![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() temat maturalny
Hej, wybrałam sobie taki temat: W KRĘGU ONOMASTYKI - NAJPOPULARNIEJSZE IMIONA OSTATNICH LAT; ŹRÓDŁA POPULARNOŚCI; ZNACZENIE IMION. Dziewczyny, jak sądzicie co tam można napisać (tak dokładnie) Bardzo podoba mi sie ten temat, ale w ogóle nie mam pomysłu na napisanie czego kolwiek. Prosze pomóżcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: temat maturalny
Skoro nie masz pomysłu to trzeba było wziąć inny temat a nie " bo mi się podoba".
#3 | |
Wtajemniczenie
|
kochanie wybacz gruboskórność ale..za mnie nikt matury nie pisał ani nie zdawał ustnie, więc proszę- pomyśl troszkę,poświęć czas..
niegdyś matura to był "egzamin dojrzałości" a nie sądzę aby tekst : Cytat:
może było wybrać temat na którym się znasz, bądź cofnąć się do 1ej klasy liceum? pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
.
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2006-09-10 o 13:57 Powód: dubel.. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj ksiązek w bibliotece. Nie rozumiem, jak można sobie wybierać temat, jesli nie ma sie pojęcia, co napisać
![]() Poza tym, nie odrabiamy prac domowych, poczytaj regulamin. I wysil się troche albo zmień temat. Po prostu.
#6 |
Zadomowienie
|
Też nie rozumiem. Wiele tematów mi się podobało, ale to nie był "mój konik" więc się za nie nie brałam.
![]() Wybrałam i tak taki, o którym mało kto miał pojęcie, zaskoczyłam pozytywnie komisje i mam 20 pkt. ![]()
#7 |
Rozeznanie
|
czesto wlasnie na takich tematach ludzie sie wykladaja, u mnie bylo cos o grafitti, o imionach , nazwiskach, reklamach itp ludzie wybierali to myslac ze jest to fajne i latwiutkie, okazywalo sie calkiem inaczej bo albo zdawali z ledwoscia albo wogole ...
#8 |
Zadomowienie
|
Zakłądając ten wątek miałam na myśli dziewczyny, które wybrały sobie taki sam temat jak ja! Chodzi mi o dzielenie się informacjami na ten temat! Ja już pare znalazłam i proszę Was nie róbcie ze mnie idiotki bo nią nie jestem! A poza tym nie prosze Was o NAPISANIE tej pracy więc nie wiem o co wam chodzi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba bylo to podkreślić, że chodzi Ci o dziewczyny, które wybrały ten sam temat co Ty. Chyba wiekszość z Wizażanek jednak nie czyta w Twoich myślach. Nie krzycz, te wykrzykniki po każdym zdaniu są straszne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moze źle napisałam, że WYBRAŁAM sobie ten temat - mogłam napisać, że się nad nim zastanawiam tak jak nad 20 innymi. Sorry za te wykrzykniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem się wypierasz. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wcale się nie wypieram, gdyby tak było to w ogóle bym nie założyła tego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kurcze nie wiedziałam, że jeden wątek meże zrobic tyle szumu. TAK założyłam go bo chciałam zrobic z Was idiotki! Pasuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Spokojnie
![]() My poprostu nie odrabiamy prac domowych a tym bardziej prac maturalnych więc raczej nikt tu Ci nie pomoże.
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym nie musisz zakładać o tym wątku (jakże mylnego dla wszystkich) wystarczyło wejść na maturzystki 2007 i się tam dogadać z dziewczynami. A na przyszłośc precyzuj co chcesz, a nie piszesz co innego, niż chciałabyś dostać.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jejciu Dziewczyny, przecież ja nie chce żebyście coś za mnie robiły. (pewnie zaraz polecą cytaty) Poprosiłam tylko o pomysły jak nie mozecie mi pomóc to trudno. Nie chce sie z nikim kłócić!
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A od pomysłów jesteś ty, między innymi dlatego piszesz tą maturę żeby się nimi wykazać. Powodzenia w pisaniu pracy ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
oj sie narobilo... ja powiem od siebie tyle ze prace z onomastyki sa trudne i nudne, opieraja sie na zestawieniach, statystykach i tabelach, jestem po polonistyce i pare takich pisalam, jesli mozesz to zmien na tradycyjny temat maturalny oparty na lekturach szkolnych... dobrze Ci radze udzielam korepetycji przedmaturalnych i wychodzi mi na to, ze, takich prac latwiej sie broni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź. Własnie się tak zastanawiałam czy ta praca nie będzie trudna, skoro tak mówisz to mam jeszcze inne na oku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nie ma to jak miłe przyjęcie. Jejku przecież jej nie chodziło o to, żebysmy jej napisały tą pracę, a jedyni pomogły, nasuneły jakaś mysl gdzie może znaleśc na ten temat informacje ... ew odradziły. Nie rozumiem...czy trzeba odrazu naskakiwać na kogoś ? nie można normalnie po ludzku powiedzieć. eh.
esolinka : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy się z nim zapoznać-aby w przyszłości uniknąc takich sytacji ![]() A osoba,która pomaga w odrabianiu pracy-również świadomie łamie regulamin i tym samym naraża się na poniesienie konsekwencji.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
esolinko - daj sobie spokój z tym tematem. Rozumiem, że: albo jesteś baaardzo ambitna, albo po prostu temat Ci się spodobał. Jeżeli jest na zasadzie 'podobania' to zmień temat na taki, który opiera się na lekturach, które przerabiałaś/będziesz przerabiać - takie tematy też są ciekawe, choć często dość oklepane. Jeżeli natomiast jesteś ambitna i chcesz ... (kurde, zgubiłam słowo), no jakiś wyjątkowy temat, który nie będzie się powtarzał - najpierw sprawdź, ile informacji na ten właśnie temat jesteś w stanie znaleźć/zdobyć. Ja miałam na ustnej dosyć niespotykany temat (jako jedyna u mnie w LO ten wybrałam) - Rozwój i rola publicystyki od czasów odrodzenia do współczesności. Później trochę plułam sobie w brodę, że nie poszłam na łatwiznę, bo albo nie znajdywałam interesujących materiałów, albo znajdywałam byle jakie w nadmiarze. Spędziłam naprawdę sporo czasu nad pisaniem pracy (choć mogłam poświęcić go na co innego) i opłaciło się, bo zdałam ustną na 100%
![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie o to mi chodzi... uwazam tylko ze doradzic mozemy i nawet powiinysmy skoro autorka watku o to prosi... a nie znalazlam tu zadnego ukrytego przekazu typu: "napiszcie za mnie", co bez watpienia byloby sprzeczne z regulaminem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zwłaszcza,że wszystko zostało wyjaśnione. Jeśli chcesz pomóc ,to może skup się na tym właśnie-a nie na ciągłym polemizowaniu ze mną ![]() Ja swoje zdanie na ten temat już wypowiedziałam i dyskusję zakończyłam,a Ty ciągle się mnie czepiasz. ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Powiem jedno: z mojej klasy (i z tego co wiem nawet szkoły) najlepiej na maturze ustnej wyszli Ci, którzy brali tematy które ich najbardziej interesowały, a nie takie co się podobają (np. ja jako jedna z nielicznych wzięłam temat językowy - Język Internetu
![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.