|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Klimt-Pocałunek-solny anioł
Witam drogie wizażanki
![]() ![]() ![]() 1.Czy taki zwykły papier do drukarki nie będzie za gruby do decoupage ?? Muszę go moczyć? 2.Słyszałam ,że przykleja się także motywy na białko od jajek . Czy to się sprawdza?? 3. Gdzie mogę kupić lakier akrylowy? I w jakiej cenie on jest?? ![]() Czekam na odpowiedzi... Wiem ,że były o tym wątki ,ale jestem tu od niedawna i nie umiem tak dobrze korzystać z wyszukiwarki ![]() ![]() Proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klimt-Pocałunek-solny anioł
Skarbie, myślę, że mogłabyś zamieścić ten wątek na forum decoupage, ale ok.
1) papier do drukarki jest za gruby, wymaga kilkudziesięciu warstw lakieru, lepiej wydrukuj motyw na papierze śniadaniowym 2) tak grubego papieru nie przykleisz na jajko, potrzebny klej 3)lakier akrylowy kupisz w każdym sklepie budowlanym za ok 20 zł. do aniołów z masy polecałabym jednak lakier w sprayu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138454 ten link moze Ci cos da, i ogólnie polecam poszperanie na forum decou. pozdrawiam
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmm no też myślałam o papierze śniadaniowym . A papier śniadaniowy można na białko przykleić ??
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jak posmarujesz najpierw to co chcesz ozdabiac a potem do tego przylozysz to sie przyklei. nie wiem czy jak pomazesz po wydruku czy sie nie rozmaze
p.s. widzialam serwetki z tym motywem Klimta poszukaj chyba na serwetniku były http://www.serwetnik.abc24.pl/defaul...497&pro=179339 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Obrazek Klimta wydrukowany możesz kleic białkiem jesli wydrukujesz go na papierze sniadaniowym i w drukarce laserowej, ponieważ wydryki ze zwykłej atramentówki rozmazują się, tzn puszczają im koloru pod wpływem kleju, czy białka.
Ja ostatnio kupiłam lakier akrylowy 0,2 l za 6 zł, i jak narazie lakierowałam 2 szkatułki , i pare podstawek po pare warst a prawie nic nie ubyło, także myslę, że na początek jest wystarczający ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w decolada.pl tez jest taka serwetka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.