|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dieta rozdzielna dra Haya
witam wszystkie wizazanki,
od 3 dni jestem na diecie rozdzielnej. przeczytalam na ten temat ksiazke pani summ, ale czuje niedosyt wiedzy, mianowicie: gdzie szukac serów z zawartoscia tluszczu >60% w s.m.? (w zwyklych sporzywczakach sie z takowymi nie spotkalam) i jak to w koncu z tymi jablkami - swierze to bialkowe, starsze to weglowodanowe? bo jakos mi nie pasuje okreslenie "kruche" do takiego miekkawego jablka... no i to by bylo chyba na tyle jak narazie ![]() a wy macie jakies doswiadczenia z ta dietka? ja jak narazie po 3 dniach czuje sie bardzo dobrze, wczoraj mialam maly kryzys w zwiazku z odstawieniem slodyczy, ale przetrwalam i dzisiaj juz jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta rozdzielna dra Haya
camembert "sekret Mnicha" musi mieć coś około 60% tłuszczu w s. m. bo ma 31 g na100 g tłuszczu, a zeby wyznaczyc orientacyjną liczbe gram tłuszczu w s.m. trzeba pomnożyć liczbę gram tłuszczu na 100 g sera razy 2 ( bo każdy ser zawiera w przyblizeniu 50 % wody)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wlasnie jak ostatnio analizowalam etykietki wszystkich serow w sklepie to zauwazylam ta zaleznosc ;-) tyle, ze nie wiem jak by smakowala zapiekanka z camembertem...
czy tylko ja tu jestem zainteresowana dieta rozdzielna? czyzby juz nikt inny jej nie stosowal? :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja sie nauczylam pic na tej diecie i teraz juz odczowam pragnienie czesto, bo kiedys to moglam caly dzien nic nie pic i mi sie w ogole nie chcialo.
a od dzisiaj stosuje 7-dniowa kuracje odchudzajaca wedlug tej diety, wlasnie mi sie zupka gotuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
o jery to powodzenia, bo ta zupa tak srednio mi smakowala ;p ale czulam sie "silna" wiedząc ze jem to bo sama tak wybrałam
![]()
![]() |
#7 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-09
|
Ja dietę rozdzielną stosowałam 31 lat(non stop). Z dobrym skutkiem.
Jestem za. Od 13 lat jestem na DO (mam 44 lata)+ dieta rozdzielna; żadnej nadwagi, wyniki w normie. Moje zdjęcie: www.***********.com Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-09-19 o 17:01 Powód: usunięcie reklamy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
fiszunia, ja bym powiedziala, ze zupa obrzydliwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.