|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
ramka z muszelek
bardzo chciałabym zrobić ramkę z muszelek, ale nie mam pojęcia, czym mam przyklejać te muszelki
tzn słyszałam, że można je przyklejać klejem sylikonowym, ale nawet nie wiem gdzie taki można kupić... proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ramka z muszelek
Ja przyklejalam muszelki na drewniana ramke klejem kropelka, a zobaczyc ja mozesz tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=139470
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
też polecałabym Ci kropelkę, albo jeśli to jest ramka drewnianna to również vikolem(do drewna klejem). Kleju silikonowego nigdy nie używałam to ciężko mi coś powiedzieć na ten temat.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
problem w tym, że jak kleję coś kropelką, albo np super glue, to zawsze mam łapki poklejone heh ale spróbuję, może akurat... najwyżej znowu będę posklejana hehe a ta Twoja ramka... cudo... ;] ja nie mam takich ładnych muszelek, ale chcę zrobić tą ramkę właśnie z tych, które przywiozłam z nad Bałtyku w tym roku, bo są dla nmie szczególne, a ramka ma posłużyć jako prezent... wspomnień czar... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za radę
ja też takiego nie używałam, więc nie wiem właśnie... ;| spróbuję kropelką, choć zawsze potem jestem poklejona, ale co tam może tym razem mi sie uda nie upaćkać hehe śliczne te Twoje butelki.. zawsze mi się takie podbały, a takie własnąreczne, to super pomysł na jakiś prezent np... ;] ja mam pełno takich na strychu, więc jak tylko znajdę chwilkę, to zabieram się za tworzenie pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
a ilerazy ja się kropelką pokleiłam to nie zliczę. Raz mi się wylała i całe palce miałam poklejone. Ale czego się nie robi dla sztuki
)))
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
hehe niom właśnie... czego się nie robi dla sztuki..
i sprawienia komuś radości... ![]() pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

tzn słyszałam, że można je przyklejać klejem sylikonowym, ale nawet nie wiem gdzie taki można kupić...

może tym razem mi sie uda nie upaćkać hehe śliczne te Twoje butelki.. zawsze mi się takie podbały, a takie własnąreczne, to super pomysł na jakiś prezent np... ;] ja mam pełno takich na strychu, więc jak tylko znajdę chwilkę, to zabieram się za tworzenie