![]() |
#1 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
NASZE MAKIJAŻE:)))
Lazy_Morning wpadła na pomysł,by stworzyć wątek,gdzie wklejałybyśmy swoje propozycje makijaży,własnoręcznie wykonane i wymyślone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: NASZE MAKIJAŻE:)))
OOO!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No to starajmy się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To co prawda próbka makijażu karnawałowego, ale własnoręczna (choć nie na moich oczkach)i tegoroczna. Fotka była w innym wątku, ale tutaj będzie bardziej na miejscu.
POZDRAWIAM
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
I byłoby cudnie, gdyby tak opiać jakimi kosmetykami wykonano makijaż. To może być niezła szkoła makijażu! Super pomysł!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jupiii!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
okrutnica jakaś... |
ok-to zaczynam opisywać
![]() Pierwszy makijaż nazwałam KRÓLOWA NOCY.Skupiłam sie na oczach-mocnych i wyrazistych.Użyłam cieni:pojedyńczy INGLOT ciemnoniebieski,pojedyńcz y BOURJOIS Pastel Lumiere bleu lavande 39(jasny fiolet)oraz brokatu(taki biały,holograficzny),któr ym obsypałam powieki nawiązując do nazwy makijażu(gwiazdy na nocnym niebie).Zastosowałam tez czarną konturówkę oraz czarny tusz MF 2000 Calorie. PODKŁAD-uzyłam nowego podkładu w płynie Avonu IVORY,przypudrowałam białym talkiem z drobniutkim brokatem MILK&PEARL Oriflame,potem kulkami CHAMPS ELYSEES Guerlain. Kości policzkowe podkreśliłam jasnym zimny rózem ,na szczyty nałożyłam srebrzysty puder BOURJOIS Philtre De Nacre. USTA-użyłam szminki Avonu w kolorze POUT ,potem błyszczyk przezroczysty w chłodnym odcieniu ORIFLAME. Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-03 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na ciemnozielony cień (tu akurat Avonu) nałożyłam cień Color Fresco Loreala
![]() AAA i jeszcze eyelinerek Palomy złoty w roli cienia w wewnętrznych kącikach.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie błyszczą te oczka!! BRAWO!!
![]() |
#11 |
okrutnica jakaś... |
drugi to KRÓLOWA PUSTYNI.Tu skupiłam się na ustach.
Szminka to znowu Avon ![]() OCZY-użyłam miedziano złotych cieni w kremie ORIFLAME(były dawno temu w ofercie)oraz miedzianego cienia prasowanego-ale nazwy nie znam,bo dostałam go od koleżanki z Niemiec.Czarna konturówka i czarny tusz do podkreslenia oka. PODKŁAD-IDEALNIE DOBRANY Avonu Natural Cream PUDER-BOURJOIS w kamieniu VANILLA Twarz wycieniowałam brązującymi kuleczkami. Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-03 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
Kolejny jest PŁATEK ŚNIEGU
![]() To makijaż srebrzysty,zimny-kojarzący się ze śniegiem. OCZY-cień BOURJOIS bleu lavande ,na to srebrzysty puder sypki BOURJOIS oraz cień sypki Suivez Mon Regard nr 10.Rzęsy pomalowałam białą bazą tuszu dwukolorowego L'oreal,zanim zaschła ,oblepiłam każdą dokładnie srebrno-złotym brokatem,tak samo pokryłam brokatem linię rzęs na górnej powiece. PODKŁAD-równiez w płynie IVORY Avonu,biały talk z drobinkami ORIFLAME oraz srebrzysty puder BOURJOIS Policzki podkreślone jasnym zimnym różem.Usta-opalizujący błyszczyk do oczu ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-03 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
okrutnica jakaś... |
ostatni już(macie dość? http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon10.gif )BOUDOIR.
PODKŁAD-tez nowy w płynie IVORY http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif ,puder Juveny nr1 oraz kulki GUERLAIN. Policzki podkreśliłam jasnym chłodnym różem ,rozświetlaczem BOURJOIS nr 94 oraz srebrzystym sypkim pudrem tej samwej firmy. OCZY-uzyał potrójnych różowych z BOURJOIS oraz cienia PETALE Lancome z paletki czterech kolorków.Kreska wykonana czarnym eyelinerem,rzęsy-VOLUM'EXPRESS Curved Brush Maybelline.W kącikach wewnętrznym dokleiłam srebrne cyrkonie,na górnej powiece-różowe i ciemnoniebieską pod jednym okiem.Na dolnych powiekach umiesciłam po jednej sztucznej kępce. USTA-to MF Lipfinity nr 160 ,pociągniete bezbarwnym błyszczykiem. Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-03 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
okrutnica jakaś... |
rzęsko-pięknie umalowałaś te oczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Aga, masz talent
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
okrutnica jakaś... |
Ines-dziękuję
![]() ![]() Siostra i koleżanka mają mnie dosyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
AGA BJ
dzięki śliczne ![]() wzajemnie ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Śliczny efekt!
![]() ![]() Te opisy to dobra myśl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Heh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
TO "PRZED"POPRZEDNIE CIENIE PODWÓJNE, CIEMNIEJSZY TO OLIVE, ALE NIE MA ICH JUŻ W OFERCIE.
Nazwa się starła, to było cos jak oudstanding olive/ bayeCOŚTAM ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Uch no to będe kombinować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko odnośnie brokatu, piszesz Aguś ze obsypałaś powieki brokatem mozesz powiuedziec czy ten brokat sam sie trzyma czy trzeba czymś specjalnym pomalować powieki? i jakiej frimy to brokat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> Aga, masz talent ![]() ![]() Właśnie. Piękne. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
okrutnica jakaś... |
ANASTI-brokat "przyklejałam" na żel pod oczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Re: NASZE MAKIJAŻE:))) do AgiBJ
Mam zamiar zrobić na studniówkę podobny makijaż do Królowej pustyni.Też mam niebieskie oczy i zastanawiałam się jak to będzie wyglądało,ale tu widzę,że fajnie
![]() Mam pytanie czy teraz już nie obowiązują w make-up zasady,że albo oczy mocniej podkreślone albo usta?Bo widzę,że tu jedno i drugie jest mocno zaakcentowane.W moim przypadku jak próbowałam cień położyć na całą górą powiekę to nieciekawie to wyglądało,więc zdecyduje się tylko na położenie na ruchomą cześć i pod dolne rzęsy.Usta mam zamiar pokryć bezbarwnym błyszczkiem i delikatanie klepać ten sam cień jaki użyję do powiek.Czy w takim wypadku rzęsy powinny być mocniej wytuszowane czy może lekko?
![]() |
#26 |
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
okrutnica jakaś... |
w makijazu wieczorowym ,a tym bardziej sylwestrowym chyba żadne zasady i hamulce nie obowiązują
![]() Cień-jaki raczej wyraźny,miedziany fajnie wygląda pod samą brew,jesli buzia też jest dośc ciemna-opalona.Rzęsy zawsze ładnie wyglądają,jak są starannie wytuszowane.Na studniówkę spokojnie możesz podkreslić mocno rzęski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Hie hie hie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
fajny watek, piekne makijaze! wiecej wiecej tego!!!!
![]() po kiego grzyba wzorowac sie na jakis "firmowych" wizazystach skoro ma sie takie talenty tutaj? a ja juz chcialam sobie kupic Making Faces Kevyna Aucoina ![]() ![]() Chyle czola przed Rzesa i Aga (poki co bo pewnie sie tu namnozy). Zainspirowalyscie mnie ale ja jestem antytalencie. Pozwole sobie zostac po stronie publicznosci i poklaskac od czasu do czasu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Aga BJ napisał(a):
> w makijazu wieczorowym ,a tym bardziej sylwestrowym chyba żadne zasady i hamulce nie obowiązują ![]() > Cień-jaki raczej wyraźny,miedziany fajnie wygląda pod samą brew,jesli buzia też jest dośc ciemna-opalona.Rzęsy zawsze ładnie wyglądają,jak są starannie wytuszowane.Na studniówkę spokojnie możesz podkreslić mocno rzęski ![]() Moja buźka jest jasna więc pewnie dlatego taki miedziany cień wyglądał dziwacznie jak nałożyłam go na calutką powiekę ![]() Jeszcze jeżeli jest mowa o takim miedzianym kolorku cieni to jeżeli się nakłada na całą powiekę brwi muszą być perfekcyjne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.