|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bóle porodowe?
Witam!
szukałam czegos o bolach porodowych w wyszukiwarce ,ale neistety nie znalazłam, chodzi mi o bóle porodowe.jeśli jednak istnieje taki watek-proszę o przekierowanie mnie ![]() ostatnio podejrzewałąm że byłam w ciąży, testu nie zrobiłąm , ale wszystko wskazywało na to. przed wczoraj zaczely mnie strasznie bolec jajniki , ogólnie strasznie dół brzucha tak ze cała się zwojałam i przez chwilę krwawiłam ( nie była to miesiaczka). czy ja poroniłam? nic nie robiłam cięzkiego ![]() i czu bóle porodowe są mierzone bólami menstruacyjnymi? znaczy jak podczas okremu boli brzuch to poród będzie ciężki? niestety nie mam kogo o to zapytać , wiec proszę o odpowiedzi dziewczyny, które rodziły, a jeśłi zdublowałąm temat to przepraszam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bóle porodowe?
najlepiej byloby pojsc do gina.
czy bole okresowe oznaczaja ciezki porod? zdecydowaniei nie bo wtedy ja bez boli okresowych powinnam urodzic i tego nie zauwazyc a tak nie bylo -porod boli i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z paulą. Nie ma zależności między bólami porodowymi i miesiączkowymi. Ja się zwijałam co miesiąc a poród... taki sobie. Szybki i dało się przeżyć. W każdym bądź razie żadnego znieczulenia nie potrzebowałam. Jak masz plamienia nie w terminie okresu to idź do gina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Emilia najlepiej tak jak radzą dziewczyny pójść do ginekologa. I to jak najszybciej. Ja od zawsze mam mało bolesne miesiączki, no może pierwszy dzień troche boli, ale wezmę proszek i po sprawie, natomiast porodu wolę nie wspominać . Okropieństwo.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dzieuję Wam za odpowiedzi!!! boję się właśnie porodu:/
uszanowanie dla wszystkich Mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hmm, ciekawe porównanie, ja miesiaczkowych dolegliwosci nie miałam uciazliwych, piersi mnie zawsze bolały ale poród za to...
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli faktycznie jesteś w ciąży to taki przejściowy ból i krwawienie może towarzyszyć zagnieżdżaniu się zarodka. Nie ma co się przejmować ale to łatwo powiedzieć a gorzej zastosować...Proponuję wizytę u gina...
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
jesli mialoby to byc poronienie to trwaloby napewno z dobrych kilka godzin,nie przebiegloby to nagle z szybkim bolem musialbys cos odczuwac juz wczesniej jakies delikatniejsze skurcze i nawet male plamienie,
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.