|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaka fryzura do sukienki
Witajcie,
niedługo wybieram się na wesele siostry, umówiłam się już do fryzjera ale nie mam pomysłu na fryzurę! Sukienka z tyłu jest dłuższa, jak dla mnie ma duży dekolt. Moje włosy sięgają za ramiona, maksymalnie do łopatek ale są cienkie, mam grzywkę na bok. Jaką polecacie fryzurę do takiej sukienki? Liczę na waszą pomoc bo jestem w wielkiej kropce Edytowane przez wymiataczka Czas edycji: 2014-05-06 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Jaka fryzura do sukienki
Ja bym zrobiła luźne loki ( daruj mi skrzywienie ale mam kręcone włosy XDD), takie naprawdę naturalne, jakby skręcił je wiatr. Tylko niestety, podczas zabawy weselnej loki mogą klapnąć i się rozkręcić, więc z tego punktu widzenia trzeba je fantazyjnie upiąć wypuszczając z upięcia kilka luzem. Sukienka sama w sobie jest śliczna, choć dość śmiała, zwraca i przyciąga uwagę, więc fryzura i biżuteria powinny być skromniejsze by uniknąc efektu przeładowania. Dlatego Ci proponuję lekkie, na pozór niedbałe upięcie loków i sądzę, że fryzura nie powinna mieć już żadnych dodatkowych ozdób (spinek, piórek itp).
Z tą fryzurą będziesz miała problem niestety bo większość fryzjerów preferuje sztywne jak beton koki spryskane tonami lakieru. Aha: i nie pozwól by Ci psikał lakierem podczas kręcenia na lokówkę ( niektórzy kręcą teżplaskie loki na prostownicy) bo zrobi Ci krzywdę. Wiesz co? sama spróbuj, zakręć loki (spiankowane) na szerokie papiloty z gąbki a rano poćwicz upięcia. Będziesz zdziwiona, co można wyczarować z loków i wsuwek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzięki wielkie za odzew, na pewno spróbuję z loczkami wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sukienka ma mocno ozdobny dekolt, więc nie kombinowałabym z lokami, warkoczami i skomplikowanymi upięciami. Coś prostego, lekko podtapirowanego (pisałaś, że masz cienkie włosy, tapirowanie delikatnie je uniesie). Do takiej sukienki według mnie najładniej będzie wyglądał delikatny koczek z boku głowy. Dołączam przykładowe fryzury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Delikatne loczki , albo banan !
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.