|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
POZNANIANKI prosze o pomoc
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: POZNANIANKI prosze o pomoc
Cytat:
Kawalerka to koszt od 500 zł plus czynsz plus opłaty. Na inne pytania niestety nie znam odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja pochodze z Poznania. Tez studiowałam i pracowałam jednocześnie. Jednak nie dałam rady
![]() ![]() Ale nie jest aż tak źle w Poznaniu, można dostac prace w sklepach i w innych miejscach, dobrze zapisac się do agencji pośrednictwa pracy. O kawalerkach nic nie napisze, bo sie nie znam. Jesli przez rok popracujesz to napewno odłożysz jakąś sumke na dalsza nauke. Ja właśnie przez to, że zaczełam studiować, a dopiero potem zaczełam szukac pracy (tak niestety wyszlo ![]() ![]() Pozdrowienia i powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mieszkanie w kawalerkach wychodzi najdrożej /ok 800-900 zł koszt mieszkania miesięcznie/, lepiej mieszkać ze znajomymi w kilkupokojowym mieszkaniu. Jeśli znajdziesz pokój za 400 zł, to za 800- 900 zł jesteś się w stanie utrzymać /zależy, jak i na co wydajesz pieniądze/.
Co do pracy to nie wiem. Koleżanka szukała pracy w sklepie, porozwoziła CV, ale nie było odpowiedzi. Może wyjściem byłby wyjazd na jakiś czas za granicę, żeby odłożyć pieniądze?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dzieki
![]() jade na poczatku pazdziernika na tydzien do poznania, do znajomych, wtedy porozwoze cv i poszukam pracy, jesli ktos sie odezwie to jade. ehh trzymajcie kciuki.... rzastin co do wyjazdu za granice-mam szanse na wyjazd do londynu... ale wiesz co... boje sie cholernie... ze nie dam rady 1.z jezykiem, 2.bez najblizszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Warto zaryzykować- jeśli dobrze trafisz, to zarobisz pieniądze na cały rok. A jesli chodzi o składanie CV do sklepów- to najlepiej zrobić to juz teraz, bo oni pod koniec wakacji kompletują obsługę, tak powiedział znajomej menadżer sklepu. W październiku może być za późno.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.