![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Opakowanie Meteorytów
Hej dziewczyny!Chciałabym kupić sobie puder w kulkach Guerlain Meteorites, ale zastanawia mnie jedna rzecz- dlaczego niektóre "puszki" sa ewidentnie wykonane z metalu i plastiku, natomiast niektóre wygladają, jakby "puszka" była wykonana z tekturki? Czy to mi się tylko wydaje? Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opakowanie Meteorytów
Opakowania meteorytów wykonane są z tektury
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pudełka meteorytow dostepnych w polsce są tylko i wylacznie wykonane z tekturki kredowej
![]() ![]() Mialam wersje beige chic i klasyczna(bez numerka) - wszystkie pelnowymiarowe,kupione w PL i w tekturowych puszkach. Mialam jeszcze mianiaturke i tylko ta byla w plastiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Anetko, Psycha, bardzo Wam dziękuję!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja mam ta wersje bez numerka ale nie jestem zadowolona, zapach jest okropny, jak pudry z bazarku ruskiego, mam juz na oku inne kuleczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuleczki są drogie i jakosci tych bazarkowych (moim zdaniem).. ale ich zapach mnie uzaleznil... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No właśnie, a jak z nimi jest jeśli chodzi o jakość? Bardzo rozświetlają? Kolor jest trwały i dyskretny (ładnie stapia się ze skórą) czy powstaje efekt raczej bazarowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Moderatorka z pazurem
|
No moze bazarowego efektu nie dają ale jak na swoją cenę to są marnej jakości, a zapach mnie poprostu odpycha....jak stara pudernica. Chociaz znam tez gorsze zapachy- ostatnio jechalam w korku za samochodzikiem ktory przewozil jakies nieswieze miecho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację,każda z nas jest inna i każdej odpowiada coś innego.Osobiście nie mam porównania z innymi,meteoryty to jedyne pudry w tej formie jakie kiedykolwiek miałam.Nie używałam nigdy słynnych APC.Może kiedyś spróbuję,na razie póki co pozostaję przy Guerlain ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Moderatorka z pazurem
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Guerlain w przeciwienstwie do APC pozostaje pol-transparentny, ladnie komponuje sie z podkladem i jesli "lekki"... pastelowe kulki APC maja dziwny zapach(chemiczny) i rozjasniaja podklad,dodatkowo wydają się byc "ciezkie"..same kulki w dotyku sa jak z "gliny",takie "niedosuszone"..
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mialam okazji jeszcze sprobowac wersji pink fresh i tutaj szczerze mowiac bym sie jednak znowu skusila...ale 33g to za duzo, szkoda mi kasy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja nie chce sie klocic ale dla mnie guerlain troche spadl na psy przez ten puder, w do tej pory kochalam ich na zaboj za cienie i khol
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
miałam Winter Radiance, użyłam jeden raz ( no może dwa) i doszłam do wniosku, że wyglądam jak upstrzona brokatem choinka - koszmar
![]() za to lubie wersje Beige Chic, jest duzo delikatniejsza, tez są drobinki, ale subtelniejsze i bez obaw uzywam na całą twarz ![]() piekne były kuleczki reflects de nacre ![]() ![]() http://makeupalley.com/product/helpf....asp/r=821755/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze niesamowicie fajne były Pluie de Nacres, czy jakos tak, wiem, że któraś z wizażanek je chyba miała i opisywała na forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
A jeśli chodzi o opakowania, to były dotąd trzy rodzaje:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Według mnie Winter Radiance nadaje się na całą twarz,nie przesadzając nie uzyska się efektu świetlistej choinki.Może odrobinę dodają rózowego odcienia ale bardzo delikatnie i świeżo w porównaniu z Pink Fresh,tych na cała twarz odradzam.Swoją drogą jestem ciekawa bardzo jakie w tym roku na zimę będą meteoryty
![]() ![]() PS.White Pearls bardzo chcę,ale obawiam się zakupów na aukcjach,tym bardziej,że do tej pory widziałam tam tylko pojedyńcze sztuki.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Noor - dziekuję za szczegółowe wyjaśnienia
![]() Madlaine - WIELKIE dzięki za link do tego fantastycznego zdjęcia!!! ![]() Psycha, Anetka- dziekuję za opinie!!!!!!! W takim razie chyba skusze się na Winter Radiance, a myślicie, że do opalonej cery bedą pasować? White Pearls chyba niewiele sie od nich różnią, z tego, co widzę na zdjęciach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Winter Radiance są "transparentne".. ale rozowy refleks na opalonej cerze.. ? Wydaje mi się ze sa przeznaczone dla bladych twarzy..
Na opalonej cerze ladnie sie prezentuje "złotko" ..czyli tutaj beige chic.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ekhem z tego wynika, że miałam błędne wyobrażenie o meteorytach.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to chodzi by nakładać wszystkie naraz,ale spokojnie,kolory są idealnie dobrane,zresztą na twarzy jako tako kolorów nie widać ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Winter Radiance tez nadaje się do miejscowego rozswietlania, ale nigdy nie otrzymasz takiego efektu jak w reklamach. Nie ma sensu moim zdaniem rozdzielac kulek.. ewentualnie mozna wyjąc kilka jednego koloru by dostosowac mieszanke do wlasnej karnacji. Ja np. wyciagnelam z wersji klasycznej wszystkie rozowe poniewaz potrzebowalam puder dla bladolicej..ale tak tez pozbylam sie polowy pudelka pudru. Przejdz sie do sklepu i pobaw sie testerem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ale jajka, po prostu nie przypuszczałam, że się wszystkie naraz miesza!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakos nie zachwycily winter radiance-pachna srednia pozatym uczulaja-uzylam je moze raz i leza-moim zdaniem przereklamowany produkt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
KWC
|
Cytat:
Powiem Ci, ze ja się własnie tak ciężko rozczarowałam efektem meteorytów, że szkoda gadać. Dorwałam wersję Pink Fresh i Beige Chic, wymieszałam pięknie i.. efekt zerowy ![]() jakbym przecierała twarz czystym pędzlem! No, może jak się mocno uparłam i prawie wcierałam w siebie ten pyłek z pędzelka to było widać delikatną, transparentną poświatę na skórze. No to wymieniłam się częścią ze znajomą, która ma wersję Mythic. Dorzuciła mi jednym słowem zielone i fioletowe meteoryty. W efekcie otrzymałam pachnący megamiks kolorystyczny, który i tak na buzi jest niewidoczny zupełnie ![]() Nie mogę zrozumieć tych achów i ochów nad tym kosmetykiem, niestety. Co nie zmienia faktu, że "kulkuję" się nim prawie codziennie. Dla zasady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.