|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do ekspertek od typów urody. Pomożecie?
BARDZO Was proszę o pomoc w "zdiagnozowaniu mojego typu urody. Mam już swoje lata
![]() Sama nie doszłam do żadnego konstruktywnego wniosku, co do mojego typu. Wiem tylko, że na pewno nie jestem zimą. bardzo Was proszę o pomoc w diagnozie. ![]() Rysy mam bardzo delikatne i bez makijażu wyglądam dość blado i jakoś tak nijako, dlatego zależy mi na odpowiednim doborze kolorów. 1. Jak się opalasz - bardzo bardzo ciężko - odcień opalenizny jest ciepły - złotawy. Najpierw oczywiście jestem raczek. 2. Kolor oczu - jasne... szaro-niebiesko-piwne -takie plamki, tęczówki mają ciemniejszą obwódkę. Oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna 3. Piegi - występują i są raczej złotawe ciepłe. Mam ich dość sporo przez cały rok. W zimie są bledsze, ale są. 4. Cera - jasny, chyba chłodny - wpadający w róż. 5. Naturalny kolor włosów - średni blond - mysi, ale z złotawymi refleksami 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy 7. kolory - wydaje mi się, że w zimnych mi lepiej, a przynajmniej takich mam większość, Wydaje mi się, że jestem jesienią pomieszaną z wiosną i latem. Pomozecie? ps. zdjęcie nie będzie chyba dobrze obrazować mojego naturalnego wyglądu, bo farbuje włosy, brwi ... i stosuje samoopalacz. Wydaje mi się, ze dzięki temu wyglądam zdrowiej ![]() POZDRAWIAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do ekspertek od typów urody. Pomożecie?
up, up, up
![]() Kochane wizażystki czekam na Wasze opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
z opisu jestes podobna do mnie, czyli wiosna- jesien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za podpowiedź!
![]() Bardzo możliwe, że jestem typ mieszany - wiosna-jesień. ![]() Zanim nie trafiłam na to forum nawet nie zastanawiałam się nad tym.... a szkoda.. Zawsze podobał mi się kolor niebieski, różowy, beżowy i takich kolorów najwięcej w mojej szafie. Ale przyglądając sie teraz mojej osobie w tych kolorach np. na zdjęciach - dostrzegam, że coś tu nie gra.... Oczy też przeważnie malowałam w tonacji niebieskiej lub różowej i dziwiłam sie dlaczego ciągle wyglądam jakbym płakała ![]() Teraz chyba muszę powoli zacząć zmieniać kolorystekę ciuszków i kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Co do kolorów
![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
virtual_reality,
widzę, że Ty już dokładnie wiesz jakie kolory są dla Ciebie najlepsze ![]() byłaś kiedyś u wizażystki? Przeczytałam charakterystyke naszego typu, ale czy mogłabyś mi jeszcze napisać, jakie są według ciebie te odpowiednie dla naszego typu urody kolory ![]() piszesz o grafitowym... myślałam, że on nie jest zbyt dobry ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.