|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Twarozek z pomidorem - nieidealne polaczenie
Witam wszystkich. Ostatnio przeczytalam w internecie, ze jedzenie twarozka w polaczeniu z pomidorem wywoluje silne bole.. Tylko jakie? nie dowiedzialam sie.. Zoladka? Watroby? Jelit? Czy ktos jest w stanie to jakos wytlumaczyc ? Dlaczego tak sie dzieje. Odkad pamietam, zawsze tak jadlam i nie wystapil u mnie zaden bol. Prosze, podzielcie sie waszymi spostrzezeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twarozek z pomidorem - nieidealne polaczenie
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A czy to ma jakiś wpływ? Również nigdy nie słyszałam, aby to miało zły wpływ na organizm
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kochana, to tylko zwykła plotka, od lat jadam twaróg biały z warzywami ( z pomidorem także) i nigdy nie nastąpił u mnie ból. Prawdopodobnie to plotka od osoby której skórka od pomidora przylepiła się do żołądka, albo coś podobnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Przypuszczam, gdzie mogłaś taką bzdurę przeczytać - oczywiście w 'fachowych' artykułach na WP?
Cytat:
Nie wiem co prawda, jak tam u Was, ale cała moja rodzina od pokoleń zajada się świeżymi pomidorami z serem własnego wyrobu i upraw - czy to do chleba czy ryżu/ziemniaków - i nigdy nikogo nie spotkały żadne powyżej wspomniane konsekwencje... Zrównoważona zbilansowana dieta jest 'lekiem' na wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja czytalam,ze powoduje jakies klopoty ze stawami(odkladanie sie czegos tam....)i nie byl to artykul na jakies-pierwszej lepszej stronie
ale sie nie przejmuje,przeciez nie zazeram sie tym polaczeniem kilogramami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja też tak czytałam, ale było też zastrzeżenie, że od czasu do czasu takie połączenie nie zaszkodzi na pewno, tylko przy regularnym spożywaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
w tym przypadku to i Caprese (mozarella to też nabiał) byłoby szkodliwe dla zdrowia... a jakoś nie słyszałam, żeby Włosi słynęli z chorych stawów
![]() na mnie takie połączenia nie działają... choćbym śledzie słone mlekiem zapijała to mój żołądek zniesie to bez problemów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dokladnie, ja tez sie zajadam caly czas i jeszcze u mnie nic nie wystapilo. Nie wyczytalam tego na pierwszej lepszej stronie..
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...kow_35786.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.