|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak uszyć sukienkę
nigdy wcześneij nie bawiłam się w szycie ubrań. czy moze chciałby ktoś mi pomóc. a mam na myśli wytłumaczenie mi jak uszyć taką sukienkę? jak dobrać wymiary, wygląda jej krój?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak uszyć sukienkę
Wydawało mi się, że to bluzeczka i spódnica?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
buu.. chyba nikt się nie skusi by mi pomóc ;/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
bo trudno odpowiedziec na tak postawione pytanie.
(ja nie umiem, bo nie szyję, ale orientuje sie nieco w temacie) Najlepiej poszukaj w czasopismach typu "Burda", mają wydania "szycie krok po kroku", znajdź wykrój podobny i zadawaj pytania odnośnie poszczególnych kroków. Napewno wtedy więcej osób odpowie. Jeśli nie ma czegoś w aktualnych numerach polecam poszukać na stoiskach z gazetami sprzed miesiąca, mają wszystko za pół ceny. Pozdrawiam, owocnych poszukiwań |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
przede wszystkim musisz znalezc odpowiedni krój tej sukienki najlepiej w burdzie podobny ( od razu zaznacze ze w tej sukience na zdjeciu nie ma zaszewek i przypuszczam ze w rzeczywistosci sie tak nie lezy tylko bardziej jest workowata bo jnawet nie jest szyta z ukosa)
nastepnie sciagnij z siebie miare tzn w burdzie masz tabele rozmiarowe i swoje wymiary sprawdz z odpowiednim rozmiarem pozniej wykrój format z arkusza wczesniej przerysowany na papierze krawieckim przenies ten wykrój na materiał(oczywiscie rysujesz na lewej stronie prawidłowo ułozonego materiału)i odrysuj za pomoca kredy nastepnie zszyj zaszewki pozniej wszyj zamek nastepnie zszyj boki ( jesli zamek jest z boku to najpierw zszywasz boki) zaprasuj wszysko ( w odopiwedniej kolejnosci wszystko jest opisane w burdzie)tzn poszczególne zaszewki i szwy no i nastepnie wykoncz czyli podłożenie tez oczywiscie zaprasowane niestety nie jestem wstanie pokazac co masz pokolei robic KUP BURDE TO SIE NAPRAWDE OPŁACA!!
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za pomoc mam nadzieję ze jednak mi sie uda coś zmajstrować. POmocne wskazówki serdecznę dzieki
ehhh oby się udało
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ehhh oby się udało