|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak zrobic maseczke z alg?
Mam pytanie związane z algami. Czy da się zrobić w jakiś sposób maseczkę z żywych alg? Hoduje je w domu, i pomału robi sie ich za dużo, a dzielić już tez nie ma komu. Zastanawiam się czy można je jakoś wysuszyć, sproszkować, a potem zrobić sobie jakąś maseczkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobic maseczke z alg?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a jakie to algi? niektore nie są wykorzystywane w kosmetyce , bo zawierają składniki , które ne pownne być w maskach.ogólnie można byłoby zrobić uwzględniając oleje roslinne, emulgatory, woski, witaminy, inne subst aktywne, hydrolaty na przykład... algi (o ile są dobre) tutaj pełniłyby rolę także zagęszczacza czyli z tego moznaby było potencjalnie zrezygnować. jeśli robiłabyś co 10 dni około maskę na nowo możnaby takze zrezygnować z kosmerwantu.
podaj nazwę algi bo ogólnie jeśłi nada sie (poproszę także o troszkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie mozna zrobic tez prosciej ale jak ma sie do dyspozycji taki skladnik to juz lepiej jak jest to zrobione porzadnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
sa to algi hodowlane, tzw. krysztalki. nie wiem czy o taka odpowidz chodzilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a te algi nei rozwijaja sie czasem w wodzie z cukrem>? te kryształki japońskie teroterycznie można stosować na skórę, ale o jaką odpowiedz Ci chdoziło ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Równiez zajmuje sie hodowla alg od przeszło dwóch lat. Maseczki z kryształków japońskich?
Ja robie to tak: pół szklanki alg ubijam ubijaczka metalową do ziemniaków. Jak juz jest jednolita papka daje na sitko zeby woda obciekła bo inaczej nie beda sie trzymac na twarzy. Nakładam je (nad umywalką) na buźke łyzeczką plastikową - tak najłatwiej. ściągam po 45minutach ![]() Można też zrobić guam: nałożyc algi na brzuch (mozna też na uda) i owinąć sie folia spożywczą a nastepnie folia aluminiową i pod kocyk na godzinke albo dwie. Efekt- wyszczuplajacy, ujedrniajcy, oczyszczajacy. Looknij na ta stronke: http://www.algi.hdwao.aplus.pl/index.php Poza tym na wizazu jest kilka podobnych wątków ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
emilia1, tak tak.. chodzilo mi wlasnie o taka odpwoeidz.. tylko troche zle odpisalam.. ze stwierdzeniem "nie wiem czy o taka odpowiedz ci chodzilo" chcialam wyrazic ze nie wiem czy dobrze odpowiedzialam na Twoje pytanie co do nazwy alg
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.