|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() sto kilo
Witam, mam na imię Patrycja i mam 18 lat oraz... ważę blisko 100 kilogramów.
Jestem obiektem kpin "koleżanki" mówią na mnie krówka a chłopaki obrzucają obelgami dotyczącymi mojej pupy to jest żenujące! nie wiem co robić próbowałam wszystkiego diet ćwiczeń jogi... jestem już wyczerpana walką z moją ciągle powiększającą się tuszą ale ten ostatni raz chce spróbować. Znacie jakieś rewelacyjne diety? ale takie żebym jeszcze wrzucała coś do żołądka bo jestem uczulona na głód : (( pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: sto kilo
zacznij od małych kroczków. wyrzuć z diety słodycze, zmniejsz posiłki o połowę lub zredukuj liczbę zjadanych dziennie kalorii, chodź na spacery, ruszaj się
jest też drugie wyjście...pokochaj siebie! ![]() trzymam kciuki Patka ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
może i masz racje! niektórym podobają się duże kobiety może trafie na takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z koleżanką wyżej
![]() A co do Twojego stwierdzenia, że masz już dosyć ciągle powiększającej się wagi... jesz po prostu więcej i tyjesz, czy starasz się ograniczać, a mimo to ciągle tyjesz? Jeżeli jest to opcja druga to polecam przebadanie się na tarczycę. Z tego co pamiętam bezpodstawny wzrost wagi jest objawem niedoczynności tarczycy (albo nadczynności-wybacz, nie pamiętam.)
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram ![]() Jeśli chcesz zrzucić zbednę kg tak naprawde to rób to z głową. Powoli i systematycznie a osiągniesz swój cel. Sama miałam kiedyś 79kg a teraz utrzymuje się na poziomie 67 i powoli próbuje schodzić jeszcze w dół ![]() Jeśli potrzebujesz wsparcia i wygadania się to pisz, ale nie poprzestawaj tylko na tym. Samym użalaniem się nic nie zdziałasz niestety. Zacznij się więcej ruszać. Zamiast windy wybieraj schody, tam gdzie możesz to idź a nie jedź, jak masz czas to wyjdź na spacer, poćwicz nawet przed tv (nie tylko jeść można przed nim ale też ćwiczyć) a przede wszystkim zacznij się zdrowo odżywiać. Zrezygnuj ale tak naprawde z fast-foodó, słodyczy, białego pieczywa ![]() ![]() No i nie rób sobie żadnych pożegnań z zakazanym jedzeniem ![]() Chcesz zacząć to od razu ![]() Jest tu naprawde masa dziewczyn które się odchudzają, ale dla siebie bo to jest najważniejsze. Rób to dla samej siebie a nie bo ktoś coś mówi, obraża... Tacy już są ludzie że najpierw mówią potem myślą ![]() Także pomyśl czy naprawde chcesz schudnąć i do dzieła. Tyle mamy tu wątków że napewno sobie któryś upatrzysz i bez problemu możesz pisać, czytać i przekonać się że troche wyrzeczeń, więcej ćwiczeń a naprawde waga i cm zaczną lecieć w dól ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
masz rację, w takich przypadkach mogłaby pomóc jakaś dieta niskowęglowodanowa, można sporo jeść, nie jest się głodnym, a waga leci w dół. na pewno musisz wywalić z diety cukier i raczej pozbyłabym się też chleba, bułek. jedz dużo warzyw, a do tego białko, czyli jajka, mięso. trochę świeżych owoców, powinno pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
będzie chodzić głodna, no, w przypadku takiej wagi i chęci schudnięcia trochę wysiłku jednak chyba się opłaci :P
uczucie głodu na mniejszą wartość niż jej satysfakcja i efekt który da odchudzanie
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wysiłkiem będzie ułożenie prawidłowej diety (Asiaczek już dobrze o tym wspomniała), a nie głodzenie się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To że ktoś odchudza się ze 100 kg, a nie z 60, to nie oznacza że ma nagle się głodzić, bo przecież to wstyd, żeby tyle ważyć i jeszcze jeść
![]() praptak polecam na początek ułożenie jadłospisu tak, żeby było 5 małych posiłków, w każdym jakieś warzywo i/lub owoc. Zrezygnuj z prostych i szybkich kanapek jako przekąsek czy kolacji, na rzecz serka wiejskiego, jogurtu z otrębami, sałatki z kurczakiem. Zamień biały chleb, ryż i makaron na brązowy. Zaprzyjaźnij się z piersią z kurczaka i indyka, chudymi polędwiczkami wieprzowymi i piecz je lub gotuj, zamiast smażyć ![]() ![]() ![]() No i ruch oczywiście ![]() Powodzenia! P.S. I oczywiście napisz tu swój przykładowy jadłospis, bo takie radzenie w ciemno jest trudne ![]() Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-02-03 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem Twojego postu
![]() ![]() ![]() ![]() Według mnie (i mojej dietetyczki), 2 małe kromki pełnoziarnistego chleba i szklanka makaronu razowego dziennie to porcja odpowiednia i nie powodująca tycia. A co do przetworzonego świństwa - uważasz że serki wiejskie są be? A lepsze są według Ciebie wysokobiałkowe piersi z kurczaka napakowane antybiotykami i hormonami wzrostu? ![]() Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-02-04 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Nóż mi się w kieszeni otwiera od tej antykurczakowej propagandy... Pomyśl dwa razy nim znów takie coś napiszesz. Na antybiotyki jest karencja, a hormony wzrostu w tuczu kurcząt są zakazane w UE.
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
tak tak, znam ja te "dietetyczki", niejedna moja koleżanka się z nimi odchudzała i skończyła z rozwalonym metabolizmem i mega efektem jojo, nie wspominając o tym, że non stop była głodna. wszystkie one proponują diety głodowe oparte na chlebie i nabiale
![]() ![]() a to, że dieta "musi" zawierać chleb i makaron to już w ogóle idiotyzm stulecia, nigdzie nie jest powiedziane, że musisz jeść pszenicę, wręcz odwrotnie, większość ludzi po tym tyje i puchnie Edytowane przez _Asiaczek_ Czas edycji: 2013-02-05 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
większość kobiet stosuje dietę niskokaloryczną, wysokowęglową i niskotłuszczową i na tym uda się chwilowo oszukać organizm. sama to stosowałam,ale zrozumiałam swoje błędy, organizm kobiety potrzebuje tłuszczu do wytwarzania hormonów, ja przez durne diety straciłam okres i wymagam teraz leczenia. nie popełniajcie tego błędu. poprzez głodowanie organizm zacznie wyłączać najmniej potrzebne do przeżycia układy, czyli hormony, rozrodczość, tarczycę itp. nie bójcie się białka i tłuszczu, poprzez stosowanie dużych ilości węgli się tyje, bo za każdym razem jak jecie węgle, organizm produkuje insulinę,a INSULINA JEST HORMONEM ODPOWIEDZIALNYM ZA TWORZENIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ. dlatego trzeba je jeść z umiarem, głównie warzywa i trochę świeżych owoców. jedząc białko i tłuszcze, zjecie i tak mniej, bo one sycą na długo,a po węglach jest się non stop głodnym. na pewno tego doświadczyłyście i po co polecać to innym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.