| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-08-28, 18:41 | #1 | 
| Raczkowanie |   Zupa marchewkowa

Przesmaczna, lekka zupka o małej ilosci kalorii  Polecam na cieplejsze dni  SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 3 litry wody z kostką rosołową - jedna kostka na 1/2 litr wody(lub domowy wywar drobiowy) 4 duże ziemniaki jogurt naturalny 1 łyżka masła 1 łyżka mąki serek topiony śmietankowy (ja dodaje podł€żny Hohland) sól i pieprz PRZEPIS: Marchewkę obrać i pokroić na kosteczke. Ziemniaki pokroić w kostkę (jak to zwykle sie robi do zupy). Zagotować rosół i wrzucić do niego warzywa, i gotować aż zmiekną. Na Patelni rospuścić łyżkę masła wraz z mąką, nastepnie dodać je do naszej zupy, co spowoduje jej zagęszczenie. Następnie do naszej zupy wrzucić 3 łyzki śmietany (pamietacie! najpierw do szklaneczki wraz z wywarem by sie nie zwazyła). Chwilkę jeszcze pogotować... Następnie zdjąć z ognia i pozwolić chwilke ostygnąc, wrzucić serek topiony. Wszystko nalezy zmiksowąc bardzo dokałdnie by wyszedł delikatny krem- zupa (chłodnik). Podawać z grzankami (pokroić chleb tostowy w kostke i przyrumienić na patelni z dodatkiem oleju) ŻYCZE SMACZNEGO  )) | 
|     |   | 
|  2006-08-28, 18:47 | #2 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Hannover:) 
				 | 

Dot.: Zupa marchewkowa

Juz od dawna czaiłam się na tę zupkę  będzie jak znalazł jutro na obiad. Dzięki za przepis 
				__________________ Niemożliwe -> Nie istnieje | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.