|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 718
|
Suszone babany, a kaloryczno¶æ
Dziewczyny mam do was pytanie, ostatnio jak przesiadujê w szkole, kupuje sobie suszone banany w pkasterkach, sa super bo zjem dwie garsci i mam do¶c do obiadu, wiem ze banan ma do¶æ du¿o kalori, a suszony? wiecie jaka jest jego kaloryczno¶æ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 605
|
Dot.: Suszone babany, a kaloryczno¶æ
to zalezy czy te banany ktore jesz sa suszone czy moze smazona ( czesto do kupienia w sklepach pod nazwa chpisy, wygladaja jak plasterki banana ale nie sa ususzone tylko usmazone czy uprazone w oleu) 100 g takich bananow to ok 350 kcl. Banany sa najbardziej kaloryczne wsrod owocow suszonych.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Mi³o¶æ nie polega na wzajemnym wpatrywaniu siê w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 715
|
Cytat:
suszone owoce maja o wiele wiecej kalorii ... np banan suszony ma 5 razy wiecej kcal niz zwykly (100g zwyklego ma ok 74 kcal) ![]() dlatego proponuje 2-3 sliwki albo morele suszone jako przekaske miedzy posilkami a juz na pewno nie jako sam posilek w sobie ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 971
|
Wg. mojej ksi±¿eczki "Tabele kalorii" - 50g bananów suszonych to 140 kcal.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 405
|
A ja polecam skorzystaæ z wyszukiwarki przed zadaniem pytania
![]() Mirynka ma racje. Pisa³am ju¿ wielokrotnie, banany kupowane w sklepach to chipsy bananowe. Jak sama nazwa wskazuje s± sma¿one (zazwyczaj w oleju kokosowym) a nie suszone i 100g ma 350 kalorii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
To ja siê pod³±cze pod pytanie i zapytam o jab³ka, suszone przez moj± babciê
![]() pokroi³a jab³ka w plastry i ususzy³a w takim urz±dzeniu. No i wydaje mi siê ¿e to nie powinno zawieraæ sporo kalorii?
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 605
|
z tego co wiem to 100 g suszonych jablek to 340 kcl, ale tych ze sklepu a niewiem czy takie wlasnorecznie suszone tez maja tyle? ale chyba tak
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Mi³o¶æ nie polega na wzajemnym wpatrywaniu siê w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 718
|
Nie chcê uchodziæ za niedouczon±, skorzysta³am z wyszukiwarki ale nie znalaz³am tego, pozatym te banany sa suszone, nie kupowa³am ich w skepie tylko na targu u pewnej pani co ma wiele róznych bajerów zywieniowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.