|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta punktowa.
W ostatnim czasie niestety troszkę przytyłam i teraz chcialabym wziąść się za siebie i zrzucić zbędne kilogramy.Wiem,że nie bedzie to zbyt łatwe,gdyz bardzo lubię słodycze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta punktowa.
moze poszukaj tutaj www.dieta.pl
nie wiem czy jest tam akurat ta, ktorej szukasz, ale moze znajdziesz jakas inna, odpowiednia dla siebie powodzenia!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a ja juz przeszło 2 tygodnie bez słodyczy!!! Boshe jak ja to robie hehe i po co mi to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A co to jest ta dieta punktowa??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
czy to nie jest przypadkiem dieta wysokobialkowa?
![]() ![]() ![]() chudniesz bo organizm czerpie energie z odlozonego tluszczu, a nie z weglowodanow - bo po prostu ich nie dostarczasz. to tak jakby inna droga "spalania" tluszczu. po prostu ktos rozpisal produkty ze wzgledu na ich zawartosc i to cala dieta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Post pod postem!
Jest to dieta oparta o plan punktów. Codziennie mamy do dyspozycji określoną ilość punktów w zalezności od ciężaru ciała:
do 70 kg - to dzienna ilość punktów dla Ciebie to 18; 71-80 kg - 20 punktów; 81-90 kg - 22 punkty; 91-100 kg - 24 punkty; wiecej niż 100 kg - 26 punktów. Nie liczysz kalori tylko te punkty. Oto 6 podstawowych zasad tej diety: 1 - urozmaicone posiłki, 2 - dwa razy dziennie jesz produkty bogate w wapń, 3 - pięć porcji owoców i warzyw dziennie, 4 - stosujesz tłuszcz roslinny, 5 - możesz pozwolić sobie na alkohol i słodycze - tygodniowo do 14 punktów, 6 - pij od 1,5 do 2 l płynów dzienie. cos takie znalazlam ![]() Punkty wyliczamy na podstawie wartości kalorycznej i zawartości tłuszczu obliczone są punkty każdego produktu: (kcal:60) + (tluszcz:9) = punkty Liczy się w 100g produktu, a potem odpowiednio mnoży przez ilość. Na przykład: Jogurt naturalny Bakomy w 100g zawiera 66kcal i 3g tłuszczu, więc: (66:60) + (3:9) = 1,1 + 0,3 = 1,4 punkta w 100g Ponieważ kubeczek zawiera 150 g, to trzeba przeliczyć: 1,4 + 0,7 = 2,1 punktu. czyli 2 pkt. http://www.biomedical.pl/uroda/odchu...chers-a66.html
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2006-09-20 o 21:10 Powód: Proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
w Shape bylo cos o tej diecie
![]() jeste to dieta tzw. "Straznikow Wagi" mysle, ze Gizmiatko chyba napisala juz wszystko ![]() ale mozesz odfjac sobie punkty za uprawianie sportu 30min: 3pkt za aerobik, pilates, jazde na nartach, rowerze, za gimnastyke 2pkt za joge 1,5 za marsz, kregle 1pkt za wolny spacer
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.