|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcę schudnąć 20 kg. Ile mi to zajmie i co powinnam robić?
Witam!
![]() Z góry zaznaczę, że jestem nowicjuszką i dopiero zagłębiam się w tajniki dietetyczne i różne rodzaje ćwiczeń. Sprawa wygląda tak: Dziś zważyłam się i wyszło mi 61, 5 kg. Mam 172cm wzrostu. Mam 17 lat. Chcę schudnąć. Problem w tym, że nie wiem jak to zrobić. Najbardziej wkurza mnie to, że robi mi się podwójny bod bródek i wszystko osadza mi się na brzuchu. Ogólnie chciałabym schudnąć "na całości", ale chciałabym się skupić na konkretnych partiach. Zalezy mi, zeby wysmuklić i wymodelować nogi, wysmuklić brzuch (wyrzeźbić talię), i wysmuklić ręce. Przy okazji fajnie by było gdybym mogła ćwiczyć plecy, bo strasznie się garbię. Myślę, że wynika to po części z tego, że mam niezbyt długie nogi, ale jestem długa od pasa w górę. Wydaje mi się, że po części dlatego się garbię. Ale muszę tez niestety przyznać, że mam bardzo słabe mięśnie ramion, pleców. Po prostu moje plecy są chyba zbyt słabe i dlatego mnie gnie do przodu i się garbię... Oczywiście zdaje sobie sprawę, że bez ćwiczeń się nie obędzie. Bardzo lubię biegać. Na plecy wiem, że dobre jest pływanie, ale nie lubię pływać. Później trzeba się suszyć... Ale słyszałam też, że bieganie jest dobre na plecy. Nie wiem czy to prawda... Jak na razie od niedawna biegam codziennie rano. Już widzę niewielkie efekty. Troche lepsze samopoczucie i troszke schudłam. Chciałabym schudnąć ok. 15 kg czyli zejść z 60kg na 45kg lub jeszcze lepiej 40kg. Chciałabym, żeby to moje bieganie przynosiło jakieś efekty... Zastanawiam się więc: Ile powinnam biegać dziennie i przez jaki czas? Jakie dodadkowe ćwiczenia na ręce, nogi i brzuch? Czego nie jeść a co jeść? Z góry dzięki za wszytskie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę schudnąć 20 kg. Ile mi to zajmie i co powinnam robić?
Cytat:
![]() Sądząc po wadze i wzroście, jesteś szczupła. Twój najniższy próg prawidłowej masy ciała to ok 52 kg. Gdybyś ważyła 40 kg to nie byłoby Ciebie wcale widac ![]() ![]() Może Twoje koleżanki tyle ważą i Ty też byś chciała?? Jesteś wysoka, taka waga to znaczna niedowaga ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
właśnie skąd ten pomysł na 40 kg?! ja ma 155 i tyle nie ważę (chociaż może powinnam z 48),a wcale aż tak strasznie gruba nie jestem ! ten wątek nadaje się do kategorii "w krzywym zwierciadle odchudzania".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
[1=05d9ca2c0c078c3132aa5fa 0d4deb96aed243284_5f5c01b d3eb90;19459379]właśnie skąd ten pomysł na 40 kg?! ja ma 155 i tyle nie ważę (chociaż może powinnam z 48),a wcale aż tak strasznie gruba nie jestem ! ten wątek nadaje się do kategorii "w krzywym zwierciadle odchudzania".[/QUOTE]
Mogę dodać tylko że też tak sądzę! Ktoś powinien zainteresować się tą nastolatka. Gdzie rodzice? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja na Twoim miejscu poszłabym do psychiatry
![]() 40kg to waża dziewczynki w 3klasie szkoły podstawowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moja córka ma 13 lat i waży 45 kilo.Jest śliczną, szczupłą nastolatką.
Coś jest z Tobą nie tak to są zapędy na anoreksję moja droga ![]()
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny szkoda waszych nerwów ,przecież to czysta prowokacja
![]()
#8 |
Przyczajenie
|
Pewnie prowokacja, albo też zwykła nieświadomość, no nie wiem.
Twoja masa ciała jest całkowicie normalna, nie trzeba nic zmieniać! Zacznij biegać skoro to lubisz, ale biegaj dla czystej przyjemności czy rozładowania stresu ale jedz przy tym normalnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.