|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to dobry pomysl na schudniecie???
Witajcie!
![]() Mam pytanie... Otoz bardzo chce schudnac, bo po ciazy nie moge sie pozbyc zbednych kilogramow ![]() Oto moj plan: Sniadanie: owsianka Obiad: nic Kolacja: nic Przekaski: marchewka (bo zawsze jest w lodowce a ja lubie i poprawi sie kolorek skory ![]() Do picia: woda niegazowana Wspomaganie: czerwona herbata w kapsulkach, myslalam jeszcze o koktajlu z banana, mleka i guarany, ale czy guarana dobrze wplynie na taki w sumie "pusty" zoladek? chcialabym zeby cos mnie pobudzalo... Cwiczenia: Nie dam rady jakos regularnie, ale myslalam o bieganiu tak 2 razy w tyg i codziennie troche skakanki. Jak znajde czas to jakies brzuszki. Myslicie ze to dobry pomysl??? Uda mi sie schudnac? Zalezy mi na czasie bo ide jako osobka towarzyszaca na studniowke w polowie stycznia i bardzo chce schudnac... wiem ze pozno sie biore, ale mialam taki dziwny okres ze nei dalam rady wziac sie za siebie ![]() Prosze doradzcie mi!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to dobry pomysl na schudniecie???
głodówka to napewno nie jest dobry pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() moim zdaniem to jest tragiczny pomysł...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Uda Ci się rozwalić sobie metabolizm, stracić wodę i mięśnie a potem strzelić sobie "piękne" jojo. I to by było na tyle co do osiągnięć dzięki takiej "diecie" (w cudzysłowie, bo średnio to coś na nazwę diety zasługuje...).
UWAGA, będę marduna: DZIEWCZYNY! (apel oczywiście tylko do zwolenniczek "diet" głodówkopodobnych) Zrozumcie, że nie ma czegoś takiego jak SCHUDNĄĆ SZYBKO. Szybko to można sobie właśnie zredukować poziom wody w organiźmie i zafundować z ciała flak. Odchudzanie powinno być planowane na miesiące, a nie dni czy tygodnie ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
fatalny pomsyl
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kurde...
![]() W takim razie nigdy nie schudne... Nie mam kasy zeby kupowac tylko i wylavcznie dla siebie osobno jedzonko a tym bardziej czasu, bo jak nie jestem na uczelni to synek i prace domowe pochlaniaja cala moja uwage i jem cos w biegu... Moze jest jakas dobra dieta ktora warta bylaby tego czasu i pieniedzy? Myslalam nad dieta plaz poludniowych, ale tam za duzo bialego sera a ja takiego nie trawie no i zerow owocow... slodyczy moglabym sobie odmowic ale owocow to juz jakis obled... Poradzcie mi cos ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wogole dziekuje Wam kochane za opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czarnulko najważniejsze żeby jeść o stałych porach, co 3 godziny ok 5 posiłkow dziennie. Możesz jesc owoce w ciągu dnia, na wieczór z nich zrezygnuj, wystrzegaj sie bananów i winogron. Kolacja 1-2 godziny przed snem - białkowa.
Dom kazdego posiłku dodawaj białko-twaróg, jajka, piers z kurczaka, możesz jesc chude mięso, ryby. Bardzo dobry jest też serek wiejski light-możesz spokojnie wcinać na uczelni+jakis owoc. No i wypadałoby zrezygnować z pieczywa, ziemniaków, makaronów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla przykładu podam Ci mój wczorajszy jadłospis: 7:30 - kawa z cukrem i mlekiem 9:30 - dwie kromki chleba Fitness Style (równie dobrze może być razowy) z tuńczykiem 12:00 - jogurt 15:00 - pomarańcza 16:30 - ryż brązowy + kotlety sojowe + ogórki konserwowe 19:30 - desero-kolacja w postaci budyniu ![]() 21:00 - kilka mandarynek Nie jest to oczywiście jadłospis doskonały, zamiast budyniu lepszy byłby np. serek wiejski, ale staram się jeść to, co mi jako tako wchodzi, a nie szkodzi ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Akane o 21-ej mandarynki?? ja sie nie znam ale widze u ciebie chyba za dużo węgli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Podałam przykład z jednego dnia. Poza tym swój jadłospis "długodsytansowy" skonsultowałam z pingwinem, która jest dietetyczką i której wiele zawdzięczam. Mam do niej absolutne zaufanie. Mandarynki o 21:00 to, jak zaznaczyłam już wcześniej, nie jest doskonały pomysł, ale chyba lepszye one niż nic. Mam o tyle specyficzną sytuację żywieniową, że jestem w trakcie wychodzenia z zaburzeń odżywiania i dla mnie ważne jest, że w ogóle coś jem. Na proporcje białko / węgle / tłuszcz będę zwracać uwagę jak już wyzdrowieję. Teraz muszę po prostu pilnować się, żeby jeść i nie mieć w związku z tym wyrzutów sumienia. Wydaje mi się, że to jest priorytet. Poza tym jak już wspomniałam wierzę pingwinowi i jeśli ona zaaprobowała takie mniej więcej kompozycje posiłków, to jestem spokojna.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
aha, już rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No tak jak mowilyscie, forum to skrbnica wiedzy i juz to zytalam, ale bardzo Wam dziewczynki dziekuje.
![]() Tylko jakos nie chce mi sie wierzyc, ze od tego bede chudla...? Tak bez wyrzeczen? Coz.. zobaczymy ![]() Dziekuje raz jeszcze ![]() A jakby sie ktorejs chcialo, to bede wdzieczna, za liste wszelakich rzeczy ktorych lepiej unikac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że na samym początku jednak jest ciężko, chociaż może się wydawać, że to żadne wyrzeczenia
![]() ![]() Na co uważać? Nie powinno się popadać w przesadę i wprowadzać jakiejś rewolucji, wykopując z kuchni ukochane dotąd produkty, bo to też może się kiepsko skończyć. Ale skoro chce się trochę schudnąć, to warto: - białe pieczywo zastąpić ciemnym - jeść jak najwięcej potraw gotowanych, a nie smażonych (jeśli już chce się usmażyć kotleta, to lepiej bez panierki) - słodyczom wypada podziękować, przynajmniej na jakiś czas - pożegnać się z najpojami gazowanymi - odpuścić sobie wszelkie fast-foody Z rozsądnych rzeczy tyle przychodzi mi do głowy. Broń Boże nie należy popadać w skrajności, bo skończy się tak, jak ja skończyłam - eliminowałam twardo wszystko po kolei i w końcu obudziłam się z ręką w nocniku, bo prawie nie było dla mnie rzeczy jadalnych. Rozsądek i umiar przede wszystkim, a ponadto uczenie się na głupocie innych (w tym przypadku na mojej). Powodzenia w zdrowym odżywianiu życzę, bo to ono jest kluczem do trwałego schudnięcia ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
W jaki sposób łykasz tabletki na pusty brzuszek?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.