|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() I co by tu z nią zrobić...z tą torbą?
Mam nadzieje, że to dobre forum
![]() Kupiłam w lecie torbe.Jak widac na zdjęciu.Ponosilam troche i... mi sie znudziła ![]() ![]() Nie chce jeszcze kupować nowej, chciałabym troche tą ponosić tylko troche ją przerobić.Jak macie jakieś pomysły to bardzo chętnie się dowiem. Odpada jedynie chyba malowanie farbami bo w razie czego chciałabym wrócić do normalnej postaci. Coś przyszyć?Naszyć?Przyczepi ć? Nie jestem mistrzynią jeśli chodzi o robótki ręczne ale guzik czy naszywke przyszyć potrafie ![]() Torba jest z grubego płótna i nie jest aż tak poprzecierana jak na zdjęciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: I co by tu z nią zrobić...z tą torbą?
wszystko zalezy od stylu jaki lubisz
![]() ![]() inny sposób to naszycie jakichś cekinków koralikow czy zrobienie wzoru z przypiętych rządkiem agrafek (to może się nie sprawdzić przy deszczowych dniach,agrafki mogą rdzewieć po zmoczeniu, ale torba jest płócienna więc chyba na deszcz niekoniecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
![]() Własnie myślałam nad czyms takim-tzn wycięcie czegoś ze starego ciucha.Zaraz pobuszuje w szafie ![]() Agrafki raczej sie nie sprawdzą bo nie pasują do torby-ona jest taka raczej troche hmm hippie?kobieca?No nie wiem jak by ją tu określić ale agrafki zdecydowanie mi się "nie widzą". Co do cekinów a nie bądą one zaczepiac o inne ciuchy?Wyrywać się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
cekinki można przyszywać na dwa sposoby - albo unieruchamiając je za pomoca koralika (nitkę przeciągasz przez dziurkę w cekinie i przez koralik i wracasz) albo normalnie prowadząc nitkę przez dziurkę i wbijając igłę w material na brzegu cekinka - wtedy widać nitkę więc musi być w pasujacym do cekinka kolorze , ale za to brzeg jest bardziej stabilnie przymocowany. Można tez kupić gotową taśmę z cekinkow, tylko wtedy masz już jeden kolor w kawałku. jeśli będziesz miala coś bardzo siateczkowego (ażurowy sweterek, szalik?) może Ci się zaczepiać, mniejsze ryzyko jest przy tym drugim sposobie przyszywania, można tez nitkę przeciągnąć 4 razy i zrobić taki krzyżyk od dziurki w cekinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja bym zaproponowal ci naszyć guziki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O rany te guziki super pomysł!
Cekiny i koraliki wydawały się zbyt żmudne bo torba jest z grubego płótna i ma podszewke ale guzików mniej to może będzie łatwiej. Poszukam tylko jakiś pasujących.Turkus jakoś nie bardzo mi pasuje.Może żółte albo limonkowe. Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
limonka! fakt
![]() ![]() ![]() ![]() pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
witam,
cekiny obecne sa od dluzszego czasu i juz nie sa takie trendy, i strasznie zmudna robota. do takiego koloru rowniez pasuje odcien fioletu,w tym wypadku jakis pastelowy. Dekoracja moze byc pociety w paski szyfon i przyszyty w formie fal , jedna obok drugiej, w pionie z racji nadchodzacej zimy, moga to byc grubsze materialy (tweed) na zmiane z szyfonem (modne w tym sezonie zestawienie lekkich materialow z grubymi) lub pasek grubego i na nim szyfon, jeden z kolorow moze byc w jakies wzory np. geometryczne lub cos z lat 60 (u babci na strychu lub poprostu w ciuchlandzie) i koniecznie musza sie strzepic, i do tego brelok, do ktorego beda wczepione rowniez kawalki materialu pozdrawiam i zycze powodzenia w tworzeniu Edytowane przez agus-agus Czas edycji: 2006-09-23 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja kupuje od jakiegos czasu takie malutkie koraliki na wage...(10gram kosztuje ok 1zl) kolory wielkosci i ksztalty do wyboru wiec proponuje Ci wykorzystac wlasnie cos takiego... tylko to byloby dosc pracochlonne bo kazdy maly koralik musialabys starannie przyszyc albo jakos przymocowac tworzas jakis wzorek itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.