|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ile czasu potrzeba na makijaż+fryzurę?
Dziewczyny moze wiecie. Ślub mam o 13-stej. Salon wirażu ma wolny godz. 10. Pani twierdzi, że w 1,5 godz. zdąrzą mnie umalować i uczesać. Czy to wykonalne, czy raczej szukać gdzie indziej? Boje się ze będę potem latać jak wsciekła:/
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ile czasu potrzeba na makijaż+fryzurę?
Moj makijaż robiony był dobra godzine, fryzura takze dobrą godzinę.
Z tym, że musze zaznaczyć, ze fryzure miałam nie upinaną, włosy proste rozpuszczone, tylko z tyłu 3 małe warkoczyki mocno splecione by wpiąc welon. Tak więc nie wiem jak by to trwało z robieniem jakiegoś mocno skomplikowanego koka. Fryzura moja była robiona następująco: mycie, odzywka uaktywniająca kolor, wałki, suszenie pod maszyną, zdjęcie walków, naciąganie szczotką, prostowanie prostownicą, zaplecenie warkoczyków, ułożenie końcowe, utrwalenie. Koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja fryzure mialam robiona ponad godzine - krotkie wlosy wiec tylko mycie i ukladanie i przyczepienie ozdob. mysle ze zrobienie upiecia moze trwac jeszcze dluzej. makijaz tez kolo godziny. moze jesli robisz wszystko w jednym miejscu beda cie malowac i czesac jednoczesnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Też stwierdziałm, że to za mało czasu i zapisałam sie gdzie indziej. Będę miała przynajmniej czas na spokojnie na wszystko. Jestem umówiona na 8. Najpierw mi zrobią fryzurkę, potem makijaż. W międzyczasie uczeszą moją mamę. I tak przynajmniej bez pośpiechu zdąrzę ze wszystkim.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak Kejcik popieram
![]() ![]() Ja np. ubierałam się sporo przed czasem ale bardzooo dobrze bo okazało sie ze warto jeszcze wyprobowac upiecie trenu, co zajeło nam ok. 15 minut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nio to się teraz zaczęłam stresować! U mnie też twierdzą że zdążą w 1,5 h z makijażem i fryzurką. Z tym że fryzurka już bez mycia, a wszystko poprzedzone próbami więc może jednak im się uda. Oby, bo na zmianę salonu, to już za późno!!!!!!1
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
U mnie fryzura to była 1h (z tym, że fryzura była prosta, nieupinanana) i makijaż też 1 h.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
u mnie fryzura to było 40 min. makijaż 1h. Zdążysz, jeśli to jest w jednym miejscu, nie będzie problemu. Zrób sobie próbę, będziesz spokojniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.