temat maturalny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-10, 13:51   #1
esolinka
Zadomowienie

Exclamation

temat maturalny

Hej, wybrałam sobie taki temat: W KRĘGU ONOMASTYKI - NAJPOPULARNIEJSZE IMIONA OSTATNICH LAT; ŹRÓDŁA POPULARNOŚCI; ZNACZENIE IMION. Dziewczyny, jak sądzicie co tam można napisać (tak dokładnie) Bardzo podoba mi sie ten temat, ale w ogóle nie mam pomysłu na napisanie czego kolwiek. Prosze pomóżcie.
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 13:54   #2
Amanda:)
Zadomowienie

Dot.: temat maturalny

Skoro nie masz pomysłu to trzeba było wziąć inny temat a nie " bo mi się podoba".

Amanda:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 13:54   #3
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

kochanie wybacz gruboskórność ale..za mnie nikt matury nie pisał ani nie zdawał ustnie, więc proszę- pomyśl troszkę,poświęć czas..
niegdyś matura to był "egzamin dojrzałości" a nie sądzę aby tekst :
Cytat:
Bardzo podoba mi sie ten temat, ale w ogóle nie mam pomysłu na napisanie czego kolwiek.
poświadczał Twoją gotowość maturalną
może było wybrać temat na którym się znasz, bądź cofnąć się do 1ej klasy liceum?
pozdrawiam
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 13:56   #4
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

.
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć

Edytowane przez kariera85
Czas edycji: 2006-09-10 o 13:57 Powód: dubel..
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 13:56   #5
Lovisa
Zakorzenienie

Poszukaj ksiązek w bibliotece. Nie rozumiem, jak można sobie wybierać temat, jesli nie ma sie pojęcia, co napisać To jak chcesz zdać maturę?
Poza tym, nie odrabiamy prac domowych, poczytaj regulamin.
I wysil się troche albo zmień temat. Po prostu.
Stary 2006-09-10, 14:02   #6
BaByCaKe
Zadomowienie

Też nie rozumiem. Wiele tematów mi się podobało, ale to nie był "mój konik" więc się za nie nie brałam.
Wybrałam i tak taki, o którym mało kto miał pojęcie, zaskoczyłam pozytywnie komisje i mam 20 pkt. Temat to była moja pasja, coś w co wgłębiałam się od gimnazjum, coś co było częścią mnie. Dlatego komisja nie mogła mnie zaskoczyć pytaniami, albo większą wiedzą ode mnie.
Stary 2006-09-10, 14:07   #7
mitusia
Rozeznanie

czesto wlasnie na takich tematach ludzie sie wykladaja, u mnie bylo cos o grafitti, o imionach , nazwiskach, reklamach itp ludzie wybierali to myslac ze jest to fajne i latwiutkie, okazywalo sie calkiem inaczej bo albo zdawali z ledwoscia albo wogole ...

(\__/)
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mitusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-10, 14:09   #8
esolinka
Zadomowienie

Zakłądając ten wątek miałam na myśli dziewczyny, które wybrały sobie taki sam temat jak ja! Chodzi mi o dzielenie się informacjami na ten temat! Ja już pare znalazłam i proszę Was nie róbcie ze mnie idiotki bo nią nie jestem! A poza tym nie prosze Was o NAPISANIE tej pracy więc nie wiem o co wam chodzi!
Stary 2006-09-10, 14:12   #9
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
Zakłądając ten wątek miałam na myśli dziewczyny, które wybrały sobie taki sam temat jak ja! Chodzi mi o dzielenie się informacjami na ten temat! Ja już pare znalazłam i proszę Was nie róbcie ze mnie idiotki bo nią nie jestem! A poza tym nie prosze Was o NAPISANIE tej pracy więc nie wiem o co wam chodzi!
Spoko
Tylko trzeba bylo to podkreślić, że chodzi Ci o dziewczyny, które wybrały ten sam temat co Ty. Chyba wiekszość z Wizażanek jednak nie czyta w Twoich myślach.
Nie krzycz, te wykrzykniki po każdym zdaniu są straszne
Stary 2006-09-10, 14:15   #10
esolinka
Zadomowienie

Moze źle napisałam, że WYBRAŁAM sobie ten temat - mogłam napisać, że się nad nim zastanawiam tak jak nad 20 innymi. Sorry za te wykrzykniki.
Stary 2006-09-10, 14:20   #11
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, wybrałam sobie taki temat: W KRĘGU ONOMASTYKI - NAJPOPULARNIEJSZE IMIONA OSTATNICH LAT; ŹRÓDŁA POPULARNOŚCI; ZNACZENIE IMION. Dziewczyny, jak sądzicie co tam można napisać (tak dokładnie) Bardzo podoba mi sie ten temat, ale w ogóle nie mam pomysłu na napisanie czego kolwiek. Prosze pomóżcie.
Czarno na białym tu widać,że nie wiesz co napisać i prosisz o pomoc .
A potem się wypierasz.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 14:25   #12
Zadomowienie

Cytat:
Hej, Dziewczyny, jak sądzicie co tam można napisać (tak dokładnie) Prosze pomóżcie.
Chyba teraz to ty robisz z nas idiotki

Stary 2006-09-10, 14:27   #13
esolinka
Zadomowienie

Wcale się nie wypieram, gdyby tak było to w ogóle bym nie założyła tego wątku!
Stary 2006-09-10, 14:31   #14
esolinka
Zadomowienie

Kurcze nie wiedziałam, że jeden wątek meże zrobic tyle szumu. TAK założyłam go bo chciałam zrobic z Was idiotki! Pasuje?
Stary 2006-09-10, 14:32   #15
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
TAK założyłam go bo chciałam zrobic z Was idiotki! Pasuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-10, 14:33   #16
Zadomowienie

Spokojnie
My poprostu nie odrabiamy prac domowych a tym bardziej prac maturalnych więc raczej nikt tu Ci nie pomoże.

Stary 2006-09-10, 14:38   #17
BaByCaKe
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jak sądzicie co tam można napisać (tak dokładnie) Bardzo podoba mi sie ten temat, ale w ogóle nie mam pomysłu na napisanie czego kolwiek. Prosze pomóżcie.
To się zdecyduj wreszcie. Bo jak każdy napisał co myśli, to Ty nagle zmieniasz już ton (już tak ładnie nie prosisz ) i co więcej odwracasz kota ogonem.
Poza tym nie musisz zakładać o tym wątku (jakże mylnego dla wszystkich) wystarczyło wejść na maturzystki 2007 i się tam dogadać z dziewczynami.

A na przyszłośc precyzuj co chcesz, a nie piszesz co innego, niż chciałabyś dostać.
Stary 2006-09-10, 14:38   #18
esolinka
Zadomowienie

Jejciu Dziewczyny, przecież ja nie chce żebyście coś za mnie robiły. (pewnie zaraz polecą cytaty) Poprosiłam tylko o pomysły jak nie mozecie mi pomóc to trudno. Nie chce sie z nikim kłócić!
Stary 2006-09-10, 14:40   #19
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie wiedziałam, że jeden wątek meże zrobic tyle szumu. TAK założyłam go bo chciałam zrobic z Was idiotki! Pasuje?
Rozumiem, że nastolatki są nerwowe, ale może rozładuj swoje skoki hormonów gdzie indziej, zamiast obrażać nas, tylko dlatego, że nikt cię nie wyręczył. Rozgoryczenie? No cóż. Nie kupuję historyjki o dzieleniu się informacjami, bo pierwszy post wyraźnie sugeruje jakie miałaś oczekiwania. A że nikt nie jest na tyle naiwny, usiłujesz nam wmówić teraz coś innego. Nadal polecam bibliotekę, od samodzielnego zbierania materiałów i ciężkiej pracy nikt jeszcze nie umarł (chyba).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-10, 14:41   #20
Zadomowienie

Cytat:
Jejciu Dziewczyny, przecież ja nie chce żebyście coś za mnie robiły. (pewnie zaraz polecą cytaty) Poprosiłam tylko o pomysły jak nie mozecie mi pomóc to trudno. Nie chce sie z nikim kłócić!
Właśnie nie możemy
A od pomysłów jesteś ty, między innymi dlatego piszesz tą maturę żeby się nimi wykazać.
Powodzenia w pisaniu pracy

Stary 2006-09-10, 15:04   #21
haallka
Wtajemniczenie

oj sie narobilo... ja powiem od siebie tyle ze prace z onomastyki sa trudne i nudne, opieraja sie na zestawieniach, statystykach i tabelach, jestem po polonistyce i pare takich pisalam, jesli mozesz to zmien na tradycyjny temat maturalny oparty na lekturach szkolnych... dobrze Ci radze udzielam korepetycji przedmaturalnych i wychodzi mi na to, ze, takich prac latwiej sie broni
haallka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 15:13   #22
esolinka
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź. Własnie się tak zastanawiałam czy ta praca nie będzie trudna, skoro tak mówisz to mam jeszcze inne na oku.
Stary 2006-09-10, 15:41   #23
agatkaz88
Zakorzenienie

nie ma to jak miłe przyjęcie. Jejku przecież jej nie chodziło o to, żebysmy jej napisały tą pracę, a jedyni pomogły, nasuneły jakaś mysl gdzie może znaleśc na ten temat informacje ... ew odradziły. Nie rozumiem...czy trzeba odrazu naskakiwać na kogoś ? nie można normalnie po ludzku powiedzieć. eh.

esolinka : . temat wydaje sie być ciekawy . Jeżeli uważasz ze dasz sobie rade to bierz go.. jednak jeżeli już czujesz że to nie to , że trudno Ci bedzie szukać informacjii na ten temat to może jednak zrezygnuj z niego . O ile znajdziesz jakiś inny Ci odpowiadający.. mi się niestety żaden z moich tematów nie podoba , żadnego nie "czuje" . Trzymaj sie
Stary 2006-09-10, 15:57   #24
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaz88 Pokaż wiadomość
nie ma to jak miłe przyjęcie. Jejku przecież jej nie chodziło o to, żebysmy jej napisały tą pracę, a jedyni pomogły, nasuneły jakaś mysl gdzie może znaleśc na ten temat informacje ... ew odradziły. Nie rozumiem...czy trzeba odrazu naskakiwać na kogoś ? nie można normalnie po ludzku powiedzieć. eh.

esolinka : . temat wydaje sie być ciekawy . Jeżeli uważasz ze dasz sobie rade to bierz go.. jednak jeżeli już czujesz że to nie to , że trudno Ci bedzie szukać informacjii na ten temat to może jednak zrezygnuj z niego . O ile znajdziesz jakiś inny Ci odpowiadający.. mi się niestety żaden z moich tematów nie podoba , żadnego nie "czuje" . Trzymaj sie
Regulamin mówi,że zadań domowych nie odrabiamy.
Należy się z nim zapoznać-aby w przyszłości uniknąc takich sytacji .
A osoba,która pomaga w odrabianiu pracy-również świadomie łamie regulamin i tym samym naraża się na poniesienie konsekwencji.

Stary 2006-09-10, 16:03   #25
justyna_dt
Zakorzenienie

esolinko - daj sobie spokój z tym tematem. Rozumiem, że: albo jesteś baaardzo ambitna, albo po prostu temat Ci się spodobał. Jeżeli jest na zasadzie 'podobania' to zmień temat na taki, który opiera się na lekturach, które przerabiałaś/będziesz przerabiać - takie tematy też są ciekawe, choć często dość oklepane. Jeżeli natomiast jesteś ambitna i chcesz ... (kurde, zgubiłam słowo), no jakiś wyjątkowy temat, który nie będzie się powtarzał - najpierw sprawdź, ile informacji na ten właśnie temat jesteś w stanie znaleźć/zdobyć. Ja miałam na ustnej dosyć niespotykany temat (jako jedyna u mnie w LO ten wybrałam) - Rozwój i rola publicystyki od czasów odrodzenia do współczesności. Później trochę plułam sobie w brodę, że nie poszłam na łatwiznę, bo albo nie znajdywałam interesujących materiałów, albo znajdywałam byle jakie w nadmiarze. Spędziłam naprawdę sporo czasu nad pisaniem pracy (choć mogłam poświęcić go na co innego) i opłaciło się, bo zdałam ustną na 100% A publicystykę lubię od dawna, marzyło mi się dziennikarstwo (obiecnie dostałam się na polonistykę z angielskim). Zastanów się dobrze, żebyś potem nie żałowała straty czasu albo mało ambitnego tematu.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-10, 16:08   #26
haallka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Regulamin mówi,że zadań domowych nie odrabiamy.
Należy się z nim zapoznać-aby w przyszłości uniknąc takich sytacji .
A osoba,która pomaga w odrabianiu pracy-również świadomie łamie regulamin i tym samym naraża się na poniesienie konsekwencji.
nie odrabiamy to nie to samo co nie radzimy i nie pomagamy... czy tylko mi sie tak wydaje?
Stary 2006-09-10, 16:17   #27
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haallka Pokaż wiadomość
nie odrabiamy to nie to samo co nie radzimy i nie pomagamy... czy tylko mi sie tak wydaje?
Wyrwane z kontekstu ,pisałam wcześniej.

Stary 2006-09-10, 16:36   #28
haallka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Czarno na białym tu widać,że nie wiesz co napisać i prosisz o pomoc .
A potem się wypierasz.
w proszeniu o pomoc tez nie widze nic zlego... a kontekst Twoich wypowiedzi sie nie zmienil od poczatku tego watku...

ale nie o to mi chodzi... uwazam tylko ze doradzic mozemy i nawet powiinysmy skoro autorka watku o to prosi...

a nie znalazlam tu zadnego ukrytego przekazu typu: "napiszcie za mnie", co bez watpienia byloby sprzeczne z regulaminem...
Stary 2006-09-10, 16:41   #29
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haallka Pokaż wiadomość
w proszeniu o pomoc tez nie widze nic zlego... a kontekst Twoich wypowiedzi sie nie zmienil od poczatku tego watku...

ale nie o to mi chodzi... uwazam tylko ze doradzic mozemy i nawet powiinysmy skoro autorka watku o to prosi...

a nie znalazlam tu zadnego ukrytego przekazu typu: "napiszcie za mnie", co bez watpienia byloby sprzeczne z regulaminem...
Prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz .
Zwłaszcza,że wszystko zostało wyjaśnione.
Jeśli chcesz pomóc ,to może skup się na tym właśnie-a nie na ciągłym polemizowaniu ze mną .
Ja swoje zdanie na ten temat już wypowiedziałam i dyskusję zakończyłam,a Ty ciągle się mnie czepiasz.

Stary 2006-09-10, 16:54   #30
skimos
Zakorzenienie

Powiem jedno: z mojej klasy (i z tego co wiem nawet szkoły) najlepiej na maturze ustnej wyszli Ci, którzy brali tematy które ich najbardziej interesowały, a nie takie co się podobają (np. ja jako jedna z nielicznych wzięłam temat językowy - Język Internetu i co? 20pkt ). Masz jeszcze czas na zmianę. Pomyśl, czy inny temat nie napełnia twojej głowy myślami twórczymi, czy na inny nie masz jakiegoś pomysłu. Bo uwierz mi, fajnych tematów jest dużo, ale fajnych na nie prac - mniej.
Pozdrawiam.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości