na marsz. Trzymam kciuki! ![]() Dziękuję bardzo za dobre słowo.No własnie u mnie tez nie tylko o odchudzanie chodzi.Facet mnie olał i chcę się czymś zająć,połączyć przyjemne z pożytecznym. Dziś zaliczyłam 151 min ruchu: -bieganie,marsz,jazda na rowerze stacjonarnym,3 razy Tiffoczki i boxer baby. Wieczorkiem skocze jeszcze na dłuższy spacer z moimi psiakami. Jeżeli o dietę chodzi nie mam z nią żadnego problemu.Tak mi się poprzestawiało w głowie,że o grzeszeniu czy podjadaniu nie mam mowy. Chciało by się powiedzieć -w końcu.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jest tu jeszcze ktoś?
![]() Chodze od lutego, średnio 20km tygodniowo. Biegać probowalam, ale niestety odzywa się wtedy stara kontuzja, wiec dałam sobie spokój ![]() Od miesiąca walcze tez ćwiczeniami w domu (Mel B, Tiffany). Jak na razie wyniki nie są tak rewelacyjne jak u Was, bo 30cm w obwodach i z 2kg. Ale ciesze się, że cokolwiek ruszyło z moja tarczyca ![]() Dziś 56min spaceru i 60min ćwiczen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj wybrałam się na rolki,65 min a dziś 60 min joggingu(w życiu bym nie pomyślała,że dam radę)i 60 min marszu.Może jeszcze się dziś przejdę z psami.
Dieta tez ok. Zmierzyłam sobie udziki i mam 59 cm.Jestem w szoku,strasznie się cieszę.Jak zaczynałam było 70 cm.Mam jeszcze większą motywację do ruchu
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Odchudzam się od 16 lutego więc ponad 3 msc
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja w 4 miesiące w jednym udzie stracilam 3cm, w drugim przybralam 2.. :/ ale jesteś żywym dowodem, że da się, wiec bez spisy powoli trzeba robić swoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Kami może dlatego,że ja startowałam z wagi słonia to wszystko szybko leci.Poza tym ja strasznie katuje nogi.Kilka godzin chodzę,dużo pod górkę,coraz więcej biegam,skacze na skakance,jężdzę na rowerku stacjonarnym....dziś zaczynam wyzwanie z przysiadami,no i skłony bo mam straszny brzuch a klasycznych brzuszków nie cierpię.
Wczoraj zrobiłam jeszcze wieczorkiem 2 razy boczki Tiffani.To taki relak na koniec dnia ![]() Zapomniałam dodać,że ja w prawym udzie zawsze mam więcej 2-3 cm ,ale to woda się zbiera po usunięciu węzłów chłonnych.Obawiam się,ze jak się zrobi gorąco ta różnica będzie większa.
1.06.18 r-dieta od dietetyka czas start! Waga;ok75 kg/158 cm. Edytowane przez Adelajda84 Czas edycji: 2015-05-23 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja na szczęście startuje z 70kg.
Niedoczynność tarczycy i nagle z 55 zrobilo się 70.. szok, szok! Ale w końcu mam dobre wyniki to ruszylam cztery litery i walcze ![]() ![]() ![]() Hmm, może też sprobuje wrócić do skakanki? W zeszłym roku skakalam, ale na nogach Mel B rozwalilam stope i musiałam przestać ćwiczyć :/ Edytowane przez kami932 Czas edycji: 2015-05-23 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Kami mi spada w udzikach cały czas i nic nie wraca.A te 2 cm w prawym udzie więcej na szczęście nie są zauważalne dla kogoś kto o tym nie wie więc luz.
Ja mam w pępku i tej fałdzie brzusznej pod pępkiem po 13 cm mniej,kości biodrowe minus 11 cm,dupsko 10 cm mniej,udziki 11 cm/9 cm,10 cm w biuście i tylko 3 cm w łydce. Ja nie dążę do anorektycznego wyglądu,chce wyglądać kobieco dlatego za cel stawiam sobie wagę 57 kg.Przy moim wzroście to całkiem sporo,ale mnie to zadowoli. Z tą niedoczynnością niestety nie jest łatwo.Ja niby tsh mam w normie,ale tez tyje z powietrze więc coś z hormonami musi nie grać.Poza tym nie mam okresu od dobrych kilku msc. Co by nie było damy radę i osiągniemy założony cel
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Może powinnaś wszystkie możliwe hormony zbadać? Ja poszłam z bólem głowy do neurologa, a wyszłam z pilnym skierowaniem na badania hormonów i do endokrynologa ;D Tak to pewnie do tej pory bym nie wpadła na to, żeby się zbadać
![]() Ale ci zazdroszczę wynikow ⥠ale u mnie też będą, cierpliwości ;P Jeszcze mam super motywacje, 5 rocznica związku na greckiej plaży z drinkiem, ahh.. A ile masz wzrostu i lat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Jestem stara-31 lat,wzrost 158 cm czyli krasnal
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Skręciłam kostkę i zaprzestałam wszelkiej aktywności fizycznej.
Od dziś wracam do gry.Muszę zacząć się ruszać,na początek marsz.... Waga na dziś 76 kg
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja też przerzuciłam się z biegania na marszobiegi i marsze - zdecydowanie mniej obiążają stawy.
Zaaplikuj sobie energiczny marsz co drugi dzień -45-60 minut.O ile stan zdrowia Ci już na to pozwala Dziewczyno - 31 lat i stara? ![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do marszu to dziś tylko 20 min.Musze ponownie złapać bakcyla ![]() Jak wpadłam w ciąg ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Powolutku i dojdziesz do siebie
![]() Ja tez zaliczylam kontuzje, w sumie nadal zaliczam, ale jakos nie po drodze mi do ortopedy. Mialam 5 tygodni przerwy, noga przestala bolec i teraz biegam, 3 dni i pyk, noga sie odezwala. Ale teraz nie odpuszcze, mega sie wkrecilam w bieganie ![]() Ja mam 22 lata, 157cm (jestem mniejsza od krasnala ![]() ![]() Ale musze sie pochwalic, ze po tej 5 tygodniej przerwie poszlam z TZ biegac. Zrobilam 3km z groszami i tylko 2-3x marsz po 30 sek na odpoczynek ![]() ![]() Edytowane przez kami932 Czas edycji: 2015-07-21 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Można śmiało powiedzieć,że są z nas 2 krasnale
![]() ![]() Masz jakiś cel wagowy?ja chce 57 kg. Oj ja nie dam rady biec bez marszu.Muszę przeplatać,za słaba mam kondycję.Chodzić mogę godzinami,ale z biegiem mam problem. Co do lekarzy to ja poszłam do chirurga,kazał opaskę elastyczna założyć i tyle.Nie muszę mówić,że g.....o to dało.No ,ale jest coraz lepiej
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ale ja jestem mlodsza, a mam wrazenie, ze jak sie jest w moim wieku to duzo latwiej jest dbac o figure. Masz dzieci? Bo to tez wazne, ja nie mam, a taka nadwaga..
Kiedys chcialam 49kg. Ale teraz wage mam gdzies, moze byc nawet 60 kg, ale chce wygladac ![]() Chodzic tez moge dlugo, ale bieganie tez jakos powolutku idzie ![]() ![]() a Tobie jak dzis poszlo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam dzieci,jak byłam młodsza rzeczywiście kilogramy spadały szybciej.Teraz idzie jak ból po flakach.
Wiem wiem.Waga to jedno a ładne,szczupłe i jędrne ciało to drugie. Ostatnio rozważam wizytę u dietetyka bo ogarnięcie miski to podstawa.Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie ruch plus moja obecna dieta nie daje efektów.Mam wzrost wagi mimo,ze nie grzeszę.Buuuu jestem już znużona tym odchudzaniem,to jest nieustanna walka ze sobą
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.