|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pudełko Na Listy
Przejrzałam to forum i niestety nie znalazłam podobnego wątku. Być może przeoczyłam, jeśli tak to proszę o skierowanie na odpowiedni wątek i przepraszam za zawracanie głowy:P
No, ale jak łatwo sie domyślić chodzi mi o pudełko na listy...zastanawiam się jak takowe zrobić...musi być pojemne, bo dostaję masę listów(zajmuję się penpalingiem) no i musi być takie żeby koperty się w nim jakoś logicznie i chronologicznie dało układać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pudełko Na Listy
ja tam proponuje zrobic Ci z grubego kartonu pudełko, przyozdobic ladnie i lux
![]() P.S co to penpaling ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Fajny ten penpaling
![]() Planuję zrobić karton, ozdobić go dekupażem, a w roli przegródek powstawiać w ten karton mniejsze kartoniki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no własnie na dłuzsza mete wstązeczki i gumeczki sie nie sprawdzaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A moze gdzies znajdziesz takie drewniane pudlo . Tam mozna powsadzac kartony np
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
na allegro i w drewnianej dolinie i w innych sklepach z rekodziełem można nabyć takie drewniane skrzynki, albo pojemne drewniane kuferki.
możesz tez np. pomalować czy przyozdobić skrzynke np. po owocach a w srodku porobić przegródki ze sklejki czy z kartonu alfabetycznie albo wg adresatów czy jak tam sobie uwazasz ![]() chociaz jeżeli dostajesz tych listów faktycznie całe masy to może powinnaś kupić sobie taka małą szafkę-kartoteke biurową, w sklepie z meblami biurowymi lub ikei i pomalowac ją, zdekupazować, czy coś ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mi najbardziej podoba sę pomysł z dużym pudłem/kartonem/skrzynią i przegródkami w niej.
A - jeśli mogę spytać - skąd bierzesz adresy do takich osób? Jest jakaś baza czy coś? Bo jachciałąm też zacząć z kimś pisać (z kimś poza kuzynką ;/), ale nie mam adresów ![]() Pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja niestety także trzymam listy w pudełku po butach. pachnie w nim wiśniami, bo schowałam tam świeczkę o takim zapachu. a co do "poznawania" osób listownie, to pamiętam, że gdy miałam jakieś 11lat napisałam do gazety dla dzieci ogłoszenie, że poszukuję osób, które z chęcią będą ze mną korespondować. udało się. dostałam kilkanaście listów. a do dnia dzisiejszego czasami pisuję z jedną dziewczyną w moi mwieku. pozostałe osoby, z którymi korespondowałam to ludzie poznani w internecie, z którymi wcześniej spotkałam się na żywo.
a wracając do tematu: mam w planach zrobić ładne pudełko na listy ale też za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. chyba wyszukam gdzieś wielkie pudło, albo kuferek. zawsze chciałam mieć kuferek (: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
chetnie powiem skad brac adresy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.