|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Werniks pękający.
Chcialam się zapytac czy mogę zastapić lakier pekający werrnikserm pękającym? Znalazłam cos takiego w sklepie dla plastyków i chciałam sie dowiedzieć tutaj na forum, czy werniks ten ma podobne właśniwosci co krak? Byłabym wdzięczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Werniks pękający.
szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę coś takeigo jak werniks pękający, więc nie powiem Ci czy można nim zastąpić krack
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Werniks pękający nakladasz na werniks patynujący i wtedy uzyskujesz pęknięcia.Werniksy patynujący i pękający stosujesz zamiast cracla dwuskladnikowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie uzywałam osobiście werniksu pękajacego, ale wyczytałam na jakimś forum (chyba cafe art) że to jest werniks dla malarzy i bardzo zażółca powierzchnię. nie każdy chce takiego efektu. a z żażółceniem to nigdy nic nie wiadomo. mi np. kiedyś lakier nitro zżółkł na różowym chusteczniku. wyszła pomarańczowa katastrofa, którą mój tatuś musiał wyszlifować z powrotem
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Hi,
Teraz już wiem dlaczego nie wychodzą mi spękania. W sklepie dla plastyków jak poprosiłam o kraka pani sprzedała mi werniks do spękań i nie raczyła mi powiedzieć, że to nie jest to samo co krak jednoskładnikowy. Niedobra pani. I co ja mam z tym zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hmm chyba musisz dokupić werniks postarzający czy jak to się tam nazywa. albo zamówić w necie specjalny, chociaz z tego co widziałam materiały dla plastyków są dużo tańsze. cóż za niesprawiedliwość :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.